Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tel şehriye çorbasi
MALZEMELER
Tel şehriye :200Gr
Sarımsak :3 Diş
Kırmızı kapya :150Gr
Yeşil kapya :150Gr
Kuru soğan :200Gr
Ayçiçek yag :75 Gr
Tereyağ :100Gr
Un :200Gr
Salça :200Gr
Su :1LT
HAZIRLANIŞI
Kuru soğan kırmızı kapya yeşil kapya ve sarımsak bunları nasıl oldugu önemli degil doğruyoruz tenceremize ayçiçek yağı ve tereyağı bırakıp kızardıktan sonra doğradıgımız kuru soğan kırmızı kapya yeşil kapya sarımsak ilave ediyoruz malzemeleri öldürdükten sonra un ilave edip iyice kavuruyoruz daha sonra salça ilave edip yine kavurma işlemini gerçekleştiriyoruz kavurma işlemi bittikten sonra SOGUK su ilave edip birazda sıcak su ekledikten sonra kaynamaya bırakıyoruz kaynayıp kıvamını aldıktan sonra el blendırı yardımıyla bütün malzemelerle birlikte parçalıyoruz en son tel şehriyelerini bırakıyoruz altı kısık bir şekilde tel şehriyelerinin pişmesini saglıyoruz son olarak tatlandırma işlemi sırasında tuz kullanmak isterseniz tavuk bulyon makinada taze çekilmiş karabiber defne yapragı servis aşamasında defne yapraklarını çıkarıp ince dogranmış maydanozla servis yapıyoruz afiyet olsun...Gulumse

NOT: Domates salçasınla birlikte bir miktarda biber salçası kullanmak çorbamızı hem lezzet açısından hemde renk seçimi olarak daha güzel görünmesini saglayabilir... Soguk su kullanmak çok önemli çorbalarımızda zaman zaman olan kesilme olayını yaşamamış oluruz...Taze çekilmiş karabiber kullanmak daha hoş olur tane karabiberler makinada çekildigi için aramasını daha güzel verecektir...
Kırmızı et sevenler istege göre bir miktarda kıyma kullanabilirler kıyma kullanıldıgı zaman tavuk bulyon yerine et bulyon kullanmaları tavsiye ederim...
Bul
eline emeğine sağlık murat,birde sahte işkembe çorbası var işkembe içmeyenler içindir kıyma ile yapılır bilirmisin?benim hanım yapıyor ama ustasından öğrensek daha iyi olur diye sordum.Seerf
Bul
LeVrEkCi yazdı:eline emeğine sağlık murat,birde sahte işkembe çorbası var işkembe içmeyenler içindir kıyma ile yapılır bilirmisin?benim hanım yapıyor ama ustasından öğrensek daha iyi olur diye sordum.Seerf

Ben işkembe çorbasını çok severim ama sahtesini hiç duymadım sevdigim içinde sorun olmadı hiçHappy
Bul
Teşekkürler Murat abi Seerf
Sazanları özledim...
Bul
Değişik bir tarif, paylaşım için teşekkürler.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
[Resim: 24az5mo.gif]
Bul
Murat teşekkürler..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
emeğine sağlık muratcım.Alkis
Bul
Farklı şehriye çorbası,lezzetli olacağı kesin.Emeğine sağlık MuratAlkis
Bornova - izmir
Bul
murat eline ,tarifine sağlık.paylaşım için teşekkürler.
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kefal Çorbasi YaKaMoZ 6 2,124 17-12-2010, 21:50
Son Yorum: Lakerda

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi