Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deniz Kabukları Müzesi
Merhaba dostlar..
Bugün eşim ve kızımla birlikte Dragos Orhantepe mahallesinde denizkabukları müzesini gezdik, eğer biraz merakınız varsa gidip görmenizi tavsiye ederim, hem ülkemizden hem de dünyanın çeşitli yerlerinden çok değişik ve çeşitli denizkabuklarından harika örnekler var.. bazı örneklerin fotoğraflarını aşağıda görebilirsiniz, hepsini görmek için müzeye gitmelisiniz Smile Müzeyi açan Kemal Bey 35 yıl önce Marmara adasında Deniz kabuğu toplayarak başlamış bu meraka.. 2007 yılında oğlu Can paintball oyunu sırasında kalp krizi geçirerek ölünce onun anısına bu müzeyi açmış.. gerçekten çok kibar, çok beyefendi biri.. deniz kabukları ile ilgili yarım saatlik bir belgesel de yayınlanıyor sergi sonunda..
Kızım sergiden çok etkilendi, Kemal amcası ona 2 tane de deniz kabuğu hediye etti, çok mutlu oldu yazları adada hep toplardık kıyıdan, bu yaz daha bir hevesle yaklaşacağından eminim Smile
Kartal sahil yolunda Orhantepe sapağından girip yokuş yukarı çıkınca papatya sokak no 12, çok basit aslında.. ben yeri tam bilmediğim için navigasyonu açtım, elimle koymuş gibi buldum
Unutmadan, giriş ücretsiz.. Seerf

[Resim: 3nfcn.jpg]
[Resim: 3nfd8.jpg]
[Resim: 3nfdu.jpg]
[Resim: 3nffr.jpg]
bir tutkudur balık tutmak..
Bul
Paylaşım için teşekkürler Berkan.Alkis
İstanbul'da olsam görmek isterdim.
Sevgi ve selamlarımla...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
Sevgili Berkan paylaşım için çok teşekkür ederim .. ayrııca çok ta yerinde bir hareket burayı ziyaret etmek .. babalar için güzel bir örnek oldun, evlatlarımızı pozitif yönde yetiştirmek bilim - sanat alışkanlıgı aşılamak çok güzel bir şeydir..Alkis
Bul
deniz kabuklarına çocukluğumdan beri meraklıyımdır özellikle dalışlarda özel değişik birşey gördüğümde alırım,müze güzelmiş o tarafa yolum düşerse mutlaka uğramak isterim.teşekkürler berkan.
Bul
İlginiz beni çok memnun etti, ben teşekkür ederim.. müzenin kurucusu Kemal Bey ziyaretçilerle birebir ilgileniyor, herşey o kadar güzel düzenlenmiş ki bu güzelliği hepinizle paylaşmak istedim..
Sevgiyle kalın Seerf
Bul
Bu guzel ve eşsiz paylasum icin tesekkurler...
Bul
Ben teşekkür ederim Gulumse
Bul
Alkis Paylaşım için teşekkürler Berkan Alkis
Bul
paylasim icin tesekkurler BerkanSeerf
hakikaten gormek isterdim
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Yakından görmek isterdim,paylaşım için teşekkürler BerkanAlkis
Bornova - izmir
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi