25-03-2014, 22:14
TİRİT KEBABI
120 gr dana tranç
100 gr yoğurt
1 gr tuz
1 gr et bulyon
90 gr domates
40 gr sivri biber
15 gr tereyağ
5 gr ayçiçek yağı
yarım tırnak pide
maydonoz
taze soğan
HAZIRLANIŞI
Bir tencereyte ayçiçek yagı konularak etler konularak etler ve sogan yagda bir süre kavrulur kavrulduktan sonra üzerini kapatacak şekilde su ilave edilir kısık ateşte pişmeye bırakılır etler iyice yumuşayıp pişerken ayrı bir tencerede ince dogranmış biber ince dogranmış sogan kabukları soyulmuş ince dogranmış domatesler tereyagınla birlikte kavrulur ve az miktar tuz ve baharatları verilerek koyu kıvamda bir sos yapılır pideler teflon bir tava yada ızgara yardımıyla ısıtılır pideleri hafif tereyagınla yaglamak iyi olur ısıtılan pideler kare bir şekilde küçük parçalar halinde kesilir pişen etler az sulu olacak şekilde pidelerin üstüne ayrı bir kapta çırptıgımız süzme yogurt ve hazırlamış oldugumuz sostan bir miktar gezdirilir yanına közlenmiş bibek ve domatesle kayabiliriz afiyet olsun...
NOT:Resim alıntıdır...
120 gr dana tranç
100 gr yoğurt
1 gr tuz
1 gr et bulyon
90 gr domates
40 gr sivri biber
15 gr tereyağ
5 gr ayçiçek yağı
yarım tırnak pide
maydonoz
taze soğan
HAZIRLANIŞI
Bir tencereyte ayçiçek yagı konularak etler konularak etler ve sogan yagda bir süre kavrulur kavrulduktan sonra üzerini kapatacak şekilde su ilave edilir kısık ateşte pişmeye bırakılır etler iyice yumuşayıp pişerken ayrı bir tencerede ince dogranmış biber ince dogranmış sogan kabukları soyulmuş ince dogranmış domatesler tereyagınla birlikte kavrulur ve az miktar tuz ve baharatları verilerek koyu kıvamda bir sos yapılır pideler teflon bir tava yada ızgara yardımıyla ısıtılır pideleri hafif tereyagınla yaglamak iyi olur ısıtılan pideler kare bir şekilde küçük parçalar halinde kesilir pişen etler az sulu olacak şekilde pidelerin üstüne ayrı bir kapta çırptıgımız süzme yogurt ve hazırlamış oldugumuz sostan bir miktar gezdirilir yanına közlenmiş bibek ve domatesle kayabiliriz afiyet olsun...
NOT:Resim alıntıdır...