pazar günü nasibimize bu balık düştü.
suya girerek çıkarabildim...
yem olarak kara sülük kullanırım daima (en verim aldığım yem)
misinaya sadece 6 no iğne bağlayıp yeşilırmağın durgun veya hafif dönen yerlerine oltamı bırakıyorum...
Sorular Üzerine cevap:
Yayın tatlı suyun lezzetli balıklarındandır. Bölgesel olarak değişebilir fakat
buralarda ticari değeri de vardır. (balıkçılarda KG:15-17 tl)
ben nasıl pişiririm :
öncelikle derisini incir yaprağı ile zımparalayarak temizlerim,
ekmek dilimi kalınlığında parçalara ayırırım,
tuzladıktan sonra mutlaka dolapta en az bir gün bekletip,
tercihe göre unlu veya unsuz olarak ,
az yağda ve kızgın ateşte kızartırım.
10 senedir beğenmeyen çıkmadıııı.
Tırıvırıya HAYIR
Hakan / 1977 / Amasya
Bilgi Paylaşıldıkça Güzeldir!
mustafa_altun yazdı:Maşallah bu balık için ocak ayında bile girilir suya daha büyükleri nasip olsun inşallah
Bu söze katılmamak mümkün mü ? o canavarı karaya atıncaya kadarki adrenalin.... Hayali bile güzel..
Maşallah adam boyu..Tebrikler Hakan bereketli olsun..
''Tek iğneli boş takım'' : yani tatlı suyun ''şeytan oltası''
Hakan abi eline saglik cok güzel av olmus. Bi sorum var yayin baligini hic denemedim ama etinin pek lezzetli olmadigi söylenir genelde fakat bölgeye göre degisiklik yapiyormu bilmiyorum. Sizce nasil?