Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boğaz'ın kralları
Bayram ziyaretlerimiz biter bitmez sahile koştum.Boğaz insan seli.İğne atsan yere düşmez cinsinden.Ama Lüfer avı bu.Beni durdurmak mümkün değil.Geldiğimde iki arkadaşım At-çek yapıyorlar ama hallerine bakılırsa pek mutlu değiller.Bende kamışımı makinemi hazırladım ve atışımı yaptım.Atışlarım uzun müddet sonuç vermedi.Bizde muhabbete daldık ama bir taraftanda boş durmuyoruz.At-çek'e devam..Dün Kofana aldığım SEASPİN BUGİNU 14 CM rapalayı taktım ve yarım saat sonra müthiş bir bindirme oldu.Kamışım büküldü.Yavaş yavaş kaloma vererek almaya çalışıyorum.Çok sert hareketler yaparak beni zorluyor..Bir taraftanda akıntı ile mücadele ediyorum.Balık akıntı ile beraber gelince ağırlık iki-üç katına çıkıyor.Makimem cızzzzzz diye ötüyor,sanki ateş çıkıyor içinden.Kıyıya doğru yaklaşırken birden havalandı ve silkelemeye başladı rapalayı.İğnelerime çok güveniyorum ve bu yüzden korkum yok.Çünkü damaklı iğneler.Çok silkeledi ama kurtulamadı.Lüferi kamışımın ucuna kadar getirdim ve kamışımada güvenerek,yüksek bir yer olmasına aldırmadan kaldırdım ve onu içeri aldım.İri bir Lüfer..En çok sevdiğim avı gerçekleştirdim.Çok mutlu oldum.Allah hepinize nasip etsin.

Sevgili arkadaşlarım,Lüfer sezonunun başlamasına çok az bir süre kala,yine her zaman olduğu gibi, faydalı olacağına inandığım bir kaç hatırlatmayı yapmak istiyorum.

Zokalı-hırsızlı takımda hırsız iğnenin, zoka üstüne nasıl takılacağı çok önemlidir.Hırsız iğneyi kalın misinalarla bağlamayın. Kalın misina ile bağlanan hırsız iğne esnekliğini kaybederek,zoka üstünde kazık gibi durur ve balığı avlamada işlevini yitirir.Aynı zamanda yem üzerinde sağlıklı durmaz ve ikide bir çıkar.Hırsız iğnenin bu kalın misinası, balığı da ürkütebilir.

Zoka satın aldığınızda,bedeni bağlamadan önce,zoka deliklerini "bız" yardımıyla temizleyin.Bız'ı deliğe sokup, sağa-sola döndürerek zoka deliğini pürüzsüz hale getirin.Bu işlemi yapmadığınız takdirde,bedeni bağladığınızda,delik içindeki keskin kurşun kırıntıları misinanızı kesecektir.
Zoka satın alırken,küçük iğneli zokaları tercih ediniz.Büyük iğneler,atış sırasında yemi bozar ve birkaç atıştan sonra,yemin aşağiya kaymasına neden olur.Sizde devamlı yem harcamak zorunda kalırsınız

Lüfer avlarında uzun pala iğne kullanınız.Uzun pala iğne,misinanızı Lüfer'in dişlerinden koruyacaktır.Lüfer iğnelerinizi, galvanizli iğnelerden seçiniz.Parlak iğne Lüferi kaçırır.

Hırsız iğnelerinizi balığa çıkmadan birgün önce bağlayıp,hazırlayınız.Size av sırasında büyük kolaylık sağlayacaktır.

Bir başka dikkat edilmesi gereken nokta,yemin zokalı-hırsızlı takıma düzgün ve cezbedici şekilde takılmasıdır.Aksi takdirde Lüfer beklemek hayal olur..

Spin avlarınızda kaliteli ip misina kullanınız.İp misinanızın (PE) Poli etilen kaplı olmasına dikkat ediniz.Poli etilen misinanızı tuzdan korur.

İp misinanızı yeni aldığınızda,tatlı su dolu bir kabın içine koyup,makinanızın makarasına ıslak olarak sarın.Bu ıslak sarım size, misinanızın atışlarda düzgün çıkmasını sağlayacaktır.

Sağlıcakla kalın,mutlu kalın....

[/B]
Bul
[Resim: nghw.jpg]

SEASPİN BUGİNU 14 CM

[Resim: 3kvm.jpg]

[Resim: et4n.jpg]
Bul
--------------------------------------------------------------------------------

Kardeşim azmine ve sabrına hayranım. Lüferi yine kandırmayı başarmışsın tebrik ederim. Kısmet olursa salı günü dönüyorum. Sevgilerimle.
Bul
cahit abi güzel vakit gecirmişsin anlasılan güzelde bir balık daha ne olsun
tebrikler abi iyi bayramlar AlkisAlkis
Bul
Burak Karadeniz yazdı:--------------------------------------------------------------------------------

Kardeşim azmine ve sabrına hayranım. Lüferi yine kandırmayı başarmışsın tebrik ederim. Kısmet olursa salı günü dönüyorum. Sevgilerimle.

Kardeşim teşekkürler ediyorum ve kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum.Sağlıcakla kal.
Bul
muratkahraman yazdı:cahit abi güzel vakit gecirmişsin anlasılan güzelde bir balık daha ne olsun
tebrikler abi iyi bayramlar AlkisAlkis

Balıkları birer gün arayla aldım.Balık çok seyrek ama hergün bir tane alıyorum,o da beni çok mutlu ediyor.Teşekkürler ediyorum ve bayramını kutluyorum.Kendine iyi bak.
Bul
cahit abim sendeki sabırın ve azmin yarısı olmalı her balıkçıda,hatırlatmalar için teşekkürler,bol lüferli kofanalı avların olsun inşallah.rastgele Seerf
Bul
LeVrEkCi yazdı:cahit abim sendeki sabırın ve azmin yarısı olmalı her balıkçıda,hatırlatmalar için teşekkürler,bol lüferli kofanalı avların olsun inşallah.rastgele Seerf

Sevgili Nihat,her zaman söylediğim gibi,azim, sabır ve zevk yoksa bu iş yapılmaz.Bir işi zevkle yapıyorsan, o işte başarı her zaman seni bulur.

Bayramını en içten dileklerimle kutluyor,sağlık ve mutluluklar diliyorum.
Bul
Cahit abi, yine her zamanki gibi muhteşem anlatımınla avı seninle birlikta yapıp o heyacanı yaşadım AlkisAlkis çok güzel bir balık almışsın Seerf daha güzellerini dilerim
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
MaVrUşGiL yazdı:Cahit abi, yine her zamanki gibi muhteşem anlatımınla avı seninle birlikta yapıp o heyacanı yaşadım AlkisAlkis çok güzel bir balık almışsın Seerf daha güzellerini dilerim

Balık çok seyrek Serkan.Çok zor av veriyor.Bu ikisini birer gün arayla uzun uğraşlar sonucu alabildim.Bu akşam zorda olsa,yine avdayım,kısmetse.

Teşekkürler ediyorum.Sevgiler...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Boğaz'ın incileri... Cahit Acun 23 5,890 11-06-2014, 13:10
Son Yorum: Cahit Acun
  Boğaz'in lüfer'leri.. Cahit Acun 28 3,810 03-09-2013, 08:41
  Sardalya'lar,İstavritler ve Boğaz'ın güzelliği Cahit Acun 32 5,860 10-05-2011, 09:02

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi