Bu yaz ağustosun 1'i ile 30'u arası yıllık iznimi aldım.İzinden kareler sizlerle paylaşmak istedim.Önce şarkışlaya gittim.Baktım kızılırmak yatakları değişmiş kepçeler çalışmış bent yapılıyor belirli aralıklara elektrik üretimi için mahvolmuş durumda ağcılardanda balık kalmamıştı.Bir gecede Hasan Şentürkle sabaha kadar olta attık 5 tane kefalden başka bişey yoktu.Ele alınacak sadece bir çağlayan kalmıştı orada pek verimli değildi.1 kilo üzeri bir tane kaya balığı yakaladım kayda değer.Malzemelerimizin yanında kene buldum.Kapaklı bir kutunun içine koyduk bir baktık ki yok olmuş.Küçük bir el çantasının içine koymuştum kutuyu el çantasına gizlendiyse diye çantayı yaktık.Evin yolunu tuttum gelirken arabanın içinde arabayı sürerken kolumda bişey gezdiğini fark ettim ve baktımki kene kolumda geziniyor.Arkadaşıma söyledim ve bagajdan penseyi alarak keneyi pense ile tuttu ve ezdi.Eve geldik pense arkadaşın elinde sıkı tutuyordu kene pensenin ağzında ortalığa atmamıştık ki bir yere bıraktık halen yaşıyor.Bu kez çakmakla yakmak zorunda kaldık ve böylelikle imha etmiş olduk.
Birazda mersindende görüntüler aktarayım.Denize oltayı attım 2 tane iğne bağladım.Takdım tavuğu attım suya akşama doğruydu iyi bişey asıldı çektim biraz mücadeleden sonra boşladı çektimki ip kopmuş balığın ağzında iğne gitmişti.Tekrar sabah geldim aynı şekilde oltayı tavukla yemleyip attım aşırı bişekilde asıldı biraz mücadeleden sonra ipek misina 25kg çekerli kopmuştu.Derken adanalı bir abimiz bir balıkla yanımda uğraşmaya başladı baktım ki balon balığı siteden daha önce görmüştüm hemen tanıdım.Bu balık yenmez diyerek geri saldık bir daha attım aynı balık benim oltaya düştü biraz suda uğraştıktan sonra mübarek dişleri pense gibi ipi kopardı.Yanında da eşi geziyor iğneye düşen balığı yalnız bırakmıyordu resimleyemedim çünkü cep telefonumu suya düşebilir diye çekindim.Derken çevredekiler kefalle uğraşıyordu.Bende kefal için zargana topu aldım.Ekmek dışı takıp atıyorduk içine gelmiyor.Ekmek dışınıda dağıtıyor iğneden hemen suya düşenleri kapıp kaçıyordu.Zar zor ikitane yakaladım.Mersinde kız kalesi görüntüledim sizler için bu yazda böyle geçti.
manzaralar süper,balık az da olsa inşallah güzel bir tatil yapıp kafayı sıfırlamışsındır inşallah, kene içinde allah korumuş,aman dikkat,şakaya gelmez,paylaşım için teşekkürler.
Köksal usta iyi bir av olmasada hem doganın hemde deniz havasının tadını cıkarmıssın. kaya balığı güzelmiş.sanırım dip oltasına geldi. ben cocuklugımda aynı balıktan 10 tane yakalamadan eve dönmezdim. deniz maceranda balonlar sayesinde biraz kötü olmuş. balon balıgı o kadar cogaldıysa isimiz var. zehirlidir yenmez. ayrıca istilacı balıktır. bizim denizin balıgı degil. geri salma taraftarı degilim. güzel kareler ve keyifli bir rapor icin tesekkurler. rastgele