Arkadaşlar;
Bu misinada şok olayı nasıl yapılıyor ne işe yarar sorularına cevap arıyorum forumda dolaştım ama tam olarak bu şekilde şu nedenle yapılır diye bir cevap bulamadım aslında misinaları incelerken şok olayını okudum ve ilk defa duyuyorum şok nedir ?
Ana misinanın son kısmına yaklaşık 1-2 metrelik ana misinadan daha kalın misina bağlanmasına şok denir. Ağır kurşunla ve surf takımlarla yapılan atışlarda ana misinaya fazladan yüklenen gücün, ana misinayı koparmasını engeller. Avrupadaki göletlerin çoğunda şoksuz olta atmak yasaktır. Düğümü ve örnek shock misinasının resmini ekliyorum. işin en ince noktası düğümü iyi atmaktır. Düğüm kamış porselenlerine takılmamalıdır yoksa atış performansını düşürür.
rusan yazdı:Ana misinanın son kısmına yaklaşık 1-2 metrelik ana misinadan daha kalın misina bağlanmasına şok denir. Ağır kurşunla ve surf takımlarla yapılan atışlarda ana misinaya fazladan yüklenen gücün, ana misinayı koparmasını engeller. Avrupadaki göletlerin çoğunda şoksuz olta atmak yasaktır. Düğümü ve örnek shock misinasının resmini ekliyorum. işin en ince noktası düğümü iyi atmaktır. Düğüm kamış porselenlerine takılmamalıdır yoksa atış performansını düşürür.
Çok sevgili Dostum Aykut Aytış'ın detayları ile anlattığı FG düğümü faydalı olacaktır.
Leader(lidır okunur), şok yerine türkçe öncü misina veya öncü düğümü demek daha doğru olacaktır.
Şok olayı genelde sörf atışlarda kullanılan bir yöntem olduğu için gerçektende yapılması gereken bir şeydir makinaya sarılı ana misinanın ince olmasından dolayı uazağa atışlarda kopmamasını sağlama almaktır..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Bilgiler için teşekkürler bunu öğrendiğim iyi oldu surf bir takım yapmaya karar vermiştim bunu görmesek işi baştan yanlış yapacaktık
Sormak istediğim birşey daha var ana misina ile şok yapacağımız misina arasındaki kalınlık ne kadar olmalıdır,0,30mm misina levrek ,sarıkanat,palamut gibi avlarda kıyıdan şoksuz kullanılmaz mı ?