Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Efsane Firebird (ilk aşkım..)
Merhabalar herkese.. ilk aşkım, ilk makinem olan yaklaşık 20 yıl önce aldığım ve birlikte çok güzel avlara imza attığımız Shakespeare Firebird 70'lik makinamı sizlerle tanıştırmak istiyorum..

Resimlerden de göreceğiniz üzere kaporta boya çok fena ama mekanizma isviçre saati gibi tıkır tıkır işleyen bir makina.. o bir efsane, bir sağlamlık abidesi.. ömürlük evladiyelik bir makina.. Güzel bir bakım ve kaporta boya işleminden sonra işte bu hale geldi ve daha uzun yıllar birlikte güzel avlara imza atacağız inşallah Seerf

Bunlar makinenin bakımdan önceki halleri:

Bunlar da bakımdan sonraki halleri:

bir tutkudur balık tutmak..
Bul
Berkan benimde tavsiye üzerine ilk aldığım makinadır
halada kullanmaktayım bu makina için traktör gibi makina derim
kıymetini bilmek gerekir
rastgele
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962

Bul
Eşref abi benzetme çok doğru olmuş.. gerçekten çok sağlam ama bir o kadar da ağır Gulumse makara hariç tamamen metal.. ilk gözağrım olduğu için bendeki yeri ayrıdır Seerf
Bul
Berkan tebrikler...Alkis
İlk ve son fotoğraflara bakmak yeterli hünerin için.
Ayrıca kullanılan teknoloji ileriye doğru değişim içinde olsada, eski malzeme tekniği çok daha iyiydi. Vahşi kapitalizmin(sektörel rakabet) sonuçlarıSad
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
Bahadır Sarıca yazdı:Berkan tebrikler...Alkis
İlk ve son fotoğraflara bakmak yeterli hünerin için.
Ayrıca kullanılan teknoloji ileriye doğru değişim içinde olsada, eski malzeme tekniği çok daha iyiydi. Vahşi kapitalizmin (sektörel rakabet) sonuçlarıSad

Çok sağol.. böyle bir makinayı çöpe atmak ya da bir kenarda çürümeye bırakmak gelmedi hiç içimden.. hele ki mekanizması böylesine tıkır tıkır işlerken.. elbette günümüzün makinaları teknolojik açıdan çok ilerde ve hepsi bilgisayar destekli (rotor balans vs) ama bu eskilerdeki malzeme kalitesi de dediğin gibi bir başka.. bir makine 20 yılda hiç mi teklemez.. evet hiç teklemedi ve beni asla yolda bırakmadı.. üzerindeki misina bile ilk aldığımda sardığım misinaydı Smile şimdi yedek kamışıma taktım makinayı, üzerine de yeni misinasını saracağım az sonra.. artık benimle birlikte her avıma gelecek (çift kamış, çift makina)..
Bul
daha uzun yıllar iyi günlerde kullanırsın inşallah berkancım.buradan bakıncada güzel görünüyor.Alkiseline sağlık.Alkis
Bul
xfisher yazdı:Çok sağol.. böyle bir makinayı çöpe atmak ya da bir kenarda çürümeye bırakmak gelmedi hiç içimden.. hele ki mekanizması böylesine tıkır tıkır işlerken.. elbette günümüzün makinaları teknolojik açıdan çok ilerde ve hepsi bilgisayar destekli (rotor balans vs) ama bu eskilerdeki malzeme kalitesi de dediğin gibi bir başka.. bir makine 20 yılda hiç mi teklemez.. evet hiç teklemedi ve beni asla yolda bırakmadı.. üzerindeki misina bile ilk aldığımda sardığım misinaydı Smile şimdi yedek kamışıma taktım makinayı, üzerine de yeni misinasını saracağım az sonra.. artık benimle birlikte her avıma gelecek (çift kamış, çift makina)..

Eminim kullanımından sonra da evladiyelik olacaktır sevgili Berkan.
Bu arad bir şey sormak istiyorum; Benim 3-4 yıllık makinamda tuzlanma ve korozyon sebebi ile(maalesef avdan sonra ılık suyla yıkamadım), makaranın aşağıda belirttiğim yeri aynı senin makina gibi.

[Resim: 2011121820102506.jpg]

Bunu nasıl giderdin? Bende uygulayayım becerebilirsem. Wink
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
Bahadır Sarıca yazdı:Eminim kullanımından sonra da evladiyelik olacaktır sevgili Berkan.
Bu arad bir şey sormak istiyorum; Benim 3-4 yıllık makinamda tuzlanma ve korozyon sebebi ile(maalesef avdan sonra ılık suyla yıkamadım), makaranın aşağıda belirttiğim yeri aynı senin makina gibi.

[Resim: 2011121820102506.jpg]

Bunu nasıl giderdin? Bende uygulayayım becerebilirsem. Wink

su zımparası ile çok hassas ve uzun süreli bir temizleme işleminden sonra iyice yağlayıp gresleyerek işlerliğini geri kazandırmayı başardım.. ancak buradaki önemli nokta; vidayı söktükten sonra içerdeki çelik telin çok fazla paslanıp çürümemiş olması gerekir.. denemek te yarar var..
Bul
yycolak yazdı:daha uzun yıllar iyi günlerde kullanırsın inşallah berkancım.buradan bakıncada güzel görünüyor.Alkiseline sağlık.Alkis

Sağol abicim.. seviyorum böyle işleri, biraz da elimden gelir böyle şeyler.. pazar günü için çok zevkli bir aktivite oldu Seerf
Bul
çok güzel olmuş bakımdan somra berkan ilk makinalar kesinlikle unutulmazAlkis
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi