24-04-2012, 21:49
TAVUK STROGANOF
Mantar sosta sote tavuk göğüs şeritleri, taze soğanlı patates püresi ve sote sebzeler
Kullanılan Malzemeler
150 Gr Tavuk Göğsü (Jülyen Doğranmış)
100 Gr Mantar Sos
( 1/2 çay kaşığı) Tuz 2 Gr
15 Gr Ayçiçek Yağ
20 Gr Brokoli
20 Gr Karnabahar
10 Gr Kabak
10 Gr Havuç
10 Gr Kırmızı kapya
15 Gr Domates
5 Gr Taze fasulye
40 Gr Et suyu
20 Gr bürüksel lahana
1 gr taze soğan
1 Gr maydanoz
1Gr dere otu
150 Gr taze soğanlı patates püresi
Hazırlanışı: Tavaya ayçiçeği yağ koyulup ısıtılıp üzerine Jülyen doğramış olduğumuz tavuk göğüsleri ve tavuk suyu koyulup sotelenir. Krema mantar sos ile küp doğranmış domatesler ilave edilip sotelendikten sonra tabağa alınır. resimde görüldüğü gibi, sıcak patates püresi kaşık ile tabağa yerleştirilir. Ortasına Julliette olduğu gibi sotelenmiş kabak,havuç,kırmızı dolma biber, karnabahar ve brokoli taze otlar ile servis yapılır AFİYET OLSUN
Mantar sosta sote tavuk göğüs şeritleri, taze soğanlı patates püresi ve sote sebzeler
Kullanılan Malzemeler
150 Gr Tavuk Göğsü (Jülyen Doğranmış)
100 Gr Mantar Sos
( 1/2 çay kaşığı) Tuz 2 Gr
15 Gr Ayçiçek Yağ
20 Gr Brokoli
20 Gr Karnabahar
10 Gr Kabak
10 Gr Havuç
10 Gr Kırmızı kapya
15 Gr Domates
5 Gr Taze fasulye
40 Gr Et suyu
20 Gr bürüksel lahana
1 gr taze soğan
1 Gr maydanoz
1Gr dere otu
150 Gr taze soğanlı patates püresi
Hazırlanışı: Tavaya ayçiçeği yağ koyulup ısıtılıp üzerine Jülyen doğramış olduğumuz tavuk göğüsleri ve tavuk suyu koyulup sotelenir. Krema mantar sos ile küp doğranmış domatesler ilave edilip sotelendikten sonra tabağa alınır. resimde görüldüğü gibi, sıcak patates püresi kaşık ile tabağa yerleştirilir. Ortasına Julliette olduğu gibi sotelenmiş kabak,havuç,kırmızı dolma biber, karnabahar ve brokoli taze otlar ile servis yapılır AFİYET OLSUN
