Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
The fastest in the sea...torik
Yine bir gece yolculuğu.Yine avım TORİK.Yanımda çakı gibi iki delikanlı,Serdar ve Yıldıray.Üsküdar'ın en usta avcılarından,ikisi.Uzun bir yolculuk ve mera.Hava zifiri karanlık.Arabadan inmeye korkarsınız.Yukarıda yıldızlar sanki dans ediyor.Tek güzel şey buydu burada.Başımızda kafa lambaları..Avlağa doğru yürümeye başladık.Her taraf dağ-taş..Hemde sivri ve keskin.Yere basmaya cesaret istiyor.Kayalar bıçak gibi.Elini koyduğun yere dikkat etmezsen aşağıya düşme ihtimalin %100..Hele bir yer varki geçmeye yürek ister.Birbuçuk metrelik, aşağısı 60-70 metre derinlikte bir boğaz.Üstündeki ağırlıklarla düşersen bittin demektir.Gece seni kimse bulamaz.Oltanı atacağın yere düz duvara tırmanır gibi tırmanmak zorundasın,tabii ki aşağıya bakmadan..Şimdi sizi duyar gibiyim."E angut herif bunları biliyorsun da hala ne işin var bu ..ok tan yerde" diye söylenirseniz size hiç kızmam."Haklısınız" derim...Ne yapayım,benimde aşkım bu işte..BALIK..Ben onun için her zorluğa katlanıyorum ve bunu zevkle yapıyorum.Bıkmadan,usanmadan ve korkmadan.Ben buyum...Cahit ağabeyinizi böyle sevin.

Bu badireleri ilk geçen Yıldıray oldu ve hemen malzemeleri ona uzattık.Arkadan Serdar ve ben.Mera oldukça soğuk ve bizi titretiyor.Kimin umurundaki..Ucunda TORİK var.Açtık oltalarımızı ve Ege'nin derin sularına titreye, titreye bıraktık.At-çek bütün hızıyla sürüyor.Yıldıray "Cahit ağabey,çok sert bindi ama alamadım" dedi ve yüzündeki o gülücükler kayboldu.O gülücüklerin yerini hüzün aldı."Devam et! Küsme oğlum" dedim ve atışlar bütün hızıyla tam gaz devam ediyor.İşte oltama o müthiş bindirme o an geldi.Hemen kafasını açık denize çevirmeye çalıştı, ama hemen engelledim.Bıraksam 300 metre misinayı alıp rahat götürür ve bir daha engelleyemezsiniz.FOOOŞ diye su yüzüne çıkıp,batıyor ve süratle bir sağa,bir sola vuruyor kendini.Benide peşinden sürüklüyor.Bende bir sağa,bir sola..Kıyıya kadar getirdiğimde cüssesini gördüğümde "aman Allah'ım buda ne" dedim.Bir fantom uçağı sanki.Beni görünce bir fişekledi ki sormayın.Kaloma sesi hala kulaklarımda.Yıldıray bugün hala bu kaloma sesini arkadaşlarına anlatıyordu,son gördüğümde.Düşünün, unutamamış o sesin güzelliğini.Ses her zamanki gibi"VIIIIIIIZ"...Birkaç kez bu sesi işittik.Elimizde olsa sesi kaydederdik.Bir ara öyle bir zorladıki kamışı kıracak zannettim.Kamış yarım çember vaziyetine geldi.Bastırdıkça bastırıyor ve kendini hiç bilemediği,tanımadığı bu rapaladan, kurtarmaya çalışıyordu.Ama nafile.Çok inatçıydım.Onu bırakmaya hiç mi hiç niyetim yoktu.Bunca yolu,bunca eziyeti onu avlamak için çekmiştim.Kalomayı kapattım ve onu kıyıya getirmek için kamışımı gerdim.Oda kafasını aşağı-yukarı vurarak "gelmiyorum lan" der gibi inatla bana karşı koyuyordu.Onu çok yordum,bitirdim.Bıraktı kendini.Yavaş yavaş onu kıyıya doğru çekmeye başladım.Kayaların üstüne geldiğinde,artık rahatladım.Zafer benimdi.Sağlam bir boğuşma oldu.Ama kazanan ben oldum.
Bir güzel avımızı böylece sonlandırdık.Yine geri dönüş başladı.Yine lanet olası,o iğrenç Istanbul trafiğine girdik.Bir sürü bela okuyarak,5 saat sonunda köprüden geçtik.

Bu hafta içinde sizinle yine buluşacağım,çünkü yine yolculuk var.Esen kalın.Sevgimle ve sevdiklerinizle kalın..

KULLANILAN TAKIM

KAMIŞ......SHİMANO SPEED MASTER AX 300 H POWER GAME 20-80 ATARLI SHORE JİG+SPİN KAMIŞ

MAKİNA.....DAİWA BALLISTIC 4000 SH 6.2:1 DEVİRLİ

İP MİSİNA......VARİVAS AVANİ SEA BAS PREMIUM PE 0.23.5 MM

RAPALA.....DAİWA SHORE LİNE SHİNER SL 17 F-G ANCHOVY/Z

[/B]
Bul
[Resim: 7dra.jpg]

[Resim: nvqf.jpg]

[Resim: 7g8r.jpg]

[Resim: jj51.jpg]
Bul
Cahit Acun yazdı:Yine bir gece yolculuğu.Yine avım TORİK.Yanımda çakı gibi iki delikanlı,Serdar ve Yıldıray.Üsküdar'ın en usta avcılarından,ikisi.Uzun bir yolculuk ve mera.Hava zifiri karanlık.Arabadan inmeye korkarsınız.Yukarıda yıldızlar sanki dans ediyor.Tek güzel şey buydu burada.Başımızda kafa lambaları..Avlağa doğru yürümeye başladık.Her taraf dağ-taş..Hemde sivri ve keskin.Yere basmaya cesaret istiyor.Kayalar bıçak gibi.Elini koyduğun yere dikkat etmezsen aşağıya düşme ihtimalin %100..Hele bir yer varki geçmeye yürek ister.Birbuçuk metrelik, aşağısı 60-70 metre derinlikte bir boğaz.Üstündeki ağırlıklarla düşersen bittin demektir.Gece seni kimse bulamaz.Oltanı atacağın yere düz duvara tırmanır gibi tırmanmak zorundasın,tabii ki aşağıya bakmadan..Şimdi sizi duyar gibiyim."E angut herif bunları biliyorsun da hala ne işin var bu ..ok tan yerde" diye söylenirseniz size hiç kızmam."Haklısınız" derim..[SIZE="7"].Ne yapayım,benimde aşkım bu işte..BALIK..Ben onun için her zorluğa katlanıyorum ve bunu zevkle yapıyorum.Bıkmadan,usanmadan ve korkmadan.Ben buyum...Cahit ağabeyinizi böyle sevin.[/SIZE]

Bu badireleri ilk geçen Yıldıray oldu ve hemen malzemeleri ona uzattık.Arkadan Serdar ve ben.Mera oldukça soğuk ve bizi titretiyor.Kimin umurundaki..Ucunda TORİK var.Açtık oltalarımızı ve Ege'nin derin sularına titreye, titreye bıraktık.At-çek bütün hızıyla sürüyor.Yıldıray "Cahit ağabey,çok sert bindi ama alamadım" dedi ve yüzündeki o gülücükler kayboldu.O gülücüklerin yerini hüzün aldı."Devam et! Küsme oğlum" dedim ve atışlar bütün hızıyla tam gaz devam ediyor.İşte oltama o müthiş bindirme o an geldi.Hemen kafasını açık denize çevirmeye çalıştı, ama hemen engelledim.Bıraksam 300 metre misinayı alıp rahat götürür ve bir daha engelleyemezsiniz.FOOOŞ diye su yüzüne çıkıp,batıyor ve süratle bir sağa,bir sola vuruyor kendini.Benide peşinden sürüklüyor.Bende bir sağa,bir sola..Kıyıya kadar getirdiğimde cüssesini gördüğümde "aman Allah'ım buda ne" dedim.Bir fantom uçağı sanki.Beni görünce bir fişekledi ki sormayın.Kaloma sesi hala kulaklarımda.Yıldıray bugün hala bu kaloma sesini arkadaşlarına anlatıyordu,son gördüğümde.Düşünün, unutamamış o sesin güzelliğini.[COLOR="red"][COLOR="red"][COLOR="red"][COLOR="Red"][SIZE="7"]Ses her zamanki gibi"VIIIIIIIZ"[/SIZE][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR]...Birkaç kez bu sesi işittik.Elimizde olsa sesi kaydederdik.Bir ara öyle bir zorladıki kamışı kıracak zannettim.Kamış yarım çember vaziyetine geldi.Bastırdıkça bastırıyor ve kendini hiç bilemediği,tanımadığı bu rapaladan, kurtarmaya çalışıyordu.Ama nafile.Çok inatçıydım.Onu bırakmaya hiç mi hiç niyetim yoktu.Bunca yolu,bunca eziyeti onu avlamak için çekmiştim.Kalomayı kapattım ve onu kıyıya getirmek için kamışımı gerdim.Oda kafasını aşağı-yukarı vurarak "gelmiyorum lan" der gibi inatla bana karşı koyuyordu.Onu çok yordum,bitirdim.Bıraktı kendini.Yavaş yavaş onu kıyıya doğru çekmeye başladım.Kayaların üstüne geldiğinde,artık rahatladım.Zafer benimdi.Sağlam bir boğuşma oldu.Ama kazanan ben oldum.
Bir güzel avımızı böylece sonlandırdık.Yine geri dönüş başladı.Yine lanet olası,o iğrenç Istanbul trafiğine girdik.Bir sürü bela okuyarak,5 saat sonunda köprüden geçtik.

Bu hafta içinde sizinle yine buluşacağım,çünkü yine yolculuk var.Esen kalın.Sevgimle ve sevdiklerinizle kalın..

KULLANILAN TAKIM

KAMIŞ......SHİMANO SPEED MASTER AX 300 H POWER GAME 20-80 ATARLI SHORE JİG+SPİN KAMIŞ

MAKİNA.....DAİWA BALLISTIC 4000 SH 6.2:1 DEVİRLİ

İP MİSİNA......VARİVAS AVANİ SEA BAS PREMIUM PE 0.23.5 MM

RAPALA.....DAİWA SHORE LİNE SHİNER SL 17 F-G ANCHOVY/Z

[/B]

cahit abi raporunu zevkle okudum eyva dedim balık gelmişken kaçırdı neyseki sonlara gelince karaya almayı başarmışsın balık aşkı bir başka oluyor ne zorluklarla mücadele ediliyor bambaşka anlatılmaz yaşanır abi eline emeğine sağlık arkadaşlara selam daha bollarına rast gele .AlkisAlkisSeerf
Bul
abi bu bomba raporlar içimizdeki balık aşkını patlatıyor şu an kendimi oralara atasım geliyor..soğuk falan dinlemem valla yeterki balık olsun sonuçta..harikasın abi..kendine dikkat et abicim tehlikeli yerlerden çok dikkatli geçiyorsunda bizim için daha fazla dikkat et.dev toriklerin devamını bekliyoruz..saygılar abicim..Allah o balıkları çeken kollarına ve ekipmanlarına zeval vermesin..AlkisSeerf
Seerf
Bul
bucalıfikret yazdı:cahit abi raporunu zevkle okudum eyva dedim balık gelmişken kaçırdı neyseki sonlara gelince karaya almayı başarmışsın balık aşkı bir başka oluyor ne zorluklarla mücadele ediliyor bambaşka anlatılmaz yaşanır abi eline emeğine sağlık arkadaşlara selam daha bollarına rast gele .AlkisAlkisSeerf

O kırmızı çizgiler hepimiz için aynı.Biz buyuz.Değil mi Fikret? Allah bizi bu zevkimizden mahrum etmesin.

Sağlıcakla kal ve kendine iyi bak.Sevgiyle kal..
Bul
BALIK and OZAN yazdı:abi bu bomba raporlar içimizdeki balık aşkını patlatıyor şu an kendimi oralara atasım geliyor..soğuk falan dinlemem valla yeterki balık olsun sonuçta..harikasın abi..kendine dikkat et abicim tehlikeli yerlerden çok dikkatli geçiyorsunda bizim için daha fazla dikkat et.dev toriklerin devamını bekliyoruz..saygılar abicim..Allah o balıkları çeken kollarına ve ekipmanlarına zeval vermesin..AlkisSeerf

Çok dikkat ediyorum,merak etme! Ozan.Çocukluğumdan beri artık kedi gibi oldum.Avlarım bütün hızıyla devam edecek.Torik'leri yine sitemize asacağım.

Teşekkürler ediyorum ve kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum.
Bul
Bu anlatılamaz, yaşanır derler ya. öyle bir yaşama, bir öyle bir anlatım, sanki bizlerde yaşadık. Abicim 'HARİKASIN'. bu haftaki raporlarında şimdiden rastgele. Alkis
Bul
murki yazdı:Bu anlatılamaz, yaşanır derler ya. öyle bir yaşama, bir öyle bir anlatım, sanki bizlerde yaşadık. Abicim 'HARİKASIN'. bu haftaki raporlarında şimdiden rastgele. Alkis

Teşekkürler ediyorum sevgili Mustafa..Sağ ol.İnşallah sanada nasip olur.
Bul
Cahit abi harikasın yine süper bir rapor tebrikler.
Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!!!!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bul
bucalı yazdı:Cahit abi harikasın yine süper bir rapor tebrikler.

Teşekkürler ediyorum Barış.Kucak dolusu sevgiler.Kendine iyi bak.Sağlıcakla kal..
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Torik Cahit Acun 20 3,081 09-12-2013, 09:51
Son Yorum: Cahit Acun
  At-çek ile Torik avım Cahit Acun 81 18,372 11-01-2012, 20:01
Son Yorum: Cahit Acun

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi