Yorumları: 7,892
Konuları: 199
22-11-2013, 16:51
(Son Düzenleme: 22-11-2013, 19:47, Düzenleyen: MaVrUşGiL.)
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "3/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Değişiklikle, tebliğde istisna tanınacak türlerden hamsi, sardalya ve istavrite "lüfer" de eklendi. Buna göre, avlanabilir asgari boyları ve ağırlıkları hamsi, sardalya, istavrit ve lüferde ağırlıkça yüzde 15, diğer su ürünlerine ise ağırlıkça yüzde 5 oranında küçük boylara istisna tanınacak. Bu istisnanın tespiti, kontrol edilen ürün miktarı üzerinden yapılacak.
Lüferde asgari boy 20 santimetre, istavritte 13 santimetre, sardalyada 11 santimetre, hamside ise 9 santimetre.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
bu sene eskiye göre lüferde artış var bunu görmüyorlarmıda istisna getiriyorlar.
seneye limit sınırını kaldırırlarsa şaşırmayalım.bunlara tepki vermek lazım tüm forumlar ve amatörbalıkçılar olarak.
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
Ben bu değişikliği şu şekilde yorumluyorum '' ağırlıkça '' ifadesi var çünki.
Örnek :
Toplam 100 kg.istavrit avlanmışsa bunun içindeki 15 kg.a kadar limit dışı küçük balığa ok. denecek..
...... mi acaba ???
Tebliğdeki değişiklik maddesini okumam gerek..
Yorumları: 6,298
Konuları: 143
iyimi oldu kötü mü oldu ben anlayamadım.( ağırlıkça yüzde 15, diğer su ürünlerine ise ağırlıkça yüzde 5 oranında küçük boylara istisna )ne denmek istendi acaba.mehmet abinin dediği gibi olursa bir yararı olurmu acaba?hayırlısı.inşallah doğa kazançlı çıkmıştır.
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
Lakerda yazdı:Ben bu değişikliği şu şekilde yorumluyorum '' ağırlıkça '' ifadesi var çünki.
Örnek :
Toplam 100 kg.istavrit avlanmışsa bunun içindeki 15 kg.a kadar limit dışı küçük balığa ok. denecek..
...... mi acaba ???
Tebliğdeki değişiklik maddesini okumam gerek..
Mehmet abi, bu haberi aratırken başka bir forum sitesinde boy olarak değerlendirmeye alınmış bende onlardan esinlenerek son cümleyi yazdım.
Ama tutulan balık 100 kilo bunun 15 kilosu limit altı olabilir dendiyse
![Nayirolamaz Nayirolamaz](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/nayirolamaz.gif)
bu işin bitdiği anlamına gelir. Çünki bir gırgır kaldırdımı 600/700 kilo balık kaldırıyor kim bunun %15 ini çıkarabilrki
![Hadiordan Hadiordan](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/hadiordan.gif)
yani yakında yaprak çinekoplar tezgahları dolduracak demektir
![Rolleyes Rolleyes](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/rolleyes.gif)
.
Ve yapılan tamamen kelime oyunu ile limitin kaldırılması demektir.
Mezatda kasa kasa yapraklar satılırken bu %15 likti denip geçecektir.
Tabi bu yalanı biz yermiyiz dersen zor çünki lüfer sürüsünün içinde çinekop olamaz olsa zaten çinekop yada yaprağı lüferler ağcılara bırakmaz kendisi yer!
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
İstisna ağırlıkça veya boyca olmuş; nasıl anlarsak anlayalım.Neticede olan yine balık nesline olacak. Zaten mevcut durumun etkili denetimi yok, % l5 i nasıl denetleyecekler.Yalova'da uzun süredir tezgahlarda 6-7 cm.lik hamsi boy gösteriyor,çinekoplar sarıkanat etiketiyle arzı endam ediyor..
Yorumları: 5,558
Konuları: 55
mıçtı cafer bez getir ,sulu mıçtı tez getir..uzun zamandır iyi bir halt yemişlerdi boy sınırlamalarıyla, ama yazdığım gibi oldu,mıçtılar içine
Yorumları: 1,335
Konuları: 27
yazık çok yazık, pazarlar %15 ile dolup taşacak demekki
İlahi Azrail Sen Adamı Öldürürsün...
Yorumları: 16,711
Konuları: 238
bu hafta pazar günü pazarda balıkçıla kavga ettim 10 cm mercanları satıyorlardı
nedesin alma alan var diyor bende zapıtaya gittim şikayette bulundum tamam dediler yarım saat orda bekledim ne gelen nede giden oldu avantaları olmasaydı balıkçının yanına giderlerdi.aslında bunları halin girişinde gelen kamyonları denetliyeceksin ozaman önlemini alırsın.