sabah dalga olduğu için biraz oyalandım,08:30 gibi donmuş zarganalarımı alıp açıldım.
meraya gidene kadar 2 zargana ancak tutabildim.ilk denememi adaşımın verdiği kaşıkla yapıp eğer balık alıram fletoya devam edeceğim diye düşünerek oltamı saldım mavi derinliklere.
daha 3-4 dakika geçmeden ilk lüferi livara koydum.sonra dolaş dolaş vuruş olmayınca canlı zargana takıp 1 lüfer daha aldım.2. canlı zarganamı misinanın tekneye takılması sonucu tasma atamayıp lüfere hediye ettim.
fleto ile dolaşmaya devam ederek 2 kırlangıç 1 kalkanı livarda yüzdürmeye başladım
lüfer buralara daha uğramadı,tek tük balık var ama balıklar güzel boylarda.
takım uzun olta,
kurşun yer yer değiştirerek 100-250 gram arası
herkese rastgele.
Adaş maşallah. Güzel av olmuş. Lüferlerin boyları çok güzel. Kalkanı kırlangıç ne varsa toplamışsın maşallah. Daha güzel avlar yaparsın inşallah.
Kaşıkları atarken biraz eğmen lazım. Zargana arkadan sallanarak gelsin O zaman kerametini göreceksin. Bir araya gelirsek sana çeşitli kaşıklardan getireceğim bir kaçını da eğip veririm o zaman kaşığın kerametini göreceksin Ayrıca naçizane tavsiyem senin meran ve teknen için en uygun ağırlığın 170-180 gram olduğu kanısındayım. 170 gram arkası 5-6 kulaç önlük kaşıklı iğne sanki balığı yıkarsın gibi geliyor. Sana özelden bir takım dizilişi atacağım onu bir yap dene müthiş faydasını göreceğini tahmin ediyorum.
Buralarda şimdi birde rapala moda oldu kaşık yerine ben daha hiç denemedim bu hafta bakacağım.
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE] [SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE] [SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE][/COLOR] [SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]