25-12-2012, 17:00
MALZEMELER
Tel şehriye :200Gr
Sarımsak :3 Diş
Kırmızı kapya :150Gr
Yeşil kapya :150Gr
Kuru soğan :200Gr
Ayçiçek yag :75 Gr
Tereyağ :100Gr
Un :200Gr
Salça :200Gr
Su :1LT
HAZIRLANIŞI
Kuru soğan kırmızı kapya yeşil kapya ve sarımsak bunları nasıl oldugu önemli degil doğruyoruz tenceremize ayçiçek yağı ve tereyağı bırakıp kızardıktan sonra doğradıgımız kuru soğan kırmızı kapya yeşil kapya sarımsak ilave ediyoruz malzemeleri öldürdükten sonra un ilave edip iyice kavuruyoruz daha sonra salça ilave edip yine kavurma işlemini gerçekleştiriyoruz kavurma işlemi bittikten sonra SOGUK su ilave edip birazda sıcak su ekledikten sonra kaynamaya bırakıyoruz kaynayıp kıvamını aldıktan sonra el blendırı yardımıyla bütün malzemelerle birlikte parçalıyoruz en son tel şehriyelerini bırakıyoruz altı kısık bir şekilde tel şehriyelerinin pişmesini saglıyoruz son olarak tatlandırma işlemi sırasında tuz kullanmak isterseniz tavuk bulyon makinada taze çekilmiş karabiber defne yapragı servis aşamasında defne yapraklarını çıkarıp ince dogranmış maydanozla servis yapıyoruz afiyet olsun...
NOT: Domates salçasınla birlikte bir miktarda biber salçası kullanmak çorbamızı hem lezzet açısından hemde renk seçimi olarak daha güzel görünmesini saglayabilir... Soguk su kullanmak çok önemli çorbalarımızda zaman zaman olan kesilme olayını yaşamamış oluruz...Taze çekilmiş karabiber kullanmak daha hoş olur tane karabiberler makinada çekildigi için aramasını daha güzel verecektir...
Kırmızı et sevenler istege göre bir miktarda kıyma kullanabilirler kıyma kullanıldıgı zaman tavuk bulyon yerine et bulyon kullanmaları tavsiye ederim...
Tel şehriye :200Gr
Sarımsak :3 Diş
Kırmızı kapya :150Gr
Yeşil kapya :150Gr
Kuru soğan :200Gr
Ayçiçek yag :75 Gr
Tereyağ :100Gr
Un :200Gr
Salça :200Gr
Su :1LT
HAZIRLANIŞI
Kuru soğan kırmızı kapya yeşil kapya ve sarımsak bunları nasıl oldugu önemli degil doğruyoruz tenceremize ayçiçek yağı ve tereyağı bırakıp kızardıktan sonra doğradıgımız kuru soğan kırmızı kapya yeşil kapya sarımsak ilave ediyoruz malzemeleri öldürdükten sonra un ilave edip iyice kavuruyoruz daha sonra salça ilave edip yine kavurma işlemini gerçekleştiriyoruz kavurma işlemi bittikten sonra SOGUK su ilave edip birazda sıcak su ekledikten sonra kaynamaya bırakıyoruz kaynayıp kıvamını aldıktan sonra el blendırı yardımıyla bütün malzemelerle birlikte parçalıyoruz en son tel şehriyelerini bırakıyoruz altı kısık bir şekilde tel şehriyelerinin pişmesini saglıyoruz son olarak tatlandırma işlemi sırasında tuz kullanmak isterseniz tavuk bulyon makinada taze çekilmiş karabiber defne yapragı servis aşamasında defne yapraklarını çıkarıp ince dogranmış maydanozla servis yapıyoruz afiyet olsun...

NOT: Domates salçasınla birlikte bir miktarda biber salçası kullanmak çorbamızı hem lezzet açısından hemde renk seçimi olarak daha güzel görünmesini saglayabilir... Soguk su kullanmak çok önemli çorbalarımızda zaman zaman olan kesilme olayını yaşamamış oluruz...Taze çekilmiş karabiber kullanmak daha hoş olur tane karabiberler makinada çekildigi için aramasını daha güzel verecektir...
Kırmızı et sevenler istege göre bir miktarda kıyma kullanabilirler kıyma kullanıldıgı zaman tavuk bulyon yerine et bulyon kullanmaları tavsiye ederim...