Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
At-Çek (Spinning) Takım Hazırlama
Herkese merhaba. Forumda aradım fakat kapsamlı bir bilgiye ulaşamadım bu yüzden buradan sorayım dedim.

Antalya'da oturuyorum ve sonbahar mevsiminde Spinning, at-çek denemek istiyorum. Zira gördüğüm kadarıyla az malzeme ile keyifli bir aktivite oluyor. Velhasılıkelam elimde bir adet hediye AlbaStar GG 50 1:4.5 , 4Bilyeli bir makina,
Balıkçıdan öylesine aldığım Lineaeffe Oxygen 210cm kamış var. Kamış teleskopik, karbon. Spinning kaçışı diyemeyiz zira makina başlangıcı ile kamışın dibi 25 cm. Küçük olsun diye almıştım. Öyle parçalıyı veya uzun saplıyı taşıyamam. Sahile yürüyeceğim çünkü.
Sahil, bildiğimiz antalya sahili. 5 metre çakıl gerişi kum. Derinliği var. Elimdeki naylon misina gözüme çok adi gözüküyor. Açtım, gamlanmış. Kuaför bile ancak bu kadar lüle yapar. Makina ve kamışı şu anda değiştirmeyi düşünmüyorum. Ama düşünebilirim belli olmaz.

Misinayı değiştirmek istiyorum. Aliexpress'de SeaKnight marka 300m. multifilament misina 18 lira. Sizce işimi görür mü? Hangi renk ve hangi numara almalıyım? 0.4 den 6.0 numaraya kadar her numara var. Ama seçemedim. 10.864 adet alınmış. Makinanın kapasitesi resimde var.
Ürün Linki: s.aliexpress.com/JvQZJbqA

Sahte balık da almak istiyorum. 2.5₺ 8cm 7.9g kısa gagalı bir sahte işimi görür mü?
Ürün Linki: s.aliexpress.com/jgUNrAvq

Şöyle bir toplayalım: Elimdeki ve alacak olduklarım, At-Çek tarzı balıkçılıkta kullanılabilir ekipmanlar mı? Düşük bütçeli birşeyler de önerebilirsiniz eğer aklınıza geliyorsa. Şimdiden teşekkürler.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Merhabalar. Ana misina renginin o kadar önemli olduğunu düşünmüyorum. Kalınlık olarak hedef balığa göre seçim yapmalısın. Ancak misina inceldikçe daha uzak atışlar yapılabileceği de göz önünde bulundurulmalı. İstersen uygun fiyatlı ip misinalara da bakabilirsin. Mono misinalara göre çekerleri daha yüksektir. Ancak karışma riski yüksektir. Şahsi görüşüm 0.14 ip misina yeterli olacaktır.

Aliexpres'te uygun fiyatlı bir çok sahte mevcut. Dediğin sahtenin işini görebileceğini düşünüyorum.
Sazanları özledim...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  SURF takım YARDIM ring 0 1,352 25-10-2012, 17:09
Son Yorum: ring
  Ve sonunda takım hazır:)) dodidodi 28 4,695 19-05-2012, 19:12
Son Yorum: kılçık
  yeni aldığım takım balıkcı uğur 56 9,193 25-04-2009, 14:24
Son Yorum: balıkcı uğur
  hassas bir takım...... ismetguralp 31 7,974 09-12-2008, 12:57
Son Yorum: pokai