Yorumları: 2
Konuları: 1
Arkadaşlar öncelikle herkese rastgelsin, özellikle yaz aylarında azalan balık sayılarınız kovalarınızda düzinelerce yüzsün.
Bu güzel hobide exper olan ustalarımıza bir sorum var:
Boğazda örneğin Kuruçeşmede, Emirganda veya Tarabyada özellikle istavrit ilgi alanım. Bir makine ve kamış yenileme durumum var. En uzağa atmak istiyorum, çünkü bu devirde balık pek kalmadı kalan da uzakta. Ve titremesi minimum olan makine+kamış kombinasyonuyla istavritleri dökmeden çekmek istiyorum. Kurşun genelde 75gr-100gr-115gr civarı havaya denize göre.
3-4 yıldır balık tutuyorum ama şu spin ile surf tipleri arasındaki farkı da tam anlamıyla bana anlatabilen birisi de çıkmadı dolayısıyla öğrenemedim de.
Hangi marka model kamış:
ve
Hangi marka model makine önerirsiniz?
Çok teşekkürler.
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
Ergun bey öncelikle ailemize hoş geldiniz, keyifli paylaşımlar dilerim.
Bu spin ve surf kamış farkını altdaki linki inceleyerek çok net anlayacaksınızdır.
Kamışlar - Amatör Balıkçı
Benim size tavsiyem, yine bütçenize göre olacağı için direk marka değilde hafiflik ve katlanabilirlik kriterlerine göre bir kombinasyon tercih etmenizdir.
Bu konuda hem ayrı ayrı hemde tekil olarak sponsorumuz
olta, balık avı, balık avı, balıkçılık, olta takımları, balık avı malzemeleri, yamabisi motor, şişme bot, tekne yat malzemeleri, adresinde değişik marka ve fiyatlarda ürünleri bulabilirsiniz.
2/2 tebliğe uygun keyifli avlar dilerim
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
ergün aramıza hoşgeldin,
bu siteye takılmaya başlamadan önce balık boğazda açıkta oldumu balık tutamadım,buradaki arkadaşlardan öğrendiklerim sayesinde şükür boğazdada balık tutabiliyorum.
öncelikle kamış hafif,420 boyunda,surf kamış olması lazım.
makine büyük kafa surf makine yani misinayı rahat boşaltabilmesi lazım.
çaparin kesinlikle çok iyi olmalı ki balığı dökmesin.
makinede en iyisi şhimano dur ama pahalıdır,2.sırada bana göre okuma gelir.okuma power liner ayarında daha hafif makinelerde olabilir.kamış lineaeffe nin sur kamışları iyidir.rastgele.
Yorumları: 2
Konuları: 1
teşekkürler yararlı bilgiler için
Yorumları: 4,893
Konuları: 103
Makineler Genel - Amatör Balıkçı
ve
Kamışlar - Amatör Balıkçı
Bu linklerden yararlanabilir, bütçene göre tercih yapabilirsin.
Spin ile surf arasındaki fark, spin kamışlar 2.10, 2.40, 2.70 gibi kısa kamışlardır. at-çek avlarında hafif sahteleri atmak ve aksiyon verebilmek için kullanılırlar. hafiftirler ve surf kamışlar kadar uzağa atamazlar. Surfler ise 3.90 , 4.20 gibi neredeyse spin kamışların 2 katıdır. Uzağa atış için tasarlanmışlardır ve yüksek ağırlıkları atabilirler. Örneğin 100 gramlık bir kuşunu spin ile atamazsın ama surf ile atabilirsin.
Sazanları özledim...
Yorumları: 620
Konuları: 41
Sevgili Ergün arkadaşlar bilgi vermişler benim ekleyecek bir kaç noktam olacak ,
- surf kamışlarında üzerinde yazan agırlık aralıklarında senin ilk denemelerin ilk agırlıgında altında olsun yani 100-200 derse sen 80 gr -90 -100 -110 gr gibi agırlıklar ile önce takımsız denemeler yap ..
- kullanılan agırlık kişiden kişiye değişebilir .. senin en randımanlı ayış agırlıgını sen bulacaksın
- atış esnasında makineden gelen misinayı bırakma anı çok önemlidir ,, aslında mantık olarak kurşun yer yüzüne 45 derece iken serbest kalırsa max. uzaklıga gider erken veya geç bırakırsan kısa düşer...ama sen bunu kamış atış esnasında eğildiğinden anlıyamazsın .. o halde yapacagın şey önce çok yüklenmeden denemeler yapmak olsun .. 80 gr ile yuklenmeden denemelere başla daha sonra baktınki gidiyor , o zaman 80 gr ile biraz daha yüklen .. daha sonra 90 geç .. ama sakın olaki orta halli bir kamışta 100-200 gr desede 150 yi geçme .. zeten agırlık arttıkça senin atış randımanında ters orantılı düşebilir.. zira kamış daha fazla esneme yaptıgından , kamçılama hareketi azalır..
bu anlattıklarım surf için .surf kamışları 390 420 gibi boylarda saglam malzemeden olur..
spin olayı farklıdır 150-270 e kadar 2 parçalı hafif atarlı ince kamışlardır . ki bunlarla sahte yem gibi hafif malzemeleri uzaga atarsın .. ayrıca hafif oldugundan uzun süre elde atçek hesabı

yorulamadan avlanırsın ..
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
hoş geldin ergün kardeş.güzel bilgiler gelmiş.şimdi iş seninle benim aramda.sen güzel balıklar tutup fotolayacaksın bende ilgi ile izleyeceğim.

rasgelsin kardeşim.
Yorumları: 16,711
Konuları: 238
ergün hoşgeldin gereken bilgiler gelmiş rast gele.
Yorumları: 5,885
Konuları: 137
Aramiza hosgeldin ERGUN arkadasim umarim aldigin bilgilerle guzel avlarin olur...rastgele