Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kafesmi? Özgürlükmü?
Geçen hafta cuma günü kuaförümden gelen telefon ile yanına gitdim.
(Mahallenin delisi olunca başka yol akıllarına gelmiyor tabi Siyirdim)
Bundan iki yıl önce pet shop dan çocuğuna doğum günü hediyesi olarak
yavru iken alınan bir sincabı bakamadığı için vermek istediğini söyleyen müşterilerinden birisi kafesiyle getiriyor.

Kalfalardan birisi kafesi beğeniyor ve kuşları için kullanacağını düşünerek alıyor
(tabi sincap ı sallayan yok Mahcup )
daha sonrada silivri taraflarında tarlalık alana salmayı planlayarak (sincap tarlalık alanda buğday yermiş Hadiordan ) hafta sonunu bekliyor, benim traşımı yapan kalfada yok yahu bu hayvan ağaçta yaşar diye düşünüp mahallenin delisi beni arıyor.

Her neyse bende orada kalırsa çok daha kötü bir sonuca varacağını düşünerek alıp eve getirdim ve ertesi gün sabah sincapların koruma altında olduğunu bildiğim ve sürekli yemlemenin yapıldığını bildiğim yıldız parkı na götürdüm.

[SIZE="4"][COLOR="Red"]https://www.facebook.com/photo.php?v=102...=2&theater
[/COLOR][/SIZE]

İlk saldığımda yukarıdaki gibi titreyerek ve büyük bir heyecanla etrafı keşfetmeye çalıştı ama havanın kararması ve gök gürültülerinin artması üzerine alıp kafese geri koydum arabada yağmurun geçmesini bekledim.

Yağmur kesipte ikinci kez bıraktığımda daha hevesli idi ve parkın içinde bulunan üstü kapalı yanları açık demirle çevrili terkedilmiş ama kendiliğinden yetişmiş marul vb. şeylerin bulunduğu ( akşam verdiğim marul yapraklarını afiyetle indirmişti ) seranın açık bir kapısından girerek kafesin içindeki kuş yuvasını yağmur alamayacak ve görülmeyecek bir yere yerleştirip içine yanımda götürdüğüm fındık ceviz vb. şeyleri yarı kırık biçimde doldurdum ve sincabı saldım bir sağa sola salvolardan sonra direk yuvaya girdi ve bende hızlıca oradan uzaklaştım.

Bu gün erkenden oraya yaptığım ziyaretde kapı kilitli olduğu için içeri giremedim ama uzaktan beni görünce yuvaya doğru koşturarak yeşilliklerin arasına daldığını gördüm.

Ama sürekli bu yaşama ayak uydurup uyduramayacağı tereddüt ünü yaşıyorum. Mahcup acaba yanlış mı yaptım o kafeste daha uzun süre yaşayacaktı diyorum, bir yandan da kısa ama özgür bir yaşam onun için daha güzel bir yaşam olacaktır diyor kendimi teselli ediyorum.

Bana sorsalar 10 yıl kafeste mi yaşarsın yoksa 1 yıl özgürlüğümü istersin diye hiç düşünmeden vereceğim cevap 1 yıl özgür yaşamdır.

Bilmem siz ne dersiniz?

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
özgürlük tabiiki çok önemli.birde mutluluk var.kafeste mutlu görünüyor sanki.ama doğal hayatına çok çabuk alışacaktır.takviyelerle hayatını kolaylaştırmak da güzel.kısaca her zaman özgürlük ağır basar.iyi ve kocaman yürekli kardeşim benim.Alkis
Bul
Kardeşim çok yakın bir zamanda sizden iyi olmasın çok iyi bir arkadaşımız vardı istenmeyen bir sebepten dolayı cezaevine girdi 15.20 gün kadar önce ziyaretine gittik hayatım boyunca cezaevine hiç bir şekilde yolum düşmemişti tabiki çok garip geldi girişteki yaşadığımız sıkıntılar nihayetinde arkadaşı görmüştük ama gördüğüm kişi arkadaşımla alakası yoktu çok kısa zamanda bu kadarmı çabuk çöker insan hele o çocuklarıyla kavuşma anı bir an gözümün onünden gitmiyor en son ayrılırken bana söylediği özgürlüğünüzün kıymetini bilin beni çok duygulandırmıştı şimdi sen böyle bir konu açınca ilk aklıma gelen arkadaşımın bana söylediği o cümleler oldu benim kalbi kocaman arkadaşım sen en doğru olanını yapmışsın bu devirde insanların gözünü kan bürümüşken sincap a bile bu kadar deger veren hassas olan senin gibi bir dostum arkadaşım kardeşim olduğu için çok mutluyumSeerfSeerfSeerf
Bul
Bence en iyisini yapmışsın Serkan özgürlük gibisi varmı.Ayrıca orada hemcinsleri arasında çok daha mutlu olacak.Kendi cinsi ile ölümüne kapışmadıkça veya bir hayvana yem olmadıkça daha da uzun yaşacağını sanırım.İnşallah özgür dünyanın tehlikelerine karşı kendini savunmasını çabuk kavrar..
Bul
Sincaplar koruma altında olup, pet shoop larda satılması ve doğadan yakalanması kafeste beslenmesi yasak tır, siz salıvermekle çok iyi etmişsiniz, ayrıca Sincaplar karıncalar gibi erzak stok edip kış uykusuna yatan hayvanlardır, bu nedenle evde beslenmeleri imkansızlaşır, ayrıca keyifli olduklarında kalın bir sesle kedi gibi bağırırlar.İnşallah bulunduğu yer de yaşar da ölmez.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
[Resim: 24az5mo.gif]
Bul
Özgürlük gibisi varmı,tebrikler SerkanAlkis
Bornova - izmir
Bul
En doğru seçimi yapmışsın emin olki en kısa sürede doğaya adapte olacaktır.Alkis
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
yapılabilecek en güzel şeyi yapmışsın,senin gibi doğa sever hayvan sever olsa keşke herkes.Alkis
Bul
En doğrusunu yapmışsın Serkan abi Alkis
Sazanları özledim...
Bul
Benim doğa,cevreye saygılı,yufka yürekli kardeşim,Serkan çok çok iyi yapmışsın.
hiç üşenmeden verdiğin zahmet için,verdiğin emekler için teşekkür ederim.
güzel kardeşim,allah senin işini, gücünü rast getirsin.sevgilerimle.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi