13-12-2012, 16:34
MALZEMELER
3 ADET DOMATES
1 ADET KURU SOĞAN
2 ADET HAVUÇ
3 ADET KIRMIZI KAPYA BİBER
3 ADET DEFNE YAPRAGI
3 YEMEK KAŞIGI DOMATES SALÇASI
0,5 LİTRE DOMATES SUYU
1 SU BARDAGI UN
BİR YEMEK KAŞIGI TEREYAG
AZ MİKTARDA SIVIYAG
TUZ
SU
HAZIRLANIŞI
Sıvı yagı ve tereyagını tencereye erimeye bırakıyoruz
kuru soğan havuç kırmızı kapya defne yapragını kızaran
yagla beraber kavuruyoruz daha sonra unumuzu ekliyoruz salçasınıda verdikten sonra salçayla beraber mümkün oldugunca çok kavuruyoruz domates suyunu ve suyumuzuda verdikten sonra kabugunu soydugumuz ve küp şeklinde dogramış oldugumuz domateslerimizi karıştırıyoruz kaynayınca el brendar yardımıyla çekiyoruz tatlandırma işleminde tuz ve makinada çekilmiş tane karabiber kullanabiliriz...Servis yaparken istege göre kroton ekmek ve kaşar atabilirsiniz ..
NOT:Salçamızı ne kadar çok kavurusak çorbanın rengi kırmızı olur.
Termosa koyup balık avında iyi gider
Tatlandırma işlemi sırasında tavuk bulyon yada et suyuda kullanabilirsiniz...
3 ADET DOMATES
1 ADET KURU SOĞAN
2 ADET HAVUÇ
3 ADET KIRMIZI KAPYA BİBER
3 ADET DEFNE YAPRAGI
3 YEMEK KAŞIGI DOMATES SALÇASI
0,5 LİTRE DOMATES SUYU
1 SU BARDAGI UN
BİR YEMEK KAŞIGI TEREYAG
AZ MİKTARDA SIVIYAG
TUZ
SU
HAZIRLANIŞI
Sıvı yagı ve tereyagını tencereye erimeye bırakıyoruz
kuru soğan havuç kırmızı kapya defne yapragını kızaran
yagla beraber kavuruyoruz daha sonra unumuzu ekliyoruz salçasınıda verdikten sonra salçayla beraber mümkün oldugunca çok kavuruyoruz domates suyunu ve suyumuzuda verdikten sonra kabugunu soydugumuz ve küp şeklinde dogramış oldugumuz domateslerimizi karıştırıyoruz kaynayınca el brendar yardımıyla çekiyoruz tatlandırma işleminde tuz ve makinada çekilmiş tane karabiber kullanabiliriz...Servis yaparken istege göre kroton ekmek ve kaşar atabilirsiniz ..
NOT:Salçamızı ne kadar çok kavurusak çorbanın rengi kırmızı olur.
Termosa koyup balık avında iyi gider

Tatlandırma işlemi sırasında tavuk bulyon yada et suyuda kullanabilirsiniz...