Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tirit kebabi
TİRİT KEBABI
120 gr dana tranç
100 gr yoğurt
1 gr tuz
1 gr et bulyon
90 gr domates
40 gr sivri biber
15 gr tereyağ
5 gr ayçiçek yağı
yarım tırnak pide
maydonoz
taze soğan
HAZIRLANIŞI
Bir tencereyte ayçiçek yagı konularak etler konularak etler ve sogan yagda bir süre kavrulur kavrulduktan sonra üzerini kapatacak şekilde su ilave edilir kısık ateşte pişmeye bırakılır etler iyice yumuşayıp pişerken ayrı bir tencerede ince dogranmış biber ince dogranmış sogan kabukları soyulmuş ince dogranmış domatesler tereyagınla birlikte kavrulur ve az miktar tuz ve baharatları verilerek koyu kıvamda bir sos yapılır pideler teflon bir tava yada ızgara yardımıyla ısıtılır pideleri hafif tereyagınla yaglamak iyi olur ısıtılan pideler kare bir şekilde küçük parçalar halinde kesilir pişen etler az sulu olacak şekilde pidelerin üstüne ayrı bir kapta çırptıgımız süzme yogurt ve hazırlamış oldugumuz sostan bir miktar gezdirilir yanına közlenmiş bibek ve domatesle kayabiliriz afiyet olsun...
NOT:Resim alıntıdır...

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Şimdi sofrada tranç'ın komşusu nuar vardıHappykızım fırında yaptı,nefisdiSeerf
Ellerine sağlık Murat,bununda hatırını sorarım.
Bornova - izmir
Bul
orhanekmekci yazdı:Şimdi sofrada tranç'ın komşusu nuar vardıHappykızım fırında yaptı,nefisdiSeerf
Ellerine sağlık Murat,bununda hatırını sorarım.

Afiyet olsun Abicim...Happy
Bul
ooo muratcım bayadır tarif alamıyorduk,teşekkürler Seerf
Bul
başladınmı yine.eline sağlık kardeşim.
Bul
Süpersin ortak bu tarifi bir ara uygularım.AlkisAlkis Yanlız bu tam iftarlık bir yemek ramazandada yayınla böyle.SiyirdimSiyirdim
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
LeVrEkCi yazdı:ooo muratcım bayadır tarif alamıyorduk,teşekkürler Seerf
Evet abi haklısın zamanı geldi malum RAMAZAN ayı yaklaşıyorSmile)Alkis
yycolak yazdı:başladınmı yine.eline sağlık kardeşim.
Başladım Abicim başladım ...Gulumse
HAŞİM77 yazdı:Süpersin ortak bu tarifi bir ara uygularım.AlkisAlkis Yanlız bu tam iftarlık bir yemek ramazandada yayınla böyle.SiyirdimSiyirdim

Ortak ne demek ya RAMAZAN ayı gelsin bak neler yapacakSmile
Bul
kaç kişilik bu tarif Smilemesela bana 5 kişilik tarif lazım .ama sen org bize yapacan bu tarifleri
Happy
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
yalova tatar yazdı:kaç kişilik bu tarif Smilemesela bana 5 kişilik tarif lazım .ama sen org bize yapacan bu tarifleri
Happy

BU tarif bir kişilik ERDEN ABİCİMGulumse
Bul
Paylaşım için teşekkürler, bunu evde nasıl yaparız, ölçüleri kaşık tarif etsedin ev için kolay olur, masraf yapıp terazi almayalım.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
[Resim: 24az5mo.gif]
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi