Yorumları: 1,277
Konuları: 45
bir tutkudur balık tutmak..
Yorumları: 3,009
Konuları: 29
Berkan benimde tavsiye üzerine ilk aldığım makinadır
halada kullanmaktayım bu makina için traktör gibi makina derim
kıymetini bilmek gerekir
rastgele
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962
Eşref abi benzetme çok doğru olmuş.. gerçekten çok sağlam ama bir o kadar da ağır
makara hariç tamamen metal.. ilk gözağrım olduğu için bendeki yeri ayrıdır
Yorumları: 7,454
Konuları: 123
Berkan tebrikler...
İlk ve son fotoğraflara bakmak yeterli hünerin için.
Ayrıca kullanılan teknoloji ileriye doğru değişim içinde olsada, eski malzeme tekniği çok daha iyiydi. Vahşi kapitalizmin(sektörel rakabet) sonuçları
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)
Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bahadır Sarıca yazdı:Berkan tebrikler...
İlk ve son fotoğraflara bakmak yeterli hünerin için.
Ayrıca kullanılan teknoloji ileriye doğru değişim içinde olsada, eski malzeme tekniği çok daha iyiydi. Vahşi kapitalizmin (sektörel rakabet) sonuçları
Çok sağol.. böyle bir makinayı çöpe atmak ya da bir kenarda çürümeye bırakmak gelmedi hiç içimden.. hele ki mekanizması böylesine tıkır tıkır işlerken.. elbette günümüzün makinaları teknolojik açıdan çok ilerde ve hepsi bilgisayar destekli (rotor balans vs) ama bu eskilerdeki malzeme kalitesi de dediğin gibi bir başka.. bir makine 20 yılda hiç mi teklemez.. evet hiç teklemedi ve beni asla yolda bırakmadı.. üzerindeki misina bile ilk aldığımda sardığım misinaydı
şimdi yedek kamışıma taktım makinayı, üzerine de yeni misinasını saracağım az sonra.. artık benimle birlikte her avıma gelecek (çift kamış, çift makina)..
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
daha uzun yıllar iyi günlerde kullanırsın inşallah berkancım.buradan bakıncada güzel görünüyor.
eline sağlık.
Yorumları: 7,454
Konuları: 123
xfisher yazdı:Çok sağol.. böyle bir makinayı çöpe atmak ya da bir kenarda çürümeye bırakmak gelmedi hiç içimden.. hele ki mekanizması böylesine tıkır tıkır işlerken.. elbette günümüzün makinaları teknolojik açıdan çok ilerde ve hepsi bilgisayar destekli (rotor balans vs) ama bu eskilerdeki malzeme kalitesi de dediğin gibi bir başka.. bir makine 20 yılda hiç mi teklemez.. evet hiç teklemedi ve beni asla yolda bırakmadı.. üzerindeki misina bile ilk aldığımda sardığım misinaydı şimdi yedek kamışıma taktım makinayı, üzerine de yeni misinasını saracağım az sonra.. artık benimle birlikte her avıma gelecek (çift kamış, çift makina)..
Eminim kullanımından sonra da evladiyelik olacaktır sevgili Berkan.
Bu arad bir şey sormak istiyorum; Benim 3-4 yıllık makinamda tuzlanma ve korozyon sebebi ile(maalesef avdan sonra ılık suyla yıkamadım), makaranın aşağıda belirttiğim yeri aynı senin makina gibi.
Bunu nasıl giderdin? Bende uygulayayım becerebilirsem.
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)
Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bahadır Sarıca yazdı:Eminim kullanımından sonra da evladiyelik olacaktır sevgili Berkan.
Bu arad bir şey sormak istiyorum; Benim 3-4 yıllık makinamda tuzlanma ve korozyon sebebi ile(maalesef avdan sonra ılık suyla yıkamadım), makaranın aşağıda belirttiğim yeri aynı senin makina gibi.
Bunu nasıl giderdin? Bende uygulayayım becerebilirsem.
su zımparası ile çok hassas ve uzun süreli bir temizleme işleminden sonra iyice yağlayıp gresleyerek işlerliğini geri kazandırmayı başardım.. ancak buradaki önemli nokta; vidayı söktükten sonra içerdeki çelik telin çok fazla paslanıp çürümemiş olması gerekir.. denemek te yarar var..
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
çok güzel olmuş bakımdan somra berkan ilk makinalar kesinlikle unutulmaz
*
Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET