Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Üstüme Gelme Bahar!
[SIZE="3"]Beni bu güzel havalar mahvetti,

Böyle havada istifa ettim

Evkaftaki memuriyetimden.

Tütüne böyle havada alıştım

Böyle havada aşık oldum;

Eve ekmekle tuz götürmeyi

Böyle havalarda unuttum.

Şiir yazma hastalığım

Hep böyle havalarda nüksetti

Beni bu güzel havalar mahvetti

Orhan Veli KANIK
[/SIZE]

Karlı, buzlu, sisli, dumanlı havalar gidiyor. Kışın soğuk havaları yerini yağışlı, ılık havalara bırakıyor. Kasvetli kış mevsiminden çıkıyoruz. Bahar geliyor.. Güzel, sıcacık, aydınlık günler yakında.. Çok yakında ağaçlar çiçeklerle donanacak, kelebekler uçuşacak, kuşlar cıvıldayacak etrafımızda. Aman dikkat, bahar üstünüze gelmesin: çarpabilir! Sonra şair gibi sizi de mahvedebilir bu bahar havası..

Bahar Sendromu Nedir?

İnsanın içinde yaşadığı çevre ve iklim değişikliklerinin organizmayı etkilemesiyle oluşan, fizyolojik ve psikolojik belirtilerle tanımlanan bir tür “bahar çarpması”!

Hava ve mevsim değişikliklerinin insan biyo-ritmini olumsuz etkilediği bilinir. Kıştan çıkan vücudumuz, baharın düzensiz ısı durumlarına göre kendini ayarlamakta güçlük çekebilir. Vücudun hormonal dengesi bozulabilir. Üstelik bahar aylarında havadaki elektrik yükü artar. Hızlı ısı değişiklikleri pozitif yanlar kadar negatif yüklü iyonlarında artmasına yol açar ve bu durum var olan yada potansiyel şikayetlerimizi tetikler. Alerjik reaksiyonlar, solunum yolu hastalıkları, kalp ve dolaşım sistemi hastalıkları, stres ve kaygı gibi..

Bahar Sendromunun Belirtileri Nelerdir?

Bahar sendromu, genellikle “bahar yorgunluğu” olarak da ifade edilir. Çünkü daha çok halsizlik, yorgunluk, eklem ağrıları, uyku isteği gibi şikayetler gözlenir. Aşağıdaki belirtilere bir göz atalım isterseniz;

- Sürekli bir halsizlik, yorgunluk, bitkinlik

- Adele ve kas ağrıları

- Hareket etme isteksizliği, enerji eksikliği

- Çalışamama, çalışmaya konsantre olamama.

- Okula/işe devamsızlıkların artması, geç kalma, izin isteme

- Sürekli olarak uyuma isteği, uykusuzluk

- [SIZE="3"]Sinir gerginliği, stres, toleransın azalması[/SIZE]

- Mutsuzluk,isteksizlik,sıkıntı

- Baş ağrıları

- Alerjik reaksiyonlar

Neler Yapılmalı?

Beslenmeye Dikkat:

- Meteorolojik değişiklikler yüzünden vücuttaki su oranında bozukluklar görülebildiği için bol su içilmeli.

- Taze meyve, sebze daha çok tüketilmeli.

- Özellikle B ve C vitamini zengin yiyecekler (örneğin domates, patates ve kayısı gibi) alınmalı.

Düzenli Uyku ve Dinlenme:

Spor ve etkinliklerde bulunma:

[SIZE="1"]Alıntı: Dr. Binnur Yeşilyaprak[/SIZE]
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
bende bunların çoğu var teşekkürler Serkan abi güzel paylaşım
Tüm balıkçı arkadaşlara rastgelsin
Bul
Ne olursa olsun unutmayalımki insanız ve insansı bir etkileşim olan bahar sendromunun etkisine bir şekilde giriyoruz, bu süreci en iyi atlatabilmek için vicudu çalıştırmak ve sağlıklı beslemek gerekiyor.
Ve en önemlisi bu etki sinir gerginlik ve alınganlık seviyemizi artırdığı için bir şey yapmadan önce en az 3 kere düşünüp tepkimizi ona göre vermeye çalışmalıyız!

Helede bizim ortamımız yani Forum ortamında ses tonu mimik gibi unsurlar olmadığı için okuduğumuzu anlayarak ve art niyetsiz yorumlayarak cevaplarsak dostlarımızıda kırmamış oluruz!
Seerf
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
harika bir şiirle süslenmiş,güzel ve zamana uygun bir paylaşım olmuş.
böyle ince bir konuda sana yakışır. teşekkürler.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
MaVrUşGiL yazdı:Ne olursa olsun unutmayalımki insanız ve insansı bir etkileşim olan bahar sendromunun etkisine bir şekilde giriyoruz, bu süreci en iyi atlatabilmek için vicudu çalıştırmak ve sağlıklı beslemek gerekiyor.
Ve en önemlisi bu etki sinir gerginlik ve alınganlık seviyemizi artırdığı için bir şey yapmadan önce en az 3 kere düşünüp tepkimizi ona göre vermeye çalışmalıyız!

Helede bizim ortamımız yani Forum ortamında ses tonu mimik gibi unsurlar olmadığı için okuduğumuzu anlayarak ve art niyetsiz yorumlayarak cevaplarsak dostlarımızıda kırmamış oluruz!
Seerf
Alkis Gulumse Seerf
Bul
eline sağlık serkancım.tam zamanında hatırlattın.sağol.
arkamıza bakıca hayat gerçekten çok kısa.sevgi çerçevesinde banmak her zaman avantajlı.ömrü uzatır.kırmak kırılmak bu küçük zaman diliminde yer bulmamalı.seviyorum hepinizi.Sefiom
Bul
Yaş ilerledikce bahar sendromu daha iyi anlaşılıyorHadiordanteşekkürler SerkanAlkis
Bornova - izmir
Bul
Çok yerinde ve zamanında bir paylaşım ellerine saglık paylaşım için teşekkürler SERKAN kardeşim...AlkisAlkis
Bul
3 kere düşünmeyi hayatımıza tarz edinmeliyiz,sadece konuşurken değil alışveriş yaparken,iş konularında,ilişki konularında herşeyde Seerfteşekkürler serkan.
Bul
serkan eline sağlıkAlkis bende sadece biraz uykusuzluk poreblemi var
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi