21-08-2013, 10:59
MERHABA BENİM ADIM GÖKTUĞ DAHA YENİ KATILDIM SİTEYE ÖĞRENCİYİM VE BALIK TUTUYORUM. BALIKLARIN EN SEVDİĞİ YEM HANGİSİDİR YARDIM EDERMİSİNİZ.
![Gulumse Gulumse](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/gulumse.gif)
Baliklarin en sevdiği yem nedir?
|
21-08-2013, 10:59
MERHABA BENİM ADIM GÖKTUĞ DAHA YENİ KATILDIM SİTEYE ÖĞRENCİYİM VE BALIK TUTUYORUM. BALIKLARIN EN SEVDİĞİ YEM HANGİSİDİR YARDIM EDERMİSİNİZ.
![]()
21-08-2013, 11:03
ÇUPRA VE LEVREĞİN SEVDİĞİ YEMLERİ YAZARSANIZ ÇOK MUTLU OLURUM.
![]()
21-08-2013, 11:34
göktuğ aramıza hoşgeldin , erken yaşta bu hobiye yakalanmıssın bizler gibi
![]() balığın sevdiği yem meraya balığa kıyıya tekneye hava şartlarına göre farklılıklar gösterir. tekne avlarında genellikle sülünez mamun kullanılır, eğer hedef çupra ise ufak yengeç kullanılır. kıyı avlarında genellikle sübye boru kurdu karides kullanılır. tabiki bunlar dediğim gibi farklılıklar gösterir.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
göktuğ aramıza hoşgeldin (küçük harfle yazarsan memnun olurum,sanal ortamda büyük harf kullanmak bağırmak küfür etmek anlamına gelir)
balıkların en sevdiği yem derken,bu balıktan balığa değişir, çupra ![]() levrek:izmart,ispari,kaya balığı,gelincik,ilerya,karedes,yengeç....vs.
21-08-2013, 13:09
nihat abi izmirde nerede balık tutabilirim?
21-08-2013, 15:06
merso7525 yazdı:nihat abi izmirde nerede balık tutabilirim? göktuğ izmiri bilmem ben istanbul çevresini bilirim ![]()
21-08-2013, 15:43
GOKTUG ailemize hosgeldin...Sanirim bu balik cinsinin yanisira bolge bolgede degisen bir durum
21-08-2013, 16:28
nihat abi izmirli arkadaşın varsa söylebilirmisin
![]()
21-08-2013, 16:40
merso7525 yazdı:MERHABA BENİM ADIM GÖKTUĞ DAHA YENİ KATILDIM SİTEYE ÖĞRENCİYİM VE BALIK TUTUYORUM. BALIKLARIN EN SEVDİĞİ YEM HANGİSİDİR YARDIM EDERMİSİNİZ. göktuğ sakın benim komşum olmayasın hoşgeldin. ![]() ![]() ![]()
FİKRET YUNGA 05/04/1961 İZMİR/BUCA 0 rh (+)
Interactive Map Forecast Animated Knots List | Knots Alphabetical List | Choose a Knot Fikret Yunga (bucali_fikret): Dailymotion üzerindeki videoları
21-08-2013, 20:41
Balıklarda Beslenme
Balık avcısının mutlaka bilmesi gereken bir konu varki balıklardaki beslenme şekli.ve buradan hareket ile saglıklı bir avcılık yapmak.. Aşagıda bahsedecekim konuda balık denilen canlının yaşamsal döngüsündeki bilimsel yaklaşıları okuyacaksınız Sizlere şu veya bu şekilde bir yem tavsiyesi yoktur ..Yeme sizler karar vereceksiniz. Balıklarda Beslenme davranışları belli başlıklar altında toplanır. - Predatör balıklar Bunlar besini arayıp bulma. Kovalama.saldırma şeklinde avlanma yolu ile beslenirler Besinleri makro boyda daki hayvanlardır , su canlılarıdır. Bu türler görme / duyma / koku / tat alma / dokunma gibi tüm duyu organlarını kullanarak avlanırlar.. Türlere göre çok uzak mesafeden koku alan veya titreşim alan balıklar vardır bu tip olaylar predatör balıgı yeme yönlendirir. Bunların çene ve diş yapıları gelişmiş olup kuvvetli ve keskindir.avlarını kopartmak/ısırmak /sureti ile alırlar. - Brütör balıklar .. Bunlar genel anlamda mercan ve algleri kopartarak beslenen türlerdir zemindeki plankton vs ile de beslenirler hatta bazı türler diger balıkların pullarınını da kopartma eğilimi gösterir. - Suspansivorlar : Besinleri su içinmdeki mikro veya çok ufak canlılardır agızdan aldıkları suyu süzerek besinleri tutar ve yaşamlarını sürdürürler -Limivor balıklar : Besini emerek alan türler dir nesneler üzerinde veya dipteki zemin den besini emerek alır bunların tat alma duyusu gelişik oldugundan bazı türler karışık malzeme içinde yemi ayırt ederek alır ve diger malzemeyi dışarıya atar.. -Parazit beslenme : Çok az sayıda türde olan bir beslenme şeklidir bir başka balıgın vücuduna yapışarak ondan geçinen türler ve tüm yaşantısını bir balık üzerinde yapışık olarak geçiren türler dir Beslenme konusunda balıklarda bu davranışa ayrıca 3 faktör etki yapar 1- Öğrenme : Balıklarda öğrenme vardır ve bu yaşam boyu sürer 2- Yapısal durumları ki balıgın yaş boy ve ortam ları ile ilgilidir 3- Genetik / kalıtım .. atalarından gelen alışkanlıkları Bu anlatmaya çalıştığım özellikler ışıgında bir takım sonuçlara varabiliriz. Öncelikle avcılıkta hedef balıgı iyi tanımamız gerekir iyi bir amatör avcı önce avlıyacagı türler hakkında detaylı bilgi edinmelidir. Amaç avlamak ise en başta onun beslenmesi nasıldır? Ne yer? Nezaman yer? Vs bilgileri mutlaka bilmek gerekir ardından bu tür ün yaşam döngüsü mevsimsel değişimlerdeki hareket tarzı , yaşam alanları, gibi bilgiler gelir. Burada beslenmeden bahsediyor ve balığın avlanmasında tür özelliğinden dolayı yemi bilmemiz gerekiyor. Ayrıca Balıklar arasında basitçeiki genel ayırımda yaparsak.. 1-Bitkisel beslenenler ki bunlar fitoplankton ile beslenir 2-Hayvansal beslenenler : Zooplankton yiyenler böcek yiyenler /diger balıkalrın etini yerler / diger balıkların lavvalarını yerler - / sudaki akla gelen her türlü hayvan türü canlıların etlerini bir şekilde yerler –midye/çaganoz/kalamar/karides/ vs.. Olta balıkçılıgında avlanmayı etkileyen ve aklıma gelen diger maddeleri eklemek isterim yem dışında akılda kalması gereken ve pararllik arzeden noktalar.. -Gün ve zaman 24 saatlik periyod -Mevsin ler buna baglı su ısısı -Akıntılar -Rüzgar yönleri -Işık-/ gece - gündüz / temiz – bulanık su -Ses – gürültü – sessizlik avcının konumu.. -Besin ile yakından temas etmek – dokunma yakından koku alma değme. -Etobur balıklarda besin tüketimi ot oburlara nazaran fazladır zira vücutları daha çok çalışır -Balık küçük ken beden boyuna ve agırlıgına oranla büyük cinslerinden daha fazla beslenir -Balıkların göçleri -Balıkların üreme dönemleri -Et oburların diger türler üzerine baskısı. -Av mahailindeki suyun kalitesi gibi Her av dönüşü tutlan balıkların midelerindeki besinlere bir bakmakta fayda vardır en azından hazmedilmemiş ve avcı tarafından tanınabilecek parçacıklar görülebilir. Bir konu varki önemlidir ve unutulmamalıdır Balıklardaki vücut ısısı sıcak kanlı hayvanlardaki gibi sabit değildir su ısısı yükselince balıklar daha fazla yem lenir İç sularda kış aylarında balık enerji tüketmez minimum metabolizma ile yaşar ve az yem yer Bu konularda yapılan bilimsel çalışmalardan bir kaç örnek. Bu örnekleri vermemin nedeni hedef balıkların sadece bizim yemimize muhtaç olmadıklarını anlalamız.. -Derbent baraj gölünde tatlısu levreği balıgının mide analizinde yaklaşık 26 ayrı tür canlı tesbit edilmiş -Sapanca gölündeki araştırmada Eğrez balıgı midesinde yaklaşık 14 ayrı tür su canlısı tesbit edilmiş -Fırat nehri alabalıgının midesinde 40 tan fazla canlı türü bulunmuş -Terme sinemit gölü Turna balıgında 20 -25 arası farklı tür bulunmuş. Bu tür örnekleri çogaltmak mümkündür ancak balık avcısının bilmesi gereken bu kadar geniş yemlenme aralıgında hedef balıgın hangi mevsimde hangi olta yemini yediği ni tesbit etmek bu tesbit ancak ve en saglıklı şekilde araştırma+deneme yolu ile olacaktır kısaca sabır. Biz tür forum ortamlarında en çok sorulan sorulardan birisi de.. - ........ Balıgı için hangi yemi kullanmalıyım? Bu tür sorulara kesin ve mantıklı bir cevap vermek mümkün değildir verilecek birden fazla cevabın içinden avcının av bölgesindeki faktörleri göz önüne alarak yem seçimini kendisinin yapması en uygun olanıdır Predatör avcılıgındaki kullanılan yalancı yemlerde de durum aynıdır..Predatör balıgın yaşadıgı ortamdaki beslenme alışkanlıgı dogrultusunda yalancı yemi kullanmak en mantıklı harekettir. hangi türler ile besleniyor ise o türlerin yalancısı en iyi verimi verecektir. Balıgın mevsimsel yem alışkanlıgı da gözardı edilmemelidir. Sağlıklı bol avlar dilerim ![]() |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
Barometre nedir , nasıl kullanılır? | Woiwodia | 16 | 4,983 |
23-12-2012, 23:21 Son Yorum: Woiwodia |
|
Pusula Gülü ve Rüzgar Gülü Nedir? | Woiwodia | 11 | 3,025 |
06-09-2012, 21:45 Son Yorum: araphüso26 |
|
Knot nedir? | Woiwodia | 16 | 3,841 |
01-09-2012, 22:24 Son Yorum: Woiwodia |