26-05-2015, 16:31
***öksürük***
Temel oksurukten Dursun da kabizliktan sikayetcidir. Beraber doktora giderler.
Doktor Temel'e öksürük şurubu Dursun'a da mushil verir. Bunlar ilaclari karıştırırlar.
Bir hafta sonra doktor Temel'e:
- Nasil oldu? Hala öksürüyor musun?
- öksürmeye cesaret bile edemiyorum doktor bey.
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
***Doğanın Dengesi***
Temel ormanda ağaç kesiyormuş, o sırada çevreciler de ormanda yürüyüşe çıkmışlar, Temel'i bu vaziyette görünce bir güzel pataklamışlar... Temel üstü başı perişan halde köye dönerken Dursun a rastlamış, Dursun;
-Ula Temel bu ne hal böyle? diye sormuş, Temel de anlatmış;
- Ormanda ağaç keseydum, birden kalabaluk pir grup Doğan'ın yengesini bozmişum diye dövdü peni, halbuki ne Doğan'ı taniyruuum, ne de yengesuni.
Temel otelde kalıyormuş. Bara inip bir şeyle içmek istiyormuş ama içkiyi ısmarlarken laz olduğunun anlaşılmasından çekiniyormuş, Geçmiş aynanın karşısına başlamış prova yapmaya:
-Bana bir fisku... Yok böyle anlarlar.
-Bana bir raki... Yok böyle de anlarlar.
-Bana bir cin... Hah, tamam böyle anlamazlar demiş ve bara inmiş. Barmene seslenmiş.
-Barmen, bana bir cin.
Barmen Temel'i biraz süzdükten sonra sormuş.
-Sen lazmısın:
Temel büyük bir şaşkınlıkla
-Uyy nasıl anladun, daa?
Barmen;
-Burası resepsiyon , bar karşıda.
Temel oksurukten Dursun da kabizliktan sikayetcidir. Beraber doktora giderler.
Doktor Temel'e öksürük şurubu Dursun'a da mushil verir. Bunlar ilaclari karıştırırlar.
Bir hafta sonra doktor Temel'e:
- Nasil oldu? Hala öksürüyor musun?
- öksürmeye cesaret bile edemiyorum doktor bey.
***Doğanın Dengesi***
Temel ormanda ağaç kesiyormuş, o sırada çevreciler de ormanda yürüyüşe çıkmışlar, Temel'i bu vaziyette görünce bir güzel pataklamışlar... Temel üstü başı perişan halde köye dönerken Dursun a rastlamış, Dursun;
-Ula Temel bu ne hal böyle? diye sormuş, Temel de anlatmış;
- Ormanda ağaç keseydum, birden kalabaluk pir grup Doğan'ın yengesini bozmişum diye dövdü peni, halbuki ne Doğan'ı taniyruuum, ne de yengesuni.
Temel otelde kalıyormuş. Bara inip bir şeyle içmek istiyormuş ama içkiyi ısmarlarken laz olduğunun anlaşılmasından çekiniyormuş, Geçmiş aynanın karşısına başlamış prova yapmaya:
-Bana bir fisku... Yok böyle anlarlar.
-Bana bir raki... Yok böyle de anlarlar.
-Bana bir cin... Hah, tamam böyle anlamazlar demiş ve bara inmiş. Barmene seslenmiş.
-Barmen, bana bir cin.
Barmen Temel'i biraz süzdükten sonra sormuş.
-Sen lazmısın:
Temel büyük bir şaşkınlıkla
-Uyy nasıl anladun, daa?
Barmen;
-Burası resepsiyon , bar karşıda.