Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sonunda Kurşunlarımı Yaptım
Uzun zamandır kendi kurşunumu kendim dökmek istiyordum. Sonunda Erdem ve Serdar abi ile birlikte kendi kurşunlarımızı yaptık Gulumse

Erdemin getirdiği kurşun külçesini parçalamak oldukça zahmetli oldu. Uzun uğraşlar sonucu parçalayabildiğimiz külçeyi ufak parçalar halinde cezvede kaynattıktan sonra kalıplara yavaşça döktük. Burada dikkat edilmesi gereken bazı konular var. Kurşun kaynatırken açık havada yapmak ve kurşunun dumanını solumamız gerekmekte. Kurşun dökme işleminden önce kalıpları iyice ısıtmalıyız. Aksi taktirde kurşun hemen donuyor ve doğru bir döküm elde edilemiyor. Ayrıca kurşunu ne hızlı dökmelisiniz ne de yavaş. Döküm işleminden yaklaşık 30 sn sonra kurşunlarınız hazır.

Daha sonra kurşunlarımızı internetten aldığımız toz boyalar ile kamufule ettik.Kurşunları kaplamadan önce kurşunları ateşe tutup iyice ısıtıyoruz. Ayarı iyi yapmak gerekiyor. Aksi taktirde ya tam ısınmaz ya da kurşun erir. Daha sonra da ufak bir süzgeç yardımıyla hem kurşunumuzu döndürüyoruz hemde toz boyayı kurşunun üzerine serpiyoruz. Kurşunları kamufule etmek; hem kurşunu deformasyondan koruyor, hem suya çok zararlı olan kurşunun suya salımını engelliyor hem de kamufule kurşunun sazan avında büyük katkısı olacağına eminim.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Sazanları özledim...
Bul
tebrikler valla helal olsun
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
iyi iş çıkmış rusan ama bu kurşun işi sağlığa çok zararlı oldugundan bence hazır almak daha mantıklı.
Bul
eline sağlık ruşancım.çok güzel olmuşlar.
Bul
Rusan bey ellerinize saglik. Bunlari yaparken mutlaka gerekli onlemleri alin. Ilk resimde gozuken maske yeterli olmayabilir. Kursunu eritirken ortaya cikan gaz kalici hasar yaratir, keza toz boyalarda da "lead" (kursun) vardir. Aman dikkat.
Bul
Çok güzel olmuşlar RUŞAN kardeşim tabiki el emeğinin yerini hiç bir şey alamaz fakat işin sağlık boyutunu aman atlamaSeerf
Bul
waspix yazdı:Rusan bey ellerinize saglik. Bunlari yaparken mutlaka gerekli onlemleri alin. Ilk resimde gozuken maske yeterli olmayabilir. Kursunu eritirken ortaya cikan gaz kalici hasar yaratir, keza toz boyalarda da "lead" (kursun) vardir. Aman dikkat.

Uyarılarınız için çok teşekkürler Tolga Bey, uyarılarınızı dikkate alacağım Alkis
Sazanları özledim...
Bul
Ellerinize sağlık tam usta işi olmuşAlkisalkis:
Bul
Ellerine sağlık, çok güzel kurşunlar olmuş. toz boya nın markası nedir ?, kurşunu ısıtıp üzerine mi serpiyorsun ?
F.Mehmet koray 1948 Ank.
[Resim: 24az5mo.gif]
Bul
Neticenin güzelliği çabanın değdiğini gösteriyor. ellerinize sağlık. Ruşan'ım müsadenle Küçük bir ekleme istiyorum. kalıbı döktükten sonra soğuma en az 1 dakika gibi bir zamanda gerçekleşmektedir. Yeni dökülmüş kurşun sıcaklığı elinize yakabilir, bu nedenle iyici soğumadan ellemeyiniz ve asla soğutma işlemi için su ile temas ettirmeyiniz. sıcak kurşunun suyla temasında meydana gelecek patlama vücudunuzun çeşitli yerlerine hasar verebilir. Nayirolamaz
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi