Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
okuma distance sorf
Bndan yaklasik bir ay once okuma distance sorf aldm , korfezde cipura avi icin aldktan 3 hafta sonra bzldu .. istanbula cengiz balikcliga yolladim , dediler zorlamissin oltayi ama ben hic 5 kiloluk balik ckmedim , ama alsancakta kayaliklara takiliyodu oltam bnde frkedince oltadan degil misinadan.cekip kurtariyodm bunu soyledm onlara ucretsiz tamir edip yolladilar . fakat oltayi 3 kllanisimda gene ayni sorun olta tutuklk yapiyo o oltayla beraber birde okuma flame 40 kullaniyorm eee onda nden boyle brsey olmuyor 60 liralk eski markasiz oltamda olmuyor böyle bi sorun ... acayip huylandm bu makineden ... ne yapmaliyim 100 lirada para verdm makineye . ( Not : olta makinesinin içindeki elmasın çizildiğini söylediler ) ( Not2 : anlayan, başına denk gelen , yardımcı olabilecek herkesten yardım bekliyorum ) Not 3 : 100 lirada para verdim .. )
Bul
bu konuda yardımlarınızı bkliyorum
Bul
Sedat makinalardan anlamam.şimdilik sadece teknede avlanırken kısa kamış kullanıyorum.
yani kamışta yeniyim,ama sana yardımlar gelicektir.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
Benim bu güne kadar aldıgım hiç bir makinada bu tarz sorunlar hiç yaşamadım...
Makina aldıgın zaman arıza olaylarında biraz şans faktörü olmakla beraber kullanım hatalarıda tabiki olmuyor degil Diger illerde sahil durumları nedir bilmiyorum ama ANTALYA bölgesinde ince deniz kumu çok oldugu için daha hassas olmak zorunda kalıyoruz özellikle ince deniz kumu ve küçük çakıl taşları kullandıgımız makinaların baş düşmanı zaten aldıgın makina bir kere düzenden kaçtıgı zaman tekrar eskisi gibi olmasını beklemek biraz saçmalık orjinalini tutmuyor bu gibi durumlarda av esnasında makinanın çevirme kolunda zorlanma oluyorsa hiç zorlamayın eve gidince sökebildiginiz parçaları söküp tatlı suyla yıkayıp yagladıktan sonra tekrar denemek en mantıklı olanı ayrıca belirli zaman aralıklarında yapılan bakımlar kesinlikle makinaların ve malzemelerimizin ömrünün daha uzun olmasını saglar umarım sorununuza en kısa sürede çözüme kavuşturursunuz...Gulumse
Bul
Bu tür arızalar genelde uzun süre kullanılmış makinalarda ya da fazla zorlanmaya maruz kalmış makinalarda görülür.Çok fazla detaya girip kafanı karıştırmak istemiyorum.Dişli sisteminde dişin birinde aşınma kırılma meydana gelmiş olabilir.Sararken oraya denk gelince takılır. Yataklama kısmında deformasyon olabilir.Balans bozulmuştur.Kısacası Okuma markasının garantisi var bildiğim kadarıyla.Üşenmeden makinanı tam anlamıyla tamir ettir yada yenisiyle değiştirsinler.Sonuçta bu da nasip işi binlerce üründen birkaç tanesinin hatalı olma olasılığı her zaman vardır. Kolay gelsin.
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul
ufuktan26 yazdı:Bu tür arızalar genelde uzun süre kullanılmış makinalarda ya da fazla zorlanmaya maruz kalmış makinalarda görülür.Çok fazla detaya girip kafanı karıştırmak istemiyorum.Dişli sisteminde dişin birinde aşınma kırılma meydana gelmiş olabilir.Sararken oraya denk gelince takılır. Yataklama kısmında deformasyon olabilir.Balans bozulmuştur.Kısacası Okuma markasının garantisi var bildiğim kadarıyla.Üşenmeden makinanı tam anlamıyla tamir ettir yada yenisiyle değiştirsinler.Sonuçta bu da nasip işi binlerce üründen birkaç tanesinin hatalı olma olasılığı her zaman vardır. Kolay gelsin.

Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim . İstanbulda cengiz balıkçılık ile görüştüm . oltayı tekrar yollamamı istediler gerçekten çok ilgililer , bakıp bana dönüş yapıcaklarmış. yalnız ben oltadan huylandım 2 kere bu şekilde bozulması canımı sıktı . ki ben öğrenciyim 100 lira eyw ama sonuçta paramı biriktirip aldım . Umarım başka bir model ile değiştirme olanağı verirler . mesela üstüne 40 70 neyse koyup değiştirebilirim ..
Bul
eqrha yazdı:Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim . İstanbulda cengiz balıkçılık ile görüştüm . oltayı tekrar yollamamı istediler gerçekten çok ilgililer , bakıp bana dönüş yapıcaklarmış. yalnız ben oltadan huylandım 2 kere bu şekilde bozulması canımı sıktı . ki ben öğrenciyim 100 lira eyw ama sonuçta paramı biriktirip aldım . Umarım başka bir model ile değiştirme olanağı verirler . mesela üstüne 40 70 neyse koyup değiştirebilirim ..

Sedat kardeşim ,makinayı daha yeni almışsın.Bire bir değiştirirler.Bu konuda ısrarcı ol.Eğer daha pahalı bir makina ile değiştirmek istersen o zaman farkını verirsin elbette.Cengiz balıkçılık zaten bu konuda zorluk çıkarmaz sanıyorum.Sitede bir çok arkadaşın tanıdığı bildiği bir yer.Bence bu model yerine başka al,farkını öde.Soğumuşsundur artık bundan.
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul
sedat ufuk hocama katılıyorum bencede değiştir bir üst modelini al farkını verdinmi değiştirirler.Alkis
Bul
çok teşekkür ederim cevaplarınız için , oltamı en kısa sürede göndericem . Cengiz balıkçılığa da güveniyorum oltamı alırken de çok etkili olmuştu arkasında cengiz balıkçılığın olması. sizi de gelişmelerden haberdar edicem .
Bul
Geçmiş olsun.. Özellikle okumanın bu makinesini alan bir çok kişiden aynı sorunu duydum. Özellikle hep sıkıntıların bu makinede yaşanması bence üretim hatası olduğunu gösterir. İmkanınız varsa başka bir marka ile değiştirmenizi öneririm.
Sazanları özledim...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  OKUMA SALINA 4.20 3 PARÇA kamış cast14 4 2,413 12-08-2013, 20:00
Son Yorum: cengiz1953
  okuma makine harslan1978 4 2,141 04-06-2007, 16:24
Son Yorum: BÖRTEÇİNE

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi