Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tatlı su kefali makine tavsiyesi
Herkese selamlar. Uzun bir müddet foruma katılamadım. Tatlısudaki balıkların kış uykusuna yatmalarıyla ben de onlara uydumGulumse. Baharın yaklaştığı şu günlerde oltamı şimdiden hazırlamak için kolları sıvadım ve siz değerli üyelerin tavsiyelerini bekliyorum. Öncelikle makine alacağım 3 tane seçenek var önümde. 100 tl barajını aşmayan ama kötü de olmayan bir makine araştırıyorum .Hemen belirteyim bu makineyi atçek avlarında tatlı su kefali için kullanacağım. İşte seçenekler:
1-Okuma octana ot-30:30'luk küçük makara, 5.0:1 yüksek devir oranı, 7+1 rulmanlı, Grafit döküm gövde, Aliminyum makara, Aluminyum yedek makara, 100/0,30mm 140/0,25mm 274gr ağırlık, önden kalama.Max. kopma direnci (kg) 6.0 kg.
OCTANA ' NIN ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ

-Tüm Octana modelleri ince keskin gövde yapısı sayesinde inanılmaz hafiftirler,

-Octana son derece iyi işlenmiş paslanmaz kesim siyah metal bir kola sahiptir.

-Ürün mükemmel bir çekiş kalitesine sahiptir ,İnanılmaz güç ve yağ gibi bir kayganlık.

-Octana makinelerde sarımda en ufak bir titreşim hissetmezsiniz.Sarış kalitesi av keyfinizi arttıracak.

-Octana makinelerde 8 adet yüksek kalite bilye bulunur.

-Octana metal bir yedek kafa ile beraber gelir ,normalde pek çok markada yedek kafalar plastik iken Octana makinelerde ikinci kafa üzerindeki ile aynı paslanmaz kesim metaldir.

-Octana makinelerde sıfır geri fren boşluğu söz konusıdur.

-Artık Okuma' nın orta ve üst grup makinelerinde geleneksel hale gelen ve tüm dünyada patentle korunan EOS dişli sistemi ve bu sistemin özelliği olan sıralı sarım teknolojisi atış sırasında makinenizden misinenin çok rahat boşalmasını sağlar.

Fiyatı:100 TL civarı
Ağırlık:280 gr.

2- Shimano Zirca 2500F:4.6:1 devir oranlı, 3 bilyeli, 0,20MM / 240 MT 0,25MM / 160 M T0,30MM / 110 MT misina sarım kapasiteli makine. Yedek parça yok bunda. Ağırlığından tam emin değilim ancak 250 gr. civarı sanırım

Fiyatı: 82 TL

3- Shimano Zeric 2500f: 5.2:1 devir oranlı, 3+1 bilyeli, 0,20MM / 240 MT 0,25MM / 160 MT 0,30MM / 110 MT misina sarım kapasiteli makine.Yedek parça yok.

Ağırlık:255 gr.
Fiyatı: 70-90 TL arası
Bul
ÌYi aksamlae SEMIH kardesim sen epey arastirma yapmissin her amatör balikci gibiSmile ben sana okumada dan sasma derim shimano eski shimanodegil bence bu benim gorusum ustatatlsrimizdanda gerekli cevaplar gelecektir rasgele...
Bul
YaKaMoZ yazdı:ÌYi aksamlae SEMIH kardesim sen epey arastirma yapmissin her amatör balikci gibiSmile ben sana okumada dan sasma derim shimano eski shimanodegil bence bu benim gorusum ustatatlsrimizdanda gerekli cevaplar gelecektir rasgele...

Açıkçası benim de en çok okuma kafama yattı burda. O da sonuçta japon malı Gulumse. Zaten hakkındaki yorumlar gayet olumlu
Bul
semih; tatlı su kefalini öncelikli av olarak hiç aramadım ve zaten 15 mart itibari ile yasak zamanı başlıyor bu balığın,15 mart tan 31 marta kadar bir mola verip nisan itibarı ile turna da da kullanabileceğin bir makina tavsiye etmek isterim,(ayriyetten,sudak,sazan ve yayında da saracağın misina boyunu ayarladığın ilave kafalar ile misina kalınlığını arttırabilir ve bu saydığım balıklarda bence bu makindan kaynaklanan mükemmel debriyaj olayıyla(kalama denilen şeyin bizim buradaki lehçesiSmile) ve azıcık deneyim kazanma tecrübesi yaşadıktan sonra rahatlıkla avlarını yapabilirsin,,haaa makinanın adı ve sanı ;BANAX ST 4000 C...sanı ise şu aralar 90 tl yi geçmiyor,içine ilave bilyede ekliyorlarmış ama hiç gerek yok bence,sağlıklılığı tartışılır ve denk gelirse bir yakışıklı tek bilyede işi hallediyor, yakışıklı bir sırığa monte etmezsen ağlıyor makina haberin olsunSiyirdim
bu yakışıklılar benim fikrimce çok iyiler tatlı suda,ve alayına giderler Happy

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
her şey gönlüne göre olsun semihAffetAlkisAlkisAlkisAlkis
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
sen yeterişnce araştırmışsın zaten semihcim.sıra zamanı geldiğinde balıkları yakalamaya gelmiş.rasgelsin kardeşim.Alkis
Bul
tedirgin SaZaN yazdı:semih; tatlı su kefalini öncelikli av olarak hiç aramadım ve zaten 15 mart itibari ile yasak zamanı başlıyor bu balığın,15 mart tan 31 marta kadar bir mola verip nisan itibarı ile turna da da kullanabileceğin bir makina tavsiye etmek isterim,(ayriyetten,sudak,sazan ve yayında da saracağın misina boyunu ayarladığın ilave kafalar ile misina kalınlığını arttırabilir ve bu saydığım balıklarda bence bu makindan kaynaklanan mükemmel debriyaj olayıyla(kalama denilen şeyin bizim buradaki lehçesiSmile) ve azıcık deneyim kazanma tecrübesi yaşadıktan sonra rahatlıkla avlarını yapabilirsin,,haaa makinanın adı ve sanı ;BANAX ST 4000 C...sanı ise şu aralar 90 tl yi geçmiyor,içine ilave bilyede ekliyorlarmış ama hiç gerek yok bence,sağlıklılığı tartışılır ve denk gelirse bir yakışıklı tek bilyede işi hallediyor, yakışıklı bir sırığa monte etmezsen ağlıyor makina haberin olsunSiyirdim
bu yakışıklılar benim fikrimce çok iyiler tatlı suda,ve alayına giderler Happy

Vallahi çok teşekkür ederim bu konuyu da soracaktım zaten. Bir taşla 2 kuş vurdum demekki Gulumse. Turna avlamayı ben de çok istiyorum ancak abi burda bildiğim bir yer yok tam olarak. O konuyu da bir güzel araştırayım. Bu arada ben tatlı su kefalinin yasak zamanı yok diye duymuştum ama yanlışmı duymuşum abi?
Bul
yycolak yazdı:sen yeterişnce araştırmışsın zaten semihcim.sıra zamanı geldiğinde balıkları yakalamaya gelmiş.rasgelsin kardeşim.Alkis

hürmetler yalçın abicim tekrardanGulumse
Bul
Semih tekrar hoşgeldin arayı bu kadar açma76Buraları oldukça keyifli. Sana edineceğin malzemeler için şimdiden hayırlı olsun. Bol ve bereketli avlar76
Bul
ALTAYLI yazdı:Semih tekrar hoşgeldin arayı bu kadar açma76Buraları oldukça keyifli. Sana edineceğin malzemeler için şimdiden hayırlı olsun. Bol ve bereketli avlar76

Hoşbulduk abicim vallaha işte tatlısudaki hergeleler arayı bu kadar açınca ben de mecburen ara verdimGulumse
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yeni Aldığım Makine DeLi_KuRT 12 2,905 24-03-2013, 02:50
Son Yorum: oguzcanagca

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi