Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balik bulucu almaya giderken...
Selamlar

bu sureci cok yeni yasamis bir kullanici olarak yasadiklarimi paylasmak istedim,

Karar vermeden once lutfen forumlari dikkatle okuyun ozellikle yurt disi forumlari aydinlatici olabilir ve bakis acinizi degistirebilir.
lutfen reklam kokan sundan baskasini alma ben cok memnunum,
yada
"Az data cok fikir"

seklinde bu markadan şaşma turunde yonlendirmelerden ziyade okuyun arastirin ve fikir sahibi olun.

bu cihazlar teknolojik olarak ayni temel uzerinde calisip markalara gore ilave ozellikler yada pazarlama aktiviteleri ile satisa sunulmustur.

Turkiyede satilan hemen her markaya ulasmaya calisip distributorlerinden destek istedim.
hepsi az yada cok bir sekilde yardimci oldular.

aldigim tum bilgileri toplayip bir excel de tablo yaptim : ozelliklikleri,servis ,satis sonrasi destek,fiyat,model yillari,urun uretici web sayfasindaki teknik dokumanlari gibi bilgileri toparlayip fiyat fayda endeksi olusturdum.

ancak burda onemli kisim almayi dusundugunuz urunu nerede hangi derinlikde hangi tur tekne ile ne kadar bir sure kullanip ne tur bir beklentilerinizin oldugunu bilmenizdir.

Bu surecte yasadiklarimdan ornekleride sizlere aktarmak istiyorum.

Bir firmanin balik bolumunde calisanina bu cihazlarin farki ne neden 3.000 TL odemeliyim dedigimde "ha o mu o nu alirsan asagidaki baligin disini gorursun " dedi

oysaki iki cihaz arasindaki farki kucuk bir arastirma ile sizlerle paylasayim ,
ayna watt derinlik gibi ozellikler ayni iken pahali olanda ilave aksesuar girisleri,buyuk ve genis ekran, harita ve navigasyon ozellikleri daha gelismis bir modeldi.
sonuc olarak o cihaza verilecek fazla para ile balik dişi falan gormeyecek 3 gun sorada forumlarda yada cevrede bagirip duracak son kullanicilarla rastlamak kacinilmaz olacakti.
sonuc olarak distributoru arayin o da olmadi ureticiye mail atin isteklerinizi ve odemeyi planladiginiz parayi soyleyin bir uzman size yardimci olacaktir.

Bilmemiz gereken şu ki; bir kullanici bogazda 60 metrede goc yolu uzerinde etrafinda 7 dakikada bir gecen bilmem kac wattlik sinyal denizinde şilebiyle vapuru ile manyetik etkisiyle calisiyor,
Bir baskasi marmarisde 100-200 metreden baslayan meralarda tek basina calisiyor.

Her markanin bir model uretmemesinin nedenide bunlardan biridir.

ayrica falan modeli aldim filan modelin aynasini taktim filan kabloyu ekledim bunlar sadece zaman ve para kaybina yol acar.

Hoby ve eglence amacli bir hafta sonu aktivitesini bu kadar karmasik hale getirmek inanin sizi de cevrenizdekileride biktirir bezdirir.

Bir baska cozumde ayirdiginiz butce ile adi gecen markalarin DİSTRİBİTORLERİNDEKİ satis kaygisi olmayan TEKNİK PERSONELİNDEN yardim isteyebilirsiniz. (netten firmaya ulasip teknik bir sorum olacak seklinde ulasabilirisiniz)
Hatta bir sure sonra dost bile olabilirsiniz( benim oyle oldu)

Beklentilerinizi cok yukseltmeyin yillardir dalis egitmenligi yapiyorum bunca zamandir bir kac yuva yapan tur disinda oldugu yerde duran balik surusu gormedim.
hedefiniz bir vatoz yada fener avlamaksa o baska ama kumda uzeri ortulu yatan baligida hangi sonar farkeder o da ayri bir forum konusu olabilir.

Birazda isin KISMET ve NASİP kismini yasamak bu isin keyifi olmali ne dersiniz ?
Bul
yazdıklarınızın tamamına katılıyorum,balık olarak hepsi sürü olan balığı göseriyor ,dip yapısındada hemen hemen hepsi iyiler.amatörler için 400 liralık bir makine yeterli olacaktır diye düşünüyorum.bilgi paylaşımınız için teşekkürler.
Bul
Biz amatörler için balık nasip kısmet,birazda tecrübe işiGulumsepaylaşım için teşekkürler Gökhan.
Bornova - izmir
Bul
gökhan bey evet balık bulucu konusu çok derin bir konu,çok faydalı bilgiler vermişsiniz.siz bir sonuca varabildinizmi acaba aldığınız bir cihaz var mı?
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
Herkezin ortak sorunu olan bir konuyu dile getirmişsiniz teşekkürler paylaşımınız için...
Bul
GPS (derinlik haritası yüklü) ve Balık bulucunun birlikte olduğu cihazlar COMBO cihazlar çıktı ayrıca zemine 3 boyutlu da gösterenler var.
teknolojinin yakalanması imkansız. Bir amatör için derinliği ve zeminin yapısını göstermesi yeterli olur diye düşünüyorum. bende Garmin FF 240 var işimi görüyor Seerf
[SIZE="2"]Küçük balıklara yaşama şansı veren ve doğayı kirletmeyen tüm dostlara rastgele. [/SIZE] Seerf
Bul
gökhan paylaşımın için teşekkürler eline sağlık.Alkis
Bul
Bence tek faydalı tarafı derinlik ve dip yapısını göstermesi. Bu yüzden ilave özelliklere gerek yok bence
Sazanları özledim...
Bul
bence nekadar çok geniş açı okadar iyidir.bende lovrance elite 4x var 305 mt gosterir yazıyor 120yı zor gösteriyor.bence cihaz çok guzel renkli dip yapısını şahane gösteriyor yeter belki fakat dedğim gibi geniş açılı taramalı ki meralar kolay bulunabilsin.
[SIZE="5"]Sportif balıkçılık, canlı topla tenis oynamaya benzer.[/SIZE]
Bul
Eğer merana hakimsen. Balık bulucu sadece yemlik balıkları bulmaya yarar. Onun dışında zaten uzun süreli kullanımda merayı bozar. Bende Humminbird 798ci HD SI var. Ben genelde GPS ve yemlik balık için kullandım. Lüferde mesela 10 dk çalışsın üstelik orta seviyede balık yokoluyor. Bizim asıl kullanma amacımız yeni bir bölgeye gittiğimizde dip yapısını ayrıntılı görebilmek.

Sonuç meraya hakimsen oyle pahalı bir alete gerek yok bence.
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE]
[/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Balık Bulucu montajı murki 26 8,124 20-07-2016, 15:18
Son Yorum: nurideniz34

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi