Yorumları: 712
Konuları: 27
Evet bilindiği üzere bu gece saatler 00:00 ı gösterdiğinde demin haberlerde söylediğine göre tam 100 tekne yaklaşık 2500 kişilik personelle av yasağının sona ermesiyle denize açılacaklar yaptıkları röpörtaj larda palamutun ve çinekop un çok olacağını ve güzel bol balıklı bir sezon geçireceklerini söylediler acaba biz amatör balıkçılar bu sene gerçekten bol balık görebilecekmiyiz bunlardan fırsat bulup?????
BENİ ÖLDÜRMEYEN ACI BANA GÜÇ VERİR...
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
bunun adı katliam değil alın teriyle ekmek parası kazanmak oğuz.herkes ekmek derdinde.herkesi aynı kefeye koyamazsın...inşallah kazasız belasız tebliğe uygun güzel bir sezon geçirsinler.avlarına saygılı olurlarsa kendileri kazanır.hayırlısı olsun.
Abi iyi diyorsun tmm sana katılıyorum ama her sezon yaşananlar gözler önünde buna sende şahitsin bende şahitim herkezde biliyor ne zaman tebliğe uyulduğunu gördün zaten lafım o kendini bilmez gırgırcılara söylüyorum daha geçen sene tarabya önünü gündüz vakti çevirmedilermi ağlarıyla hepimizin derdi bunların bu vurdum duymaz kanun tebliğ tanımaz katliamları değilmi
tabiki görüyoruz oğuzcan ama hepsini içine katamayız onu demek istedim.bence %80 belkide daha fazlası katliam yapıyor ama sonuç olarak herkes bir değil.kıyı balıkçılarının hangisinin balık saldıgını gördün şimdiye kadar?bir gez sahil boyu kovalar kıraça ve yaprak dolu oluyor.bilgisiz cahil olan herkes yapıyor bu katliamı.sadece gırgırcılar değil,kıyı avcısıda,zıpkıncısıda,sepme agcısıda,tatlısu avcısıda.bunun önüne geçecek merci kolluk kuvvetleridir.tezgaha gelen balığı satan tezgahcıya bas büyük rakamlarda cezayı satamasın ki tekneden almasın balığı.çözüm çok basit ama önce buna devlet kesin dur demeye karar vermeli.
Devlet buna neden herhangi bir yaptırım uygulamıyor dersin abi??Gırgır sahibi olan milletvekillerinin kazançları kesilmesin diye olabilirmi??
yok be oğuz,bence tamamen bilgisizlik ve vakit ayıramama.bugün bizim camiadan herhangibiri milletvekili olsa ilk yapacağı iş denizlere el atmak olur.kim gerçek görevini yapıyorki.neyse siyasete girdikmi çıkamayız işin içinden.şu bir gerçekki etrafı bu kadar denizle çevrili hangi ülke olursa olsun maximum yararlanır.tertemiz olur ve balık dolar.
eskiye göre temizlikte baya bir ilerledik,eskiden tekneyle gezerken deniz poşet dolu olurdu şimdi o kadar görmüyorum.
bu konuda sağlam bir platform hazırlanıp devletle görüşülse birşeyler olacak ama onu yapacak babayiğit de çıkmadı şimdiye kadar.bu kadar forum bu kadar sosyal medya gurupları dediğin zaman yüz binlerce kişinin katılımı sağlanır.
Bu sezon ne olacak bakalım balık bol olacakmışşş denilinene göre o bolluğu biz amatör balıkçılarda kıyı avında görebilecekmiyiz acaba merak ediyorum

Abi kızma sakın bana senin fikirlerine karşı çıkmak değil amacım yada fikrimi kabul ettirmek değil sadece sesli düşünüyorum kızdırdıysam kusurabakma
Yorumları: 560
Konuları: 19
Değerli dostlar:2 sene evvel ünlü bir mağazalar zincirinin çankırı şubesinde parmak kadar çinekop lar satışa sunuldu."bu kadar küçük balığın satılması yasal mı " soruma "Tutana söyle kardeşim,adam tutmuş getirmiş ben satarım"cevabını aldım.Birkaç gün sonra bir tv de sinop un bir sahil köyü yakınlarında "tonlarca balığın kayalıklara dökülmüş olduğu ve kokudan yanaşılamadığı" haberini dinledim. Şimdi bu balığa çıkan teknelerde ağ gözü ölçülmüyormu?serili olan ağlar yetkili mercilerce denetleniyormu?Ağlar toplanırken balık boyları kontrol ediliyormu.?.bu sorulara eminim ki "hayır " cevabı verilecek.e o zaman yasak koymanın ne anlamı var.çıkart sahil güvenliği botlarla helikopterlerle.3 gün yaz cezayı bağla tekneyi evine ekmek götüremesin.4. gün seyret limitlere nasıl uyuluyor.aşçının pirincin içinden taşları ayıkladığı gibi ağdan çıkan küçük balığı denize nasıl iade ediyorlar bakın görün.Belki çok gaddarca yazdım ama gerçekten yapılması gereken budur.
İğneniz keskin Avlarınız bereketli olsun.
niye kızayım oğuz yahu konuşuyoruz,herkes düşüncesini söyliyecek tabiki.
hayrettin abi ağın göz aralıgına gerek bile yok,adamlarda öyle radarlar varki artık balıkların göz büyüklüklerini bile ölçebiliyorlar.