Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balık bulucu almak istiyorum!
Selamlar dostlar.. Balık bulucularla ilgili o kadar cok yazı saçma sapan yorumlar var ki internette kafam iyice karışmış durumda ve bir sonuca varamadım. jig avına uygun balıkları görebileceğim bir cihaz bakıyorum. teknem fiber 4,70 boyunda 9,9 motorla en fazla 50-60mt lerde kullanmayı düşünüyorum. Bu konuda bilgi sahibi olan ustadlardan değerli tavsiyelerini bekliyorum.
Bul
benim anladığım gördüğüm ve tecrübe ettiğim bilgimi paylaşayım.
balık bulucuların çok çok iyileri her türlü dip yapısı,balık boyu gibi herşeyi gösteriyor ama onların fiyatları 5000tl ve üstü fiyatlardadır.diğer balık bulucularda 100-300 tl arası olanlar pek işe yaramıyor,bizim gibi amatörlerin kullandıgı balık bulucuların hepsinin tekne arkasına bağlanan aparatı aynı ama üstteki ekran olan kısım özelliğine göre değişiyor.
ben hummınbird kullanıyorum,aşağıdaki dip yapısını aynen gösteriyor,derinliği gösteriyor,balık olarak 3 sinyali var küçük boy orta boy ve büyük boy balık sinyal ve resimleri görünüyor.sürü oldumu verimli.ben humminbird 535 kullanıyorum 800tl lik makine ama indirimden 350tl ye almıştım.ekranı büyük güzel alet.
bunların tekne arkasına bağlanan aparatı 250 tl gibi bir fiyat oldugu için herzaman tak çıkart sıkıntı oluyor,1 haftalık avlarda takıyorum 1 hafta tekneye bağlı bırakıyorum,geceleri sadece ana ekranı çıkartıp alıyorum.
jig avlarında çok işe yarayacağını düşünüyorum,bende ilk aldıgımda jig avı için aldım ama jig için açılmak kısmet olmadı.özel mesajla size alabileceğiniz yerlerin linkini atarım.
hayırlısı olsun şimdiden.
Bul
sadece rasgelsin diyebilirim.
Bul
öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkürler. araştırayım o zaman hemen. Benimde düşüncelerim bu işte ucuza kaçmamak. Orta ayar bir cihaz olması yeteli gibime geliyor. jig kullanıma uygun diyorsanız dediğiniz cihaza bakabilirim. Teşekkür ediyorum.
Bul
hayırlı olsun rast gele.
Bul
NİHAT abinin söylediklerine aynen katılıyorum jıg avı için düşünüyorsanız en az 2500 tl gibi bir rakamı gözden çıkarmak zorundasınızSeerf
Bul
YaKaMoZ yazdı:NİHAT abinin söylediklerine aynen katılıyorum jıg avı için düşünüyorsanız en az 2500 tl gibi bir rakamı gözden çıkarmak zorundasınızSeerf

slmlar. gerçekten sonuç alacaksam neden olmasın ki bir tane alalım tam alalım. ona göre araştıralım o zaman. peki marka model nedir 2000 tl civarı?
Bul
YaKaMoZ yazdı:NİHAT abinin söylediklerine aynen katılıyorum jıg avı için düşünüyorsanız en az 2500 tl gibi bir rakamı gözden çıkarmak zorundasınızSeerf

ben buna katılmıyorum işte,2500 tl lik + sı ne murat?
benim kullandığım balık bulucu en ufak taşı bile gösteriyor.jig avında önemli olan derinlere gittikçe kayalık bölgeleri,yamaçları bulmaksa benim makine fazla bile gelir.
Bul
NİHAT abi ben kullandımmı Hayır sonar kullanma tecrübem varmı Hayır bildiğim sadece kullananlara aynı ortamda olup sohbet ettiğim normal bir sonar kullanıcısıyla daha fazla özelliği olan sonar kullananlar arasındaki farklar yapılan avlarda bunlara bizzat şahit oldum...
Artı amaçları sadece derinlik ve ya kayalık göstermesi değil sende zaten ilk yazında bahsetmişsin bütün her türlü derinlikler balık boyunun kaç sm olduğuna kadar gösteriyor ...
Bul
balık boyunun kaç cm oldugunu verenlerin fiyatları uçuk murat hemde çok çok uçuk,7000 tl lik balık bulucularda bile boyu cm ne kadar veren yok.balık boyunu tahmini verenler var yani benim makinede 3 ebat varsa onlarda 5 veya 10 ebat var.hepsinin resmi farklı.eherşeyin en iyi şartlarda olması yani doğru montaj,doğru tekne hareketleri durgun deniz vs lerde bile bunlar tam boy veremezler.tam boy verenleri gırgırlar kullanıyorlar.
pahalı olan makineler yani 5000-7000tl olanlarda fark şu,renkli ekran olabiliyor,balığın kaç metre derinlikte olduğunu gösteriyor gibi olsada olur olmasada özellikler var.tekne 4000tl iken balık bulucuya 7000 tl vermek için haftanın 3-4 gününü denizde geçirme imkanı olması lazım.yani meslek balıkçılık olması lazım.jig avında yeri 1 kez buldunmu orada büyük balıklar alırsın,mesela gps daha önemli,200-300 tl lik bir gps olsun tanıdıklardan al işaretleri direk git orada sal oltanı GulumseSeerf
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  450 safter tekne + 535 balık bulucu LeVrEkCi 4 666 13-11-2016, 19:29
Son Yorum: orhanekmekci
  Satilik furuno fcv 620 balik bulucu 50/200 khz dentex 11 2,862 01-03-2016, 21:32
Son Yorum: bucalıfikret
  Decathlon Balık Kepçesi mamuli 10 2,154 19-01-2015, 09:29
Son Yorum: mamuli
  Portatif (Balık bulucu) Lowrance Elite 4x 83-200kHZ SpinAvcısı 10 2,296 01-07-2014, 14:09
Son Yorum: SpinAvcısı
  balık bulucu arıyorum SpinAvcısı 8 1,527 26-04-2013, 10:05
Son Yorum: ANTALYALI07
  Balik kurşun kalibi imalati lapinavcısı_brs 0 1,360 08-12-2012, 15:18
Son Yorum: lapinavcısı_brs
  Balık Olta Alarmı scorpi84 1 1,623 06-10-2012, 12:51
Son Yorum: LeVrEkCi
  Balık bulucu hummınbırd 728x astaralis 13 4,308 11-03-2012, 00:06
Son Yorum: yalova tatar
  satılık balık bulucu ahmet-besiktepe 0 3,678 22-05-2008, 22:11
Son Yorum: ahmet-besiktepe
  tekne satın almak istiyoruz BABUÇ 7 2,121 14-01-2008, 16:19