Yorumları: 560
Konuları: 19
05-09/12/2016 Tarihleri arası Antalya Belek te bir eğitime katılacağım. Antalya lı dostlardan şu sorulara cevap istemekteyim.
1. Olta götüreyimmi?( bazı yerlerde yeşil deniz diye bişey uygulanıyormuş.olta attırmıyorlarmış.)
2. kıyıdan saat 17 den sonra yemli mi sahteli mi ?(yemliyse ne takmalı ,sahte de silikon balık iş yaparmı)
3. misina kurşun iğne önerileriniz. Nasıl bir takım?
şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Yoksa" hiç bulaşma eğitimini gör keyfini sür" mü dersiniz.
Rastgele.
İğneniz keskin Avlarınız bereketli olsun.
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
Antalyaya gidipde olta atmamak olurma ustam.Sahteyle levreğe,ekmekle kefale takılırsın hatta sokar diye bir balık varmış ekmeğe geliyormuş aman eline dikkat.Bol şanslar.Eğitimdede kolaylıklar dilerim.
Bornova - izmir
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
bak keyfine be moruk tutanları seyret yeter alırsın adamın elinden iki de sen sallarsın yeter
*
Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET
Yorumları: 523
Konuları: 1
öyle bir yere gidip o balık heyecanını yaşamamak bence tekne var ama ne kürek ne de motor ne işe yarar tekne oradaki o heyecanı yaşayın derim şansınız açık kısmetiniz bol katılacağınız etkinliktede başarılar dilerim sağlıklı kalın
orhanekmekci yazdı:Antalyaya gidipde olta atmamak olurma ustam.Sahteyle levreğe,ekmekle kefale takılırsın hatta sokar diye bir balık varmış ekmeğe geliyormuş aman eline dikkat.Bol şanslar.Eğitimdede kolaylıklar dilerim.
Orhan baba aynen öyle .deniz kenarına git yakalayanları seyret.bana uymaz.ince misina ufak iğne ile denemeler yapacağım. teşekkür.
yalova tatar yazdı:bak keyfine be moruk tutanları seyret yeter alırsın adamın elinden iki de sen sallarsın yeter

Tatar ım çölde su bulana içme seyret dersin beyav.yapma böle yapma böle. Teşekkür tavsiyene.
tugayerdogan yazdı:öyle bir yere gidip o balık heyecanını yaşamamak bence tekne var ama ne kürek ne de motor ne işe yarar tekne oradaki o heyecanı yaşayın derim şansınız açık kısmetiniz bol katılacağınız etkinliktede başarılar dilerim sağlıklı kalın
Tugay kardeş en iyi sen anlamışsın beni.Yorumun için teşekkürler.
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
kızma bea şaka aytek akşamları kıyıdan olta atıyo takıl ona ama belek merkze uzak belektede sokar la balon balığı çok çıkıyo
*
Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET
Evetttt dostlar.gittik, eğitim gördük ,2 gün 17 den sonra balığa kaçtık.yem olarak ilk gün hindi eti,2. gün tavuk eti kullandım.sinek iğne 50gr kurşun 025 misina .3 lü dip oltası ile kıyıdan 15-20 m den lokum balığı dedikleri bir cins (şeffaf hamsi den biraz irice) balıkla oyun oynadım.ilk gün yan otelin iskelesinden atayım diye gittim.iskelenin tahtalarını sökmüşler.sadece demir aksam kalmış gözüm korktu iskeleye çıkamadım. kıyıdan 100 gr kurşun ile 50-60 metrelere attım.Tabii iğneler büyük misina 035 .bir kucak otla geliyordu olta. Yanıma gelen güvenlikci arkadaş "balığın kıyıya yakın çıktığını iğnelerimin çok büyük olduğunu yemleri çok büyük taktığımı "söyledi bende çankırıda hazırlamış olduğum 020 misinalı 3 sinek iğneli takımı gösterdim bu olurmu dedim.tam takımı demesi üzerineonu taktım yem olarak otel mutfağından aldığım hindi etini kullandım.ilk atışıma 2 tane balık geldi.Tabii suya iade ettiğimi gören arkadaş deli oldu"abi sen ne yaparsın o balıklar atılırmı suya"diye bağırıyordu.ne yapayım ben zevkine olta atıyorum deyince " sen atma yakaladıklarını bekle " dedi ve koşarak otele gitti geldiğinde elinde bir yoğurt kovası vardı içine denizden su doldurdu At çek at çek 10-12 balık yakaladım kovaya attığı balıkları gördükce sevinçten yerinde duramıyordu.Balığın vurması birden kesildi.mutlaka levrek dolaşıyor dedi.bende slikon balık takarak yarım saat kadar atçek yaptım ama birşey denk getiremedim.Hava kararınca da ilk günki avı sonlandırdım.Perşembe günü saat 17 gibi gene deniz kenarındaydım.gayem fb maçına kadar kalmaktı. yem tavuk etiydi.sinek iğneli takım la 3-4 balık yakaladım hepsi suya iade edildi.Saat 19 gibi yakalanan balıkları kıyıya çekemez oldum hep iğne kopmuş olarak geliyordu. silikon sahteyle devam ettim levrek vardır diye başarılı olamadım.
2 gün daha doğrusu 2 akşam balık tutma zevkimi aldım.akşama kadar dolan beynimi deniz derya ya bıraktım.+ 16 derece sıcaktan -10 dereceye bu haftaki stresi boşaltmış olarak geldim.
Yorumları: 523
Konuları: 1
ellerine sağlık çok güzel bir paylaşım az da olsa balık avı heyecanını tatmışsınız
Yorumları: 2,169
Konuları: 27
ustam 2016 deniz sezonunu açtın ve kapat tin 2017 de buluşmak dileğiyle rast gele sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.
BABUÇ yazdı:ustam 2016 deniz sezonunu açtın ve kapat tin 2017 de buluşmak dileğiyle rast gele sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.
Teşekkürler Fahrettin Baba.Aynen dediğin gibi Çarşamba sezonu açtım perşembe kapattım.Ama yılda 2 gün yetmiyor.2017 de buluşmak dileğimle...
Rastgele.