Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hobimi tescil ettirdim, işte tescil belgesi :)
Merhaba dostlar..

5 yaşımdan beri balık avlarım (35 yıldır), ama bir belgem bile yoktuMahcup
Ben de bu sabah Kartal İlçe Tarım Müdürlüğüne uğrayıp bir belge istedim Siyirdim
..vee bir adet resim, nüfus cuzdanım ve 17 TL karşılığında 5 yıl geçerli olan AMATÖR BALIKÇI BELGEMİ sadece 10 dakikada aldım Seerf
40 yaşından sonra belgeli balıkçı da olduk ya hadi hayırlısı Siyirdim
İşte o belge;
( kendimi ve kimlik numaramı gizledim Siyirdim )
[Resim: 8bnxr.jpg]
bir tutkudur balık tutmak..
Bul
hayırlısı olsun Alkis
Bul
Teşekkürler Nihat Smile
Gerçi bu belge şu anda zorunlu değil ancak sağda solda başta tatlı su avlarında jandarmanın ve diğer bölgelerde de bazı zabıta ekiplerinin belgeyi sorgulayıp sıkıntıya neden oldukları duyumları gelmeye başlayınca ben de alayım gitsin dedim. Hem belki marmara adasındaki tekne avlarım sırasında da sorabilirler, sahil güvenlik birkaç kez teknelere yanaşıp kontrol yapmış. On dakikalık bir iş zaten, şimdi 5 yıl kafam rahat 76
Bul
hayırlısı olsun tescil güzelmiş Gulumse
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Teşekkür ederim Murat, senin de moderatörlüğün hayırlı olsun Alkis
Bul
Hayirli olsun gule gule kullan...
Bul
Hayırlı olsun Berkan abiAlkis
Eskisi gibi kocaman olmaması çok güzel artık ehliyet gibi, cüzdan yerine kartlık kullandığımdan benim için bu değişiklik çok iyi oldu.
Sazanları özledim...
Bul
o belgeden bende de var.aslında belge bile denemez çünkü yasal hiçbir geçerliliği yok ve 17 tl gibi yüksek bir bedeli var.yani keşke av pulu gibi geçerliliği olsa ama o da yok.
şöyle bir tezat var,17 tl fiyatı olan,hiçbir kanuni geçerliliği olmayan ve fakat tarım köyişleri bakanlığının gıda kontrol teknikerliği tarafından verilen bir belge.kel alaka değilmi?yani sadece biyerlere gelir olsun diye alınan bir para.malesef bu durum tatlısu balık avcılığında devlet eliyle yaklaşım olarak hangi seviyede olduğumuzu gösterir.
ve malesef ben de aynı senin gibi düşünerek,aslında sırf da egomu tatmin etmek için ve içim rahat olsun diye 17 tl ödeyerek 2 tl de kaplatmasına vererek toplam 19 tl ye mal ederek bu belgeye sahip olmuş oldum.
Bul
YaKaMoZ yazdı:Hayirli olsun gule gule kullan...
Çok teşekkürler..
rusan yazdı:Hayırlı olsun Berkan abiAlkis
Eskisi gibi kocaman olmaması çok güzel artık ehliyet gibi, cüzdan yerine kartlık kullandığımdan benim için bu değişiklik çok iyi oldu.
Teşekkürler, evet ehliyet kadar bişey, bu haliyle çok pratik..
maceratorr yazdı:o belgeden bende de var.aslında belge bile denemez çünkü yasal hiçbir geçerliliği yok ve 17 tl gibi yüksek bir bedeli var.yani keşke av pulu gibi geçerliliği olsa ama o da yok.
şöyle bir tezat var,17 tl fiyatı olan,hiçbir kanuni geçerliliği olmayan ve fakat tarım köyişleri bakanlığının gıda kontrol teknikerliği tarafından verilen bir belge.kel alaka değilmi?yani sadece biyerlere gelir olsun diye alınan bir para.malesef bu durum tatlısu balık avcılığında devlet eliyle yaklaşım olarak hangi seviyede olduğumuzu gösterir.
ve malesef ben de aynı senin gibi düşünerek,aslında sırf da egomu tatmin etmek için ve içim rahat olsun diye 17 tl ödeyerek 2 tl de kaplatmasına vererek toplam 19 tl ye mal ederek bu belgeye sahip olmuş oldum.
Doğru söze ne denir, haklısın.. ama bizim köyde tekneden avlanırken sahil güvenlik arada sırada soruyor bu belgeyi, sorduğu zaman da laf anlatmak çok zor oluyor, sırf sıkıntı yaşamamak için çıkarttım aslında, yanımda bulunsun, ne olur ne olmaz..
Bul
berkan hayırlı olsun.Alkis
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  İşte Çipuralarımın ALTAYLI 39 3,890 31-01-2013, 23:37
Son Yorum: istavritci
  İşte ilk taşım çıktı. Offf ya ALTAYLI 36 4,245 24-11-2011, 01:40
Son Yorum: ufuktan26
  Öss İŞte fİnal u_boy 15 2,544 18-06-2009, 23:23
Son Yorum: Ege