20-02-2012, 00:13
Herkese selamlar. Uzun bir müddet foruma katılamadım. Tatlısudaki balıkların kış uykusuna yatmalarıyla ben de onlara uydum
. Baharın yaklaştığı şu günlerde oltamı şimdiden hazırlamak için kolları sıvadım ve siz değerli üyelerin tavsiyelerini bekliyorum. Öncelikle makine alacağım 3 tane seçenek var önümde. 100 tl barajını aşmayan ama kötü de olmayan bir makine araştırıyorum .Hemen belirteyim bu makineyi atçek avlarında tatlı su kefali için kullanacağım. İşte seçenekler:
1-Okuma octana ot-30:30'luk küçük makara, 5.0:1 yüksek devir oranı, 7+1 rulmanlı, Grafit döküm gövde, Aliminyum makara, Aluminyum yedek makara, 100/0,30mm 140/0,25mm 274gr ağırlık, önden kalama.Max. kopma direnci (kg) 6.0 kg.
OCTANA ' NIN ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ
-Tüm Octana modelleri ince keskin gövde yapısı sayesinde inanılmaz hafiftirler,
-Octana son derece iyi işlenmiş paslanmaz kesim siyah metal bir kola sahiptir.
-Ürün mükemmel bir çekiş kalitesine sahiptir ,İnanılmaz güç ve yağ gibi bir kayganlık.
-Octana makinelerde sarımda en ufak bir titreşim hissetmezsiniz.Sarış kalitesi av keyfinizi arttıracak.
-Octana makinelerde 8 adet yüksek kalite bilye bulunur.
-Octana metal bir yedek kafa ile beraber gelir ,normalde pek çok markada yedek kafalar plastik iken Octana makinelerde ikinci kafa üzerindeki ile aynı paslanmaz kesim metaldir.
-Octana makinelerde sıfır geri fren boşluğu söz konusıdur.
-Artık Okuma' nın orta ve üst grup makinelerinde geleneksel hale gelen ve tüm dünyada patentle korunan EOS dişli sistemi ve bu sistemin özelliği olan sıralı sarım teknolojisi atış sırasında makinenizden misinenin çok rahat boşalmasını sağlar.
Fiyatı:100 TL civarı
Ağırlık:280 gr.
2- Shimano Zirca 2500F:4.6:1 devir oranlı, 3 bilyeli, 0,20MM / 240 MT 0,25MM / 160 M T0,30MM / 110 MT misina sarım kapasiteli makine. Yedek parça yok bunda. Ağırlığından tam emin değilim ancak 250 gr. civarı sanırım
Fiyatı: 82 TL
3- Shimano Zeric 2500f: 5.2:1 devir oranlı, 3+1 bilyeli, 0,20MM / 240 MT 0,25MM / 160 MT 0,30MM / 110 MT misina sarım kapasiteli makine.Yedek parça yok.
Ağırlık:255 gr.
Fiyatı: 70-90 TL arası

1-Okuma octana ot-30:30'luk küçük makara, 5.0:1 yüksek devir oranı, 7+1 rulmanlı, Grafit döküm gövde, Aliminyum makara, Aluminyum yedek makara, 100/0,30mm 140/0,25mm 274gr ağırlık, önden kalama.Max. kopma direnci (kg) 6.0 kg.
OCTANA ' NIN ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ
-Tüm Octana modelleri ince keskin gövde yapısı sayesinde inanılmaz hafiftirler,
-Octana son derece iyi işlenmiş paslanmaz kesim siyah metal bir kola sahiptir.
-Ürün mükemmel bir çekiş kalitesine sahiptir ,İnanılmaz güç ve yağ gibi bir kayganlık.
-Octana makinelerde sarımda en ufak bir titreşim hissetmezsiniz.Sarış kalitesi av keyfinizi arttıracak.
-Octana makinelerde 8 adet yüksek kalite bilye bulunur.
-Octana metal bir yedek kafa ile beraber gelir ,normalde pek çok markada yedek kafalar plastik iken Octana makinelerde ikinci kafa üzerindeki ile aynı paslanmaz kesim metaldir.
-Octana makinelerde sıfır geri fren boşluğu söz konusıdur.
-Artık Okuma' nın orta ve üst grup makinelerinde geleneksel hale gelen ve tüm dünyada patentle korunan EOS dişli sistemi ve bu sistemin özelliği olan sıralı sarım teknolojisi atış sırasında makinenizden misinenin çok rahat boşalmasını sağlar.
Fiyatı:100 TL civarı
Ağırlık:280 gr.
2- Shimano Zirca 2500F:4.6:1 devir oranlı, 3 bilyeli, 0,20MM / 240 MT 0,25MM / 160 M T0,30MM / 110 MT misina sarım kapasiteli makine. Yedek parça yok bunda. Ağırlığından tam emin değilim ancak 250 gr. civarı sanırım
Fiyatı: 82 TL
3- Shimano Zeric 2500f: 5.2:1 devir oranlı, 3+1 bilyeli, 0,20MM / 240 MT 0,25MM / 160 MT 0,30MM / 110 MT misina sarım kapasiteli makine.Yedek parça yok.
Ağırlık:255 gr.
Fiyatı: 70-90 TL arası