14-04-2012, 15:53
SPAGETTİ BOLOGNESE
Defne yaprağı ve baharatlar ile pişmiş kıymalı spagetti makarna
Kullanılan Malzemeler:
200 Gr Haşlanmış Spagetti Makarna
300 Gr Bolonez Sos
1/10 Adet maydanoz (10 yaprak)5 gr
Hazırlanışı: Bolonez sosu tavada ısıtıp, ısıtılmış spagettiyi sosun içine katarak iki üç tur çeviririz. Spagetti tabağa konulduğunda üzerine maydanoz serpilip fesleğen ile dekor yapılır.
BOLONEZ SOS
Kullanılan Malzemeler
Dana Kıyma (Yağsız) 3 Kg (5 No'lu aynadan çekilmiş)
Kuru Soğan 1 Kg
Havuç 250 Gr
Biber 250 Gr
Sarımsak 100 Gr
Salça 1 Kg
Defne Yaprağı 10 Adet
Tane Karabiber 30 Gr
Tuz 3 Yemek Kaşığı
Sıvıyağ 300 Ml
Domates Suyu 3 Lt
Kereviz 250 Gr
Yapılışı Sos tenceresine sıvı yağ koyulur.Yağ ısınınca kıyma ve defne yaprakları ilave edilip kavrulur.Kavrulma işleminden sonra içerisine soğan,sarımsak,havuç ,biber,tane karabiber eklenip pembeleşinceye kadar kavrulmaya
Defne yaprağı ve baharatlar ile pişmiş kıymalı spagetti makarna
Kullanılan Malzemeler:
200 Gr Haşlanmış Spagetti Makarna
300 Gr Bolonez Sos
1/10 Adet maydanoz (10 yaprak)5 gr
Hazırlanışı: Bolonez sosu tavada ısıtıp, ısıtılmış spagettiyi sosun içine katarak iki üç tur çeviririz. Spagetti tabağa konulduğunda üzerine maydanoz serpilip fesleğen ile dekor yapılır.
BOLONEZ SOS
Kullanılan Malzemeler
Dana Kıyma (Yağsız) 3 Kg (5 No'lu aynadan çekilmiş)
Kuru Soğan 1 Kg
Havuç 250 Gr
Biber 250 Gr
Sarımsak 100 Gr
Salça 1 Kg
Defne Yaprağı 10 Adet
Tane Karabiber 30 Gr
Tuz 3 Yemek Kaşığı
Sıvıyağ 300 Ml
Domates Suyu 3 Lt
Kereviz 250 Gr
Yapılışı Sos tenceresine sıvı yağ koyulur.Yağ ısınınca kıyma ve defne yaprakları ilave edilip kavrulur.Kavrulma işleminden sonra içerisine soğan,sarımsak,havuç ,biber,tane karabiber eklenip pembeleşinceye kadar kavrulmaya