Yorumları: 26
Konuları: 3
Bu yaz 3.5 metre boyunda polyester bir tekne daha doğrusu kayık aldım ancak motor konusunda bilgilerinize ihtiyacım var elektrikli motor al diyenler var ancak birde sizin görüşlerinizi almak istedim elektrikli motor tavsiyeleriniz var mı ve benzinli motor almam gerekiyorsa kaç beygir almam ideal olur teknenin boyutundan dolayı bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum

phokai
Yorumları: 8,084
Konuları: 75
Aycan benim tavsiyem benzinli ve güçlü olması gerekiyor buda 9.9 biliyorsun denizin şakası yok motrun güçlü olmasında fayda var. Tecrübe sahibi arkadaşlar online olunca sana daha güzel tavsiyelerde bulunacaktır.
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
dört zamanlı en düşük 6 beygir olsun motor haşimin dediği gibidenizin şakası olmaz.
*
Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
Denizde kullanacaksan benzinli olsun Aycan 3.5 luk tekneyede en fazla 8bg(dört zamanlı) motor takabilirsin buda iki kişi için yeterli
Bornova - izmir
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
motor konusunda herkesin bakış açısı farklıdır,
elektrikli motor kesnlikle önermem,tatlı su tamam ama deniz için güçsüz kalır.
marka olarak herkes kend kullandıgı markadan memnundur ben mercury ciyim mesela.
beygir olarak 3.5 metrelik teknenin ideal motoru 6 hp dir.4 zamanlı olursa çok ekonomiktir.
ben 4.5 m safter teknede 6 hp kullanıyorum ama ben sadece sırtı için kullanıyorum.diğer zamanlarda yani gezi amaçlı kullandıgımda veya meradan eve dönüşlerde can sıkıyor.ilk fırsatta 9.9 la değiştirmeyi düşünüyorum.
birde çok sık çıkamayacaksanız o zaman 6 hp ideal hem hafif hem ekonomik hem bagaja sıgıyor.
Yorumları: 2,662
Konuları: 70
9.9 Mercury veya yamaha derim. Motor devamlı teknede kalacaksa 4 zamanlı, eğer hafta sonları veya ayda yılda bir kullanacaksan 2 zamanlı al derim. Elektrikli alırsan hayatının hatasını yaparsın.
Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!!!!
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yorumları: 26
Konuları: 3
tavsiyeleriniz için teşekkür ederim aslında elektrikli motor aklıma yatmıştı ama şu andan itibaren düşüncelerim o yönden uzaklaştı 6 beygir motor araştırmalarım başlayacak tekne Foça'da malum Foça'nın havası patladı mı durulmaz tekneyi kışın eve çekeceğim ama motoru bagajda taşımak büyük bir kolaylık olur tavsiyeleriniz için teşekkür ederim önerisi olan abilerimin önerilerini yazmaları benim için büyük bir sevinç olacak tekrar teşekkür ederim.

phokai
Yorumları: 16,711
Konuları: 238
aycan hayırlı olsun benim sandal 3.5 mt 15 hp marina motor var uçuruyor yani fazla geliyor 6 hp al rahat et 4 zamanlı alırsan motor kendini amorti eder.
Yorumları: 8,918
Konuları: 138
pokai yazdı:tavsiyeleriniz için teşekkür ederim aslında elektrikli motor aklıma yatmıştı ama şu andan itibaren düşüncelerim o yönden uzaklaştı 6 beygir motor araştırmalarım başlayacak tekne Foça'da malum Foça'nın havası patladı mı durulmaz tekneyi kışın eve çekeceğim ama motoru bagajda taşımak büyük bir kolaylık olur tavsiyeleriniz için teşekkür ederim önerisi olan abilerimin önerilerini yazmaları benim için büyük bir sevinç olacak tekrar teşekkür ederim.
Aycan öncelikle hayırlısı olsun.
Foça'da nerede bağlısın?
Tekne çift cidarmıdır yoksa tek mi?
3,5'luk tekne için 6hp idealdir. Bunun üstendeki güçler teknenin önünü çok kaldıracaktır. Sert havalarda sorun yaşayabilirsin.
30 yıl Foça'da tekneyle av yaptım evim vardı o denizi iyi bilirim.
Karar senin
Nerelerde av yapmak istediğini de yazarsan daha çok faydamız olabilir
Yorumları: 620
Konuları: 41
hayırlı olsun , saglıklı günlerde kullanmak dileği ile ,
Not: Böyle sorular sorma, kafan karışır ,

6-7 bg parana göre al bişi.. bende sana marka yerine , sana yakın servisi ve parçası bol olanı al derim .. temiz kullanırsan bakımını sektirmezsen ucuz motorlarda olur..