15-11-2012, 16:03
Daha önce çalıştıgım restoranlarda bir çok çeşitli yapılış tarifleri olmasına ragmen en çok hoşumuza giden ve gelen misafirler tarafındanda en çok begenilen tariflerden biri...
MALZEMELER
500 gr kalamar
1/5 tatlı kaşığı şeker
1/5 tatlı kaşığı toz karbonat yada 1/5 şişe soda
1/5 su bardağı bira koymak istemeyen koymayabilir
un
tuz
TARATOR SOS
Malzemeler:
100 gr mayonez
1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
1 yemek kaşığı dijon hardal
¾ tatlı kaşığı tuz
Beyaz biber
30 gr yeşil zeytin
15 gr turşu
30 gr kapari
Temizlenmiş kalamarları halka halinde kesiyoruz.Bir kabın içerisine şeker karbonat yada sodayla beraber kalamarlarıda alarak yoguruyoruz bu işlemi mümkün oldugunca fazla yapmak gerekiyor kalamarların yumuşaması açısından yogurma işlemi bittikten sonra bira koymak isteyen biraya yatırdıktan sonra kyomak istemeyen koymayarak bişr gün dolapta dinlendiriyoruz ertesi günü dolaptan çıkardıgımız kalamarları başka bir kapta erittigimiz tuzlu suyun içerisine yada deniz suyu olması halinde daha iyi olur beraber yine 15,20 dakika yıkıyoruz bu işlemi yapmak yine kalamarların yumuşak olmasını saglayacaktır yıkadıgımız kalamarları süzgeçte iyice süzmemiz gerekiyor süzülen kalamarlarımızı un tuz karışımını kızartma işleminde dikkat etmemiz gereken yagın 180 dereceyi geçmemesidir aşırı sıcak yaga atılan kalamarlar aksi takdirde içi pişmeden yanabilir orta ateşte 3,5 dakika orta ateşte pişirdikten sonra ocagın altını açmamız içinin pişmesini saglayacaktır daha sonra kızaran kalamarlarımızı kagıt havlu serdigimiz bir tepsiye alabilirsiniz
servise hazırdır servis esnasında mutlaka ama mutlaka kalamarların sıcak servis edilmesi gerekir...
Gelelim tarator sosun hazırlanmasına tarator sozta belirli bir sıralama yoktur bütün malzemeyi bir kaba koyup gerek el blendırı yardımıyla çok ince olmamasını istiyorsak keskin bir bıçak yardımıyla ince bir şekilde dograyarakta karıştırabiliriz AFİYET OLSUN
MALZEMELER
500 gr kalamar
1/5 tatlı kaşığı şeker
1/5 tatlı kaşığı toz karbonat yada 1/5 şişe soda
1/5 su bardağı bira koymak istemeyen koymayabilir

un
tuz
TARATOR SOS
Malzemeler:
100 gr mayonez
1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
1 yemek kaşığı dijon hardal
¾ tatlı kaşığı tuz
Beyaz biber
30 gr yeşil zeytin
15 gr turşu
30 gr kapari
Temizlenmiş kalamarları halka halinde kesiyoruz.Bir kabın içerisine şeker karbonat yada sodayla beraber kalamarlarıda alarak yoguruyoruz bu işlemi mümkün oldugunca fazla yapmak gerekiyor kalamarların yumuşaması açısından yogurma işlemi bittikten sonra bira koymak isteyen biraya yatırdıktan sonra kyomak istemeyen koymayarak bişr gün dolapta dinlendiriyoruz ertesi günü dolaptan çıkardıgımız kalamarları başka bir kapta erittigimiz tuzlu suyun içerisine yada deniz suyu olması halinde daha iyi olur beraber yine 15,20 dakika yıkıyoruz bu işlemi yapmak yine kalamarların yumuşak olmasını saglayacaktır yıkadıgımız kalamarları süzgeçte iyice süzmemiz gerekiyor süzülen kalamarlarımızı un tuz karışımını kızartma işleminde dikkat etmemiz gereken yagın 180 dereceyi geçmemesidir aşırı sıcak yaga atılan kalamarlar aksi takdirde içi pişmeden yanabilir orta ateşte 3,5 dakika orta ateşte pişirdikten sonra ocagın altını açmamız içinin pişmesini saglayacaktır daha sonra kızaran kalamarlarımızı kagıt havlu serdigimiz bir tepsiye alabilirsiniz
servise hazırdır servis esnasında mutlaka ama mutlaka kalamarların sıcak servis edilmesi gerekir...
Gelelim tarator sosun hazırlanmasına tarator sozta belirli bir sıralama yoktur bütün malzemeyi bir kaba koyup gerek el blendırı yardımıyla çok ince olmamasını istiyorsak keskin bir bıçak yardımıyla ince bir şekilde dograyarakta karıştırabiliriz AFİYET OLSUN