31.07.2015 ile 01.08.2015 arası gece avı yer kayseri/Özvatan 2 araç gittik toplam 4 balık tuttuk 2 tane ben yakaladım sabırla sabaha kadar şamandıra bakmaktan sabah nasıl oldu bende anlamadım.Forumdanda epey ayrı kaldım.Sudak ile yeni tanıştık sırtındaki yüzgeçlerindeki iğneler ele batıyor.İğneden çıkarmak zahmetli kursaklıyor yemi,yem gümüş balığı keyifli bir gece geçirdik semaverde çay ve mangalda tavuk yaptık,biber,patlıcan ve sarımsak közledik güzel oldu.
yalova tatar yazdı:güzel olmuş köksal elinize sağlık bolarını gösterecek bi su şişesi falan koysaydın yanına
Abi boyunu mutfak eyvesi belli ediyor yeni resim attım fena dikenli yüzgeçleri ele alınmıyor.Ağzıda turna balığı gibi dişli pulları çok zor temizleniyor.Eti ise kar beyaz yağda kızarttım.
Ellerinize sağlık, güzel balıklar almışsınız.Sudak tatlısularda hiç rastlamadığım bir tür, açıkçası konuyu görünce biraz araştırdım. Levreğin bir türü olsa gerek diye düşündüm. ancak bir sonuç alamadım. resimdeki balıkların yüzgeçleri tarifin kadar dikenli gözükmesede demeki görüntü yanıltıcı, çekerken dikkat etmek lazım. gerçi dişleri dikkat edilmesi gerektiğini zaten söylüyor. ellerine sağlık afiyetler olsun.
LeVrEkCi yazdı:mezgitin büyüğüne benziyor bu balık.bereketli olsun köksal.rastgele.
murki yazdı:Ellerinize sağlık, güzel balıklar almışsınız.Sudak tatlısularda hiç rastlamadığım bir tür, açıkçası konuyu görünce biraz araştırdım. Levreğin bir türü olsa gerek diye düşündüm. ancak bir sonuç alamadım. resimdeki balıkların yüzgeçleri tarifin kadar dikenli gözükmesede demeki görüntü yanıltıcı, çekerken dikkat etmek lazım. gerçi dişleri dikkat edilmesi gerektiğini zaten söylüyor. ellerine sağlık afiyetler olsun.
Teşekkürler nihat bey bu balık birazda turna'yı andırıyor.
Murat abi bu balık bende ilk defa yakalıyorum.Oltaya pek fazla düşmüyor.Aynı zamanda atçek yaparak silikon takarakta turna balığı gibi saldırgan,Sırt yüzgeci fena dikenli ele batıyor.İğneden çıkarması zahmetli kursaklıyor resmen ta içerde iğne çıkarıcı aparatla veya karga burnu ile çıkarabiliyoruz.Ağzı açıldığınsa geniş ve büyük ağıza sahip avcı bir balık omurgasıda kalın eti de kar beyazı renginde hiç balık kokusu olmadı yağda kızarttık mutfakta koku olmadı.Yüzgeçlerini tehlike anında kullanıyordur büyük bir ihtimal birde turna gibi aşırı büyüyebiliyor.Resim yükledim animasyon resmi gibi sırt yüzgeçleri açılmış.