Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2008de ilk kefal tekniği denemem
merhaba sizinle ilk kefal denememdeki basarımın karesını paylaşmak istedim bu tekniği fethiyedeki bir yaşlı adamdan öğrenmiştim.kendisi benim öz ustam olur.
sardalye ile aldığım bu balıkları tamı tamına 55 dakikada yakaladım.yer izmir güzelbahçe 2. liman teknik furdöndü ve 2 çatal köstek mercimek kurşun furdondunun uzerınde yem sardalye teknik dipten 1 kulaç yukarıda bukadarını sylıyebılıcem sadece denemek istiyen varsa denesin pişman olmıcaksınız.ve 1 haftaya kadar bu balık baslıcak herkeze denemelerini tavsiye ederim eliniz hassas kalbiniz temiz olsn herkeze hayırlı avlar dilerim 20li yaslardaki fotom olurlar buradaki resim bukadar fazla bir furyaya denk gelmemiştim anı kareledim ve kimin aklına gelirdi bir forumda paylasıcağım yorumlarınız için tşk ederim simdiden Smile

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[SIZE="5"]Sportif balıkçılık, canlı topla tenis oynamaya benzer.[/SIZE]
Bul
Paylaşım için teşekkürler.
...............dipten bir kulaç yukarıda........... derken; takım şamandralı mı yoksa iskele, tekne benzeri bir yerden sarkıtma mı ? kamış mı kullanılıyor vb.. Şema ekleyebilirmisiniz ?
Çatal kösteğin bilhassa yüzen kıbrıs sarması altında iyi iş yaptığını bilirim, ufak kefaller ekmeği didiklediğinde kopan parçaları aşağıda irileri talan ettiğinden çatal köstekteki yeme de saldırırlar..
Bul
Koray senin şimdiki avlarının temeli demek ki o zamanlardan atılmış.AlkisAlkis Öncelikle ustana da sana da selam olsun. Keyifli avlarını bekliyoruz.Gulumse76
Bul
Lakerda yazdı:Paylaşım için teşekkürler.
...............dipten bir kulaç yukarıda........... derken; takım şamandralı mı yoksa iskele, tekne benzeri bir yerden sarkıtma mı ? kamış mı kullanılıyor vb.. Şema ekleyebilirmisiniz ?
Çatal kösteğin bilhassa yüzen kıbrıs sarması altında iyi iş yaptığını bilirim, ufak kefaller ekmeği didiklediğinde kopan parçaları aşağıda irileri talan ettiğinden çatal köstekteki yeme de saldırırlar..

mehmet amca iskele limandaki teknelerden sarkıtma tekniği yalovada çok iri kefaller var bu sistemle kolaylıkla yakalarsın fakat sadece mavraki cinsi etçildir kefallerden bulunduğun meradaki balık misal sarıkulaksa sardalyaya fazla sarmaz balık 1 kulaç ile dipten 3 karış yukarı bölge arasında yapar.mantar türü kamış türü bir takım değil bahsettiğim sistem el oltası en fazla 25lik misina. bu teknikle 3.850 gr büyüklüğünde fethiye iskelesinden kefal almıştım 70lerden sonra tutulan en büyük kefali ben yakalamıştım ölcü yaptıktan sonra jelatin kullanın ki her attığınızda aynı yere düşsün iyi avlar dilerim mehmet amca !
Bul
ALTAYLI yazdı:Koray senin şimdiki avlarının temeli demek ki o zamanlardan atılmış.AlkisAlkis Öncelikle ustana da sana da selam olsun. Keyifli avlarını bekliyoruz.Gulumse76

ben yaşıma göre çok eskiyim ercan amca kefal büyük bir hobi benm için ama levrek bir tutkudur. bundan yaklaşık 16-17 yıl önce ilk levreğimi yakalamıştım kıbrısa 14 tane hamsi takıp atmıştım tam 2 kilogram 50 gram gelmişti herşey ozaman başladı Smile
Bul
helal olsun sana koraycım.güzel balıklar almışsın.anlattığın tahsin abinin(tahsin mersin) oltasına benziyor.onlarda çok büyük balıklar alıyorlar bu teknikle.devamı daha kocamanlarıyla olsun.tebrikler.Alkis
Bul
yycolak yazdı:helal olsun sana koraycım.güzel balıklar almışsın.anlattığın tahsin abinin(tahsin mersin) oltasına benziyor.onlarda çok büyük balıklar alıyorlar bu teknikle.devamı daha kocamanlarıyla olsun.tebrikler.Alkis

teknik çok güzel şeker abim teşekkür ederim inşll maydanozu dev sinaritler basar sende yakalarsın insll Smile)
Bul
SpinAvcısı yazdı:
teknik çok güzel şeker abim teşekkür ederim inşll maydanozu dev sinaritler basar sende yakalarsın insll Smile)

sağol koraycımda maydanoza öyle koca balık pek ulaşmaz.tekneyle gidersek belki.yinede temenni olarak kayda alındı.Wink
Bul
evet abi yicek balık diyelim sen keyfini al yeter Smile
Bul
Sevgili Koray , kefal türlerinin tamamı dişsiz balık oldugundan en başta predadür değildir , asıl besinleri algler ve mikro planktonlardır , bunların arasında en gözle görüneni amphipoda lardır .. en sık yaptıkları şey yosunnlu yüzeyleri emmek sureti ile mikroskobik besinlerini saglamaktır.. ekmek-hamur et vs işine gelince
bu türler yaşı ilerledikçe daha farklı ve etcil besinlere yönelir.. yani şu tür -bu tür diye ayrım olmaz.. zaten sularımızda lesepsiyeni dahil 4-5 tür kefal vardır hepsi aynı özelliği gösterir.. özellikle kış aylarında protein agırlıklı beslenirler ,, yazın ekmek ile tutlan balık kışın sardalye , işkembe tavuk derisi gibi yemleri yoklar..

ayrıca liman içi balıkların özelliği farklıdır .. tüm canlılarda oldugu gibi yem -beslenme alışkanlıgı vardır .. liman içlerinde teknelerden atılan ölü - ezilmiş bozulmuş balıklar oldugu için liman içi türler agırlıklı olarak balık etine meraklı -alışkın olur ..

en basit örneği , bilirsin , kafes patladıgında kıyılayan levrek veya çipuralar , pelet-çiftlik yemi ile avlanır ..

liman içi verimli avlarda en iyi taktik , sandık dibi atılacak sardalye veya balık iç organlarını (balıkçıdan) alıp bir noktadan atarsan bir müddet sonra o bölge balık kaynar..

kolay gelsin Gulumse
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi