Merhaba Abilerim ben uzun süre internette yaptığım sazan avı araştırmam sonucu kafamda böyle bir takım tasarladım ve sizden ricam bu takımla ilgili görüşlerinizi öğrenmek yanlışlarımı düzeltmek istiyorum. Şamandıra konusunda kararsız kaldım akarsular için şamandıra önerirseniz minnettar olurum
Av Yerim : Eskişehir / Sivrihisar / Sakarya Nehri
Merhabalar, çizmiş olduğunuz şamandıra takımı ideal bir takım. Sadece şamandıranın altındaki 3 stoperin de gereksiz olduğunu düşünüyorum. Tek stoper yeterli olur.
En altta bulunan stoper kurşunun fırdöndüye vurmaması ve misinayı tahrip etme ihtimali ile koydum ama kursun ile şamandıra arasındaki iki stoperden birini çıkartırım tavsiyen için teşekkür ederim abi birde ben bu takımın uzunluğu konusunda kararsız kaldım kamış boyu 3 metre bu uzunluk takım içinde idealmi ?
Sakarya nehrinde bu takımla sazan tutamazsın maalesef.Tutulursa şans olur.Bu takım daha çok kefal kızılkanat karagöz gibi balıklar için kullanılabilir.kurşun çok hafif. akarsuda daha ağır 30 gr gibi kurşun kullan. şamandıran iri olsun.iğne ve misinanda daha kalın olsun.Yemi saz diplerine tabana yatır öyle tutmayı dene. Eskişehir merkezde isen takım hazırlayıp verebilirim.Rast gelsin..
Abi ben İstanbulda yaşıyorum memleketim Eskişehir Sivrihisar Benlikuyu Köyü yaz tatili için gidicem sen takımı çizsen ben hazırlama işini yaparım birde sakarya nehri avlakları hakkında bilgim yok yardımcı olursan mutlu olurum abi
Senide uğraştırıyorum abi aslında balıkçı balık sohbetinden yorulmaz ama çok teşekkür ederim forumda gördüğüm kadarıyla Tatlısu avcılığı konusunda usta büyüklerimizden birisin bana senin yardım etmen beni baya bir mutlu etti işi ehlinden öğreniyoruz diğer abilerimde gayet yardımcı oldular onlarda teşekkür ederim