Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
patates yatağında levrek :)
ilk önce levrekleri yakalıyorsun yada cep oltası tabir ettiğimiz sistemle akşam güneş batımına yakın balığı tezgahtan alıkoyuyoruz..eğer kaçmasın istiyorsanız kepçe getirin yanınızdaHappy..balıkları bi güzel temizledikten sonra suyu süzülsün diye süzgeçte beklitiyoruz.(yklşk 48 saat)dermişim gerek yok.tepsiye yatırdığımız levreklerin zeminine ister sıvı yağ ister yağlı kağıt koyun ki tepsiye yapışmasın.levreklerin içerisine 3 halka soğan,3 halka limon koyuyoruz..2 defne yaprağını ve 2 diş sarımsağı balıklara paylaştırıyoruz..1 er çeyrek limonu balıkların içine sıkyoruz.en son tuz ve karabiber gezdiriyoruz balıkların iç kısımlarına..2 şer kürdanla balıkları kapatıyoruz.tepsi nin bşluklarına karpuz dilimi patateslerimizi yerleştiriyoruz.200 derecede yaklaşık 40 dk fırında pişiriyoruz..sonra aslan sütü ve Kürdilihicazkar Makamı Şarkılar ile aşağıya muhabbetle birlikte indiriyoruz.afiyet olsun.GulumseSeerf
tatlı fırında helva.200 gr helvayı çatal yardımıyla tabak içerisinde eziyoruz.üzerine 1 yemek kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı sütü koyup iyice eziyoruz..bir fırın kapına koyuyoruz..dikkat edilmesi gereken şey kabın biraz derin olması yoksa helva taşabilir..10-15 dk 150 derece fırında pişirmek yeterli.balıktan sonra en iyi tatlı budur varsa başka söyleyin onu yiyelim.saygılar selamlar.

en son resim beşiktaşta kadıköy iskelesinin oradan tuttuğumuz ve geri bıraktığımız levrek yavrusu şimdi nasıl bir balık olmuştur kimbilir.3 sene oldu..

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Seerf
Bul
maşallah ozanım afiyet olsun .AlkisSeerfSeerf
Bul
yarasın ozanım afiyet olsun.şu helvayı ben mangalda yapıyorum harika gidiyor Seerf
Bul
Afiyet olsun ozan abi firin helva gibisi yoktur raki ustune heleki guvecte olunca Seerf
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Fırında helva olayı koparıyor. Eline sağlıkAlkisAlkis Afiyet olsun
Bul
ozan abi harikasın eline sağlık afiyetle
Tüm balıkçı arkadaşlara rastgelsin
Bul
Ozancım bu saatte canım çekti,ben bi buzluğa bakayım .ne balık varsa alt dolaba bırakayım,yarın off tayım.Seerf
dayanamadım dolaba baktım ama bizim hanım balıkları dağıtmış anlaşılanHi,hiç balık yok Snifsinfbalığa gitmek farz oldu.Happy
Şu helvayıda sevmeyen yok galiba.evde hiç yapmadım,şunu biri teferruatlı yazsada güzel bir helva yesek.fırında helvayı çok çok seviyorum.
Ozan ellerine sağlık,afiyet helva olsun.Gulumse
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
Bu tür işkence görüntülerini kaldır sayın admin , sabahın 06 sında Hadiordan Wink
Bul
sabah sabah ne iyi geldi valla.sağolasın ozancım.eline sağlık.Alkis
Bul
ozan afiyetler olsun,sofra manzarası şahane,paylaşım için teşekkürler.
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi