Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dip sirtisi
Denizde tekneyle dip sırtısı hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim intnetten bir takım araştırmalar yaptım fakat birde sizlerin fikirlerini almak isterim...

Kaçlık misina Makinamı daha iyi olur ellemi ve buna benzer bildiler şimdiden teşekkürler...
Bul
murat dip sırtısı yapacağın yer kumluk olmalı,normal sırtı takımına ağır kurşun takacaksın dip derinliği,kurşun ağırlığı,motor hızını ayarlıyarak gerekirse kurşun ağırlığını ve tekne hızını ayarlayarak gideceksin.Seerf
Bul
murat bak bu işine yararmı.Alkis
ben 0.60 beden kullanıyorum

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
0.25 ten olmaz ama fikret abi.
Bul
LeVrEkCi yazdı:0.25 ten olmaz ama fikret abi.
evet nihatım haklısın bir konudan alıntı yapmıştım katılıyorum kesinlikle 0.25 olmaz en azı o.35 0.40 AlkisAlkis
Bul
Murat bizim genelde lüferde kullandığımız ama kullanıcısına göre ufak faklar olabilen takım Fikret abinin resmini koyduğu benimde eklediğim takım.

İki türü var ikisi de kullanılabilir.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE]
[/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Bul
Üstadlardan güzel açıklamalar gelmiş, teşekkürler.Alkis
Bul
YaKaMoZ yazdı:Denizde tekneyle dip sırtısı hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim intnetten bir takım araştırmalar yaptım fakat birde sizlerin fikirlerini almak isterim...

Kaçlık misina Makinamı daha iyi olur ellemi ve buna benzer bildiler şimdiden teşekkürler...

Dip sırtısınla 5 gunde 24 parça lahos ve grida 5 dev palamut 2 filamingo 1 turna ve onlarca lokum balığı yakaladım av yapıcağın yerler çok önemlidir hayatım boyunca dip sırtısı ile avlandım 60lık misina (çok kaliteli olması şart değildir) iri balık yoksa ?

istavrit palamut sardalye sahteleri çok işe yarar levreğe sırtı çekerken gittiğin hızın çok az daha hızlısı olucak ne çok derin nede çok sığ suda avlanılıcak kayaları belli belirsiz görüceğin hızda ilerlemen gerek doğru yerdeysen %99 balık alıcaksın rapala magnum klasik önerilerimden 2 parçalı magnum yeni çıktı o çok daha guzel klasik olanı sırtı siyah mavi altı beyaz yeni olanı ise turuncu iş yapar yaklasık 6-7 kulaç sonra 200-250 grmlık kurşun kullanman gerekli dip yapısını biraz turladıktan sonra zamanla ogrenırsın.

BU ARADA (ÖNEMLİ) her sahte balık yuzeyde yüzdüğü gibi dipte yüzmiyebilir genelde uzun gagalı ve metal gagalı urunleri tercih ediniz...

burada doğru bilgi vermek adına bu paylaşımımı bulunuyorum.fakat avlıcağın avlakta önemli eger levrek türü balıklara bakıcaksan bu sistem işe yaramayabilir.fakat benm bahsettiğim sistemde çok ama çok başarılıdır.size uygun bir avlak yeri mera önereyim. farez taşları kara kıyı gezebilirsiniz veya lara bölgesi. tekrar ediyorum lüfer ve levreğin düzeneği değildir.marmara ve karadenizde çok fazla işe yaramaz.genelde akdeniz(1) ege(2) diğer türlü dip balığını yakalayamama gibi şansınız yok mutlaka oltanıza birseyler gelicektir.buna yapıcak bir makina veya kamışa sahip değilseniz elinizle kasnak yöntemiyle bile yapabilirsiniz...
[SIZE="5"]Sportif balıkçılık, canlı topla tenis oynamaya benzer.[/SIZE]
Bul
SpinAvcısı yazdı:Dip sırtısınla 5 gunde 24 parça lahos ve grida 5 dev palamut 2 filamingo 1 turna ve onlarca lokum balığı yakaladım av yapıcağın yerler çok önemlidir hayatım boyunca dip sırtısı ile avlandım 60lık misina (çok kaliteli olması şart değildir) iri balık yoksa ?

istavrit palamut sardalye sahteleri çok işe yarar levreğe sırtı çekerken gittiğin hızın çok az daha hızlısı olucak ne çok derin nede çok sığ suda avlanılıcak kayaları belli belirsiz görüceğin hızda ilerlemen gerek doğru yerdeysen %99 balık alıcaksın rapala magnum klasik önerilerimden 2 parçalı magnum yeni çıktı o çok daha guzel klasik olanı sırtı siyah mavi altı beyaz yeni olanı ise turuncu iş yapar yaklasık 6-7 kulaç sonra 200-250 grmlık kurşun kullanman gerekli dip yapısını biraz turladıktan sonra zamanla ogrenırsın.

BU ARADA (ÖNEMLİ) her sahte balık yuzeyde yüzdüğü gibi dipte yüzmiyebilir genelde uzun gagalı ve metal gagalı urunleri tercih ediniz...

burada doğru bilgi vermek adına bu paylaşımımı bulunuyorum.fakat avlıcağın avlakta önemli eger levrek türü balıklara bakıcaksan bu sistem işe yaramayabilir.fakat benm bahsettiğim sistemde çok ama çok başarılıdır.size uygun bir avlak yeri mera önereyim. farez taşları kara kıyı gezebilirsiniz veya lara bölgesi. tekrar ediyorum lüfer ve levreğin düzeneği değildir.marmara ve karadenizde çok fazla işe yaramaz.genelde akdeniz(1) ege(2) diğer türlü dip balığını yakalayamama gibi şansınız yok mutlaka oltanıza birseyler gelicektir.buna yapıcak bir makina veya kamışa sahip değilseniz elinizle kasnak yöntemiyle bile yapabilirsiniz...

Floating sahteler kurşun ile her derinlikte yüzer. Gagalı sahteler başlı başına dalarlıdır eğer kurşunlu kullanılrsa dengesiz olur sahte dibe dalmak ister ve takılır. Ağır kurşun ile floating yemler kullanılmalıdır.
Bul
Bu iş için dibi iyi bilmeli yada sonar ff gereklidir. Dip sırtısı ile en etkili yöntem canlı yemdir.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  bu ne sırtısı bilen varmı? efe4848 16 3,174 21-10-2009, 00:01
Son Yorum: mariner8

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi