Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DENİZDE BAŞIBOŞ TEKNE BULURSAK
Denizde başıboş bir tekne bulduk ne yapacağız ?

Liman Başkanlığı yada Sahil Güvenlik komutanlığını haberdar etmeliyiz.

Denizde bulduğum şey benimdir inanışı doğru mu ??

ilgili yerlere haber verdikten sonra sicil kaydı var mı yok mu öğrenmek gerekir . Şayet tekne Türk bayraklı ve sicile kayıtlı değilse tekneye 10 yıl aralıksız evsahipliği yaparsanız mahkemeden kendi adınıza tescil isteyebilirsiniz. ( tabii ki Mahkemenin başvurunuz üzerine yapacağı ilan süresi sonunda bir cevap gelmesse )

ancak tekne sicile kayıtlı ise devlete kalır

bir şehir efsanesi olan denizde bulunan başıboş tekne bulanındır bilgisi doğru değildir.

Ancak okyanus yada açıkdenizlerde bir tekne buldunuz ve bir bayrağa sahip değil tekne artık sizindir.

BU arada Aliço ile beraber pazar günü sarayburnu açıklarında bir lüfer çaparisi kaptırdık bulanların Samatya Limana başvurmaları rica olunur.......
Bul
bi sabah halamların tekne gitmiş ipleri kesmişler arkada 15 hp mercury motor 5 metrelik moteks tekne tüm olta takımları içinde gitmiş
sabah dürbünle ufukta bi tekne bi tekneyi çekiyor gitmişler almaya adam vermiyor taa kanaldan aldım vermem diyor
adamla pazarlık yapıp araya tanıdık sokup 250ytl karşılıgı tekneyi zorla almış babamlar

aliçonun oltayı bulan hayatta getirmez süper bi el yapımı lüfer çaparisiydi o durdugu yerde bile lüferleri topluyordur bee Smile)
Bul
doğrudur abi bu millet üzerinde adın soyadın yazsada vermez hele çaparinin hiç şansı yok onu şimye parçalarına ayırp hurdacıya vermişlerdir Smile
Bul
Arkadaşlar,

Ben bilgileri normal yazılı hukuk kuralları çerçevesinde aktarmaya çalıştım ancak ülkemizde orman kanunları daha geçerli olduğundan tekneyi alabilmeniz bile büyük şans
Bul
Bizde zaten öyle kısmet yok.Ama bir akşam lüfer takımı taktım kayaya,zorladım gelmedi bidaa derken takım koptu.İki gün sonra çapari yaparken bu sefer çapari takıldı.Biraz zorlayınca çapari kurtuldu ama ağırlaştı.Her halde midye takıldı dedim.(bazen çapariyle iri midye çıkartıyorum) neyse çektim çapariyi ,bi de baktım benim lüfer takımı.İğnenin biri kırık ama olsun bir iğne bir kurşun kurtardık.Smile)
Bul
abi sen baya kısmetlisin bende buralarda baya bol miktarda tırıvırı çıkarıyorum suda
Bul
Gökşen,Ben başka Lüfer takımlarıda çıkardım.Kurşun,tek iğne,fırdöndü falan işe yarıyor.Benim üzerinden olta attığım kayanın önü iki kademe kayalık suyun altı
bilmeyen anında takıyor.Sonra onlar bizim nasibimiz oluyor.
Bul
Kutsal abi verdiğin bu güzel bilgiler için teşekkürler.Saygılar
Bul
Arkadaşın birisi Mercury marka (Sanırım 9-9 Du) motoru düşürmüş denize tabiki çıkartamadı başkası çıkarttı ve adamdan geri alamadık motoru. Çıkartanın olur dedi Sad
Bul
tabii ya ben alayım adresi de ben gideyim.Nasıl olsa tekne sahibi olmaya çalışıyoruz.Bari masraftan kurtulurum.HeheheTabii ali abi razı gelirse.Razı gelmessen kusura felan bakmam abi.Önemli de değil yaaSmile
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Tekne ile Balık avlamayı nasıl öğrendim. Öğreniyprum. Torik Orhanbaba 31 5,850 10-12-2012, 10:35
Son Yorum: Torik Orhanbaba
  Eski Foça'da keyifçilere ve oltacılara tekne turları.. ozanalbayrak 0 1,205 02-09-2012, 01:07
Son Yorum: ozanalbayrak
  Denizde görüş mesafaleri LeVrEkCi 9 2,425 10-04-2009, 23:07
Son Yorum: ALTAYLI
  Balıkların Denizde Görünümü Boğaziçi 9 2,266 31-08-2007, 22:52
Son Yorum: Ege

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi