Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Başlangıç Balıkçıları Buyurun :)
Herkese merhaba, zamanında başkalarının oltalarıyla seyrekte olsa tekne balıkçılığı yaptım. Ancak şimdi kadim İstanbul'da oltamı suya indirmek niyetindeyimSmile Nereden başlarım, nasıl başlarım bilmiyorum. Ben ve benim gibi tüm yeni balıkçılara örnek teşkil etmesini arzuladığım bu konuda tecrübeli tüm arkadaşlardan da yardım bekliyorum. Öncelikle yeni başladığımız için ucuz yollu olta takımı almalıyız. Ancak gereksinimler ne olmalı bilemiyorum. İnternette çok alternatif var, yaklaşık 30-75 TL arasında ilk etap olta seti bulabiliyorum. Sorun ise bunlardan hangisi bana uygun?

- Balık tutmak için öncelikle sakin bir alan ihtiyacım var. Oltaların karışmaması ve fırlatırken sıkıntı yaşamamam gerek. Avrupa yakası önceliğimdir Smile

- Tabi ki olta! İnternette bir çok set var ancak hangisini almalıyım.
Kamış boyu kac cm olmalı?
Misinası kaç metre olmalı?
Makinede temel kriter ne olmalı?
Çapari vs ne kullanmalıyım? (belirttiğiniz kıyıdan olta sağlayacağım, bunu baz alarak cevaplayabilirisiniz)
Ağırlık, duba önerileri de lazım tabi..
Bütçeyi geniş tutmak istemiyorum. İlk deneyimim olacak, amatör birisi için 50-60TL civarı idealdir. Tabi bu biraz daha oynayabilir. İşi profesyonelleştirirsem eğer kesenin ağzı açılır nasıl olsa Smile

Tecrübe aktarımlarınızı bekliyorum. Eminim bu yanıtlardan birçok kişi faydanalacak Smile
Bul
beko hoş geldin

bildiğin bi balık malzemesi satan yere uğra en ucuzundan de kıyı balıkçılığı için ne uygunsa acemi işi de bütçeni de ayarlayabilirsin hatta pazarlık bile yapabilirsin yeni takım düzdüğün için yer konuşunda ist olan arkadaşlar yardımcı olur
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
yalova tatar yazdı:beko hoş geldin

bildiğin bi balık malzemesi satan yere uğra en ucuzundan de kıyı balıkçılığı için ne uygunsa acemi işi de bütçeni de ayarlayabilirsin hatta pazarlık bile yapabilirsin yeni takım düzdüğün için yer konuşunda ist olan arkadaşlar yardımcı olur

Hoş buldum. Burası İstanbul burada bütçe dinlemezler fiyatlar uçuk.. Bu yüzden internetten alacağım ama yukarıda da belirttiğim gibi kafamda bazı sorular var. Bu sorulara göre seçeceğim alacağım oltayı..

Örnek: urun.n11.com/olta-ve-kamislar/kamis-makine-olta-seti-45-parca-P22395939

Örnek: urun.n11.com/olta-ve-kamislar/king-powerex-olta-takim-seti-makine-kamis-P64935837

bu örnekler uzayıp gidiyor, yukarıdaki sorulara vereceğiniz cevaplara göre satın alacağım Smile
Bul
[SIZE="4"]beko ailemize hoşgeldin takım konusunda bence almışken iyisini al birsefer almış olursun.
rast geleAlkis76[/SIZE]
Bul
bucalıfikret yazdı:[SIZE="4"]beko ailemize hoşgeldin takım konusunda bence almışken iyisini al birsefer almış olursun.
rast geleAlkis76[/SIZE]

Hoş buldum. Bütçeme göre bir takım bakıyorum, nelere dikkat etmem gerektiğini söylerseniz ucuza iş yapacak bir takım ayarlayacağım Smile
Bul
Aramıza hoş geldiniz..Gulumse
Forumda bu konularda yazılmış bir çok konu mevcut. Öncelikle forumu araştırmanı tavsiye ederim.

Makinalar ;

Makineler Genel - Amatör Balıkçı

Kamışlar ;

Kamışlar - Amatör Balıkçı

Hedef balık, mera , boy vs.. bu konuda bir çok kriter mevcut.

Makinenin misina kapasitesi kadar olması yeterlidir.

Yukarıdaki linki inceleyebilirsiniz.

Çapari vs ne kullanmalıyım? (belirttiğiniz kıyıdan olta sağlayacağım, bunu baz alarak cevaplayabilirisiniz)

Marmara bölgesi için bir çok balığın yakalanma metotlarını forumdan bulabilirsiniz.

Balığın bulunduğu derinlik, meranın dip yapısı, derinlik vs.. bu konuda bir çok kriter mevcut. En iyi yol her çeşit kurşunun yanınızda bulunması.
Sazanları özledim...
Bul
hoş geldiniz hoşça vakit geçirmeniz dileklerimle.
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
Bence hesaplı almak istiyorsan n11 en son adres.
Nayirolamaz
Mert YILMAZ
A RH +
Ankara/Saroz/Akyaka
Bul
rusan yazdı:Aramıza hoş geldiniz..Gulumse
Forumda bu konularda yazılmış bir çok konu mevcut. Öncelikle forumu araştırmanı tavsiye ederim.

Makinalar ;

Kamışlar ;

Hedef balık, mera , boy vs.. bu konuda bir çok kriter mevcut.

Makinenin misina kapasitesi kadar olması yeterlidir.

Yukarıdaki linki inceleyebilirsiniz.

Marmara bölgesi için bir çok balığın yakalanma metotlarını forumdan bulabilirsiniz.

Balığın bulunduğu derinlik, meranın dip yapısı, derinlik vs.. bu konuda bir çok kriter mevcut. En iyi yol her çeşit kurşunun yanınızda bulunması.

İlginiz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Model, marka vb birçok kriter giriyor olayın içine bu yüzden kendim karar vermek istememiştim Smile
Bul
ANTALYALI07 yazdı:hoş geldiniz hoşça vakit geçirmeniz dileklerimle.

hoş buldum, teşekkür ederim Smile
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Mersin Yöresinin Amatör Balikcilari Adanali1 8 2,983 14-12-2006, 22:57
Son Yorum: Avcı Altan

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi