Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bu teknelerle ilgili yapilandirma
Değerli dostlar benim tekne yi aldiğimda 7/5 metre üstündeki teknelere vergi varmiş benim tekne 7/5 metre 9 luk motor var ama 5 yildir tekne yerinde oynamiyor duydumki bu cins teknelerede vergi çikartilmiş bu konuda bilgisi olan varmi
ALLAH der ki mahlukatıma merhamet gösterdiğiniz sürece dünyanın ömrünü uzatırım
Bul
misafirm yazdı:Değerli dostlar benim tekne yi aldiğimda 7/5 metre üstündeki teknelere vergi varmiş benim tekne 7/5 metre 9 luk motor var ama 5 yildir tekne yerinde oynamiyor duydumki bu cins teknelerede vergi çikartilmiş bu konuda bilgisi olan varmi

fikret abi bildiğim kadarıyla 5 metre üstü tekneler kayıtlıysa her sene vizesini yaptırırken bir bedel alınıyor.kayıtlı değilse zaten birşey alamıyorlar.
Bul
Bağlama kütüğü kaydı olması gerekir, eskiden tolinato denen belge değişti. yıllık vergisi var.

Denizcilik Müsteşarlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine göre oluşturulan bağlama kütüklerine kaydedilen gemi, deniz ve iç su araçlarına verilecek ruhsatnamelerden ve bunların vizelerinden (Gemi, deniz ve iç su araçlarının boyuna göre):

5 metreye kadar olanlar, harca tabi değil
5 metreden 9 metreye kadar olanlardan ( 325,50 TL )
9 metreden 12 metreye kadar olanlardan ( 651,10 TL )
12 metreden 20 metreye kadar olanlardan ( 1.302,50 TL )
20 metreden 30 metreye kadar olanlardan ( 2.605,20 TL )
30 metreden büyük olanlardan ( 5.210,20 TL )
[SIZE="2"]Küçük balıklara yaşama şansı veren ve doğayı kirletmeyen tüm dostlara rastgele. [/SIZE] Seerf
Bul
adaş teknenin kaydı varsa işin biraz zor gibi
aftan yararlanabilirsin.
Bul
Vergiyi boşver ADB olmadan tekneyi zaten
kullanamazsın
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi