Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
20\10\2013 Levrekci lüferler
bayramda lüfer peşinde koşarız derken havaların kötü gitmesi,çocukların yazlığa gitmek istememesi gibi nedenlerle bir türlü kaçamadım ama aklım hep lüferlerdeydi.
cumartesi sabah kalkıp gideceğiz dememe rağmen sabah kalktığımızda gitmek istemeyen suratları görünce o zaman beni bırakın ben gideyim diyerek birazda yalvararak izni koparttım.
oturdugumuz siteden senelerdir görüştüğüm bir arkadaşımı aradım geliyorsan hazırlan dememle yarım saatte arabadaydık.
yiyecek,içecek, tekne benzinimizi alıp doğru tekirdağa.
telefon görüşmelerimizde balığın olduğunu öğrenmiştik,hemen tekneyi indirip motoru takıp acilen açıldık.
daha evin önünden açılmamızla 4 zargana livara alınmış oldu.akşamlık 2 lüfer tutsak bize yetecek.saat 16:30 gibi zargana tuta tuta meraya geldik ama merada kimse yok,sağı solu aradık bi o kadar daha gidersek kesin lüfer tutacağımızı öğrendikten sonra en çoğu geceye kalırız diyerek devam ettik.
2 lüfer tutunca dönüşe geçtik ve sütliman bir denizde ayın batışını seyrede seyrede kıyıya vardık.
akşam 2 lüferi mangala yatırıp Türk sanat müziği eşliğinde tekirdağ menba suyu tüketip bugün için hayaller kurduk.hedef 2 balıktı 2 balık tutup yedik dedim,şimdiki hedef 10 balık dedim inşallah tutarız diyerek yattık.
sabah erkenden nevaleleri hazırlayıp açıldık,at çek yaparak yarım saatte 20 zargana tuttuk,zarganalar kalem değiller,tam fletoluk bunlar dedim ve meraya geçtik.
yeni mera derinlik 1-3 metre arasında yani çok sığ,kıyıya çok yakın ve çok uzun bir mera,merada en az 30-40 tekne var ve herkes canlı zargana kestirip duruyor,bizde ilk atışları ufak zarganalarla yaptık,2 tuttuk 2 kestirdik derken ben bu zarganalara yazık olacak ölenlerden fletoya başlayalım dedim,çantamı açtım adaşımın gönderdiği takımları açtım,bazıları hazır takımdı ve hemen başladık balık tutmaya.ilk 4 balığı arkadaşım aldı sonra üst üste 11 balığı ben aldım.7-8 yemide ufak balığa denk gelince bozdurup değiştirmek zorunda kaldık.2 takımada kofana denk geldi gagalık hariç komple takımı aldı gitti.sonunda 1 tane kofanayı tekneye aldım.
diğer tüm tekneleri tanıyorum ve hemen hemen hepsi soruyor ne atıyorsun diyorlar,fleto dediğimde inanmıyorlar Siyirdim(adaşım saolsun Allah senden razı olsun Gulumse)
akşam dönmeden önce daha önce kırlangıç tuttugumuz arkadaşım yine kırlngıça bakmadan gitmeyelim diyor,1 kırlangıç 1 büyük hanoz tutup karaya dönüyoruz.
bu sene çok kırlangıç var ve kalkan da başladı.kıyıdan olta atanlar bizim evin yanından 2 kalkan tutmuşlar,gözlerimizle gördük balıkları.teknecilerden biri fletoyla 2 kg luk kalkan çekti,geçen perşembe bir tanıdıgım 4,5 kgluk kalkan çekmiş.yani şu sıralar tam kalkan ve kırlangıç zamanı ama lüferden kim uğraşır bilmiyorum.
karadeniz kıyılarına bi kalkan operasyonu yapacağız bu aralar.
mera:tekirdağ
kurşun:50gram
takım:uzun olta kaşıklı takım.
misina:el bedeni 70 numara krokodil,ön beden 28 numara oskar,30 numara rodex değiştirerek kullanıldı.
yem:fleto zargana.
sonuç:balıkları orada bırakıp geldim düşünün halimi Siyirdim
herkese özellikle bol lüferli avlar olsun.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Adaş maşallah bereketi bol olsun. Çok güzel bir av olmuş. Kaşıklı takımların çalışmasına sevindim. Alkis
Daha bollarına inşallah. Seerf Alkis

Dönüşün ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum. Bir dahaki gidişine ufak bir tüyo eğer kabul edersen. Zargananın beyaz tarafını makas veya keskin bir bıçakla boydan boya düzeltip biraz incelt. Balık sayısı artıp kestirme sayısı azalacaktır. Kaşığı da resimdeki gibi eğersen balık çok güzel hareket eder.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE]
[/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Bul
ortak bi biz tutamadık şu lüferlerden yaw,basri abinin tekneye bir motor ayarlasak çoktan marmaraya akardıkta araya birde bayram girince fazlada üsteleyemedim,ancak bu resimleri ve raporları görünce fena gaz yedim, du bakalım bir gazda ben vereyim Murat abiye,afiyetle ortaakkAlkisSeerf
Bul
Tebrikler NIHAT abi her şey gönlünce olsun rastgele...
Bul
nihatkr yazdı:Adaş maşallah bereketi bol olsun. Çok güzel bir av olmuş. Kaşıklı takımların çalışmasına sevindim. Alkis
Daha bollarına inşallah. Seerf Alkis

Dönüşün ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum. Bir dahaki gidişine ufak bir tüyo eğer kabul edersen. Zargananın beyaz tarafını makas veya keskin bir bıçakla boydan boya düzeltip biraz incelt. Balık sayısı artıp kestirme sayısı azalacaktır. Kaşığı da resimdeki gibi eğersen balık çok güzel hareket eder.

adaş bu resim iyi oldu,ben bu kadar eğilmesi gerektiğini bilmiyordum be az birşey eğdim ama yinede iş yaptı,bu resimdeki gibi olunca iyice avcı olacağı kesin,zarganayı inceltip kulllananları gördüm bende bazen inceltiyorum ama o zaman sanki daha az avcı oluyor,bu sistemde tekrar denerim,teşekkür ederim Seerf
Bul
tedirgin SaZaN yazdı:ortak bi biz tutamadık şu lüferlerden yaw,basri abinin tekneye bir motor ayarlasak çoktan marmaraya akardıkta araya birde bayram girince fazlada üsteleyemedim,ancak bu resimleri ve raporları görünce fena gaz yedim, du bakalım bir gazda ben vereyim Murat abiye,afiyetle ortaakkAlkisSeerf
ortak benim yeni mera uzak olduğu için bende yüksek motora geçeceğim kışın yoksa git gel bu motorla zor.
YaKaMoZ yazdı:Tebrikler NIHAT abi her şey gönlünce olsun rastgele...

teşekkürler muratım Seerf
Bul
LeVrEkCi yazdı:adaş bu resim iyi oldu,ben bu kadar eğilmesi gerektiğini bilmiyordum be az birşey eğdim ama yinede iş yaptı,bu resimdeki gibi olunca iyice avcı olacağı kesin,zarganayı inceltip kulllananları gördüm bende bazen inceltiyorum ama o zaman sanki daha az avcı oluyor,bu sistemde tekrar denerim,teşekkür ederim Seerf

adaş zarganayı incelt emin ol daha avcı olacak. kalınlığı 1-1,5 cm geçmesin ondan sonra bana dua edeceksin. Ama mutlaka beyaz taraftan incelt sırta dokunma.
[/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Bul
nihatkr yazdı:adaş zarganayı incelt emin ol daha avcı olacak. kalınlığı 1-1,5 cm geçmesin ondan sonra bana dua edeceksin. Ama mutlaka beyaz taraftan incelt sırta dokunma.

sana zaten hep dua ediyorum adaşım,
dediğin gibi deneyeceğim ilk fırsatta,fena kaşıntım var her an kaçabilirim,artık 1 hafta olayı bitti devamlı çalışmaya başladık ama arada kaçmak serbest,sonuçta ortakda zıpkıncıdır oda gidiyor.yalnız bizim orayı fena zargana bastı,istesem 2 saatte 150 zargana tutarım hemde tam fletoluk büyük zarganalar.kaçabilirsem sabah gidip saat 3 e kadar lüfer tutup sonra hava kararana kadar bol bol zargana dolduracağım.bol tutarsam sanada getiririm bol bol.Seerf
Bul
Siyirdim
LeVrEkCi yazdı:sana zaten hep dua ediyorum adaşım,
dediğin gibi deneyeceğim ilk fırsatta,fena kaşıntım var her an kaçabilirim,artık 1 hafta olayı bitti devamlı çalışmaya başladık ama arada kaçmak serbest,sonuçta ortakda zıpkıncıdır oda gidiyor.yalnız bizim orayı fena zargana bastı,istesem 2 saatte 150 zargana tutarım hemde tam fletoluk büyük zarganalar.kaçabilirsem sabah gidip saat 3 e kadar lüfer tutup sonra hava kararana kadar bol bol zargana dolduracağım.bol tutarsam sanada getiririm bol bol.Seerf

Beni bir pazar misafir etsene oralarda şu merayı birlikte yoklayalım Smile Sende benim gibi LÜFER zamanı teknede 2. yi sevmen ama olsun. 1 günlük katlanırsın. Smile
Zarganaları ben keserim söz
[/COLOR]
Bul
adaş benim merayada balık girmiş,telefonla konuştum arkadaş resmen atçek lüfer kofana bastı diyor,gece lüx de 8 kulaçta 70 balık almışlar 3 kişi,balık vurdu görüşürüz dedi kapattı telefonu,ben yarın sabah gidiyorum hafta sonuna kadar kalmam dönerim ama hava müsaitse cumartesi akşamı tekrar gidebiliriz.
bi akşam lüxede deneme yapacağım eğer bi tutarsa cumartesi gece lüx pazar gündüz lüfere devam yapabiliriz.haberleşelim adaşım.Seerf ben durmaz (duramaz)kaçar yarın sabah ama önce bu akşam hanımı nasıl kandıracağım şimdi onun heyecanı sardı olmazsa deli rolü yapıp kaçacağım başka yolu yok Siyirdim
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  08\10\2014 levrekci lüferler LeVrEkCi 21 4,318 26-10-2014, 11:39
Son Yorum: mariner8
  09\10\2014 levrekci lüferleri.. LeVrEkCi 25 4,301 16-10-2014, 14:34
Son Yorum: bucalıfikret
  22nisan2014 levrekci 2. tur LeVrEkCi 24 3,998 16-10-2014, 10:57
Son Yorum: LeVrEkCi
  21 mayıs 2014 levrekci avı LeVrEkCi 23 5,336 16-10-2014, 10:56
Son Yorum: LeVrEkCi
  14\08\2014 levrekci avları LeVrEkCi 25 4,774 16-10-2014, 10:53