Yorumları: 114
Konuları: 9
01-11-2011, 02:37
(Son Düzenleme: 01-11-2011, 10:06, Düzenleyen: LeVrEkCi.)
Haftasonu mepsle yaptığım avın hüsranı sonucunda kışın bu balığa ne iyi gider sorusunu araştırmaya karar verdim

Sonucunda bir sitede bir video buldum ve adam ilginç bir olta yaptı ardından da kocaman bir balık çekti bu oltayla. Biraz hızlı konuşuyor adam pek anlamadım ne taktığını. Peyniri macun gibi yapıp takıyor ama kek neyli onu tam anlamadım

İngilizcesi iyi olan üyelerimizden bir yardım istiyorum ve kullandığı oltayı da tam anlamadım açıkcası acemiliğimden ona da bi el atıverirseniz çok sevinirim
http://www.youtube.com/watch?v=o73cnQAl-zs
[YOUTUBE]o73cnQAl-zs[/YOUTUBE]
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
semihcim,kek çok önemli değil.limonlu vanilyalı falan filan.bak sen balığa.adam ne güzel yakalıyor.bizdede bir sürü yem denemeleri var.yeterki balık olsun ve yesin,hatta saldırsın.yoksa ne yapsan nafile.olta güzel dizayn edilmiş.tam dip oltası.kol uzun tutulmuş,iğne küçük sayılır.atışta sessizliği sağlamak için kurşunlar bile kolla bağlanmış bedene.demekki iş sessizliğe dayanıyor.rasgelsin kardeşim.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
balık okadar bol ki ne atsan balık çekiyorsun
Yorumları: 8,454
Konuları: 99
Onun balık tuttuğu yerler bizim buralarda olsa şimdiye kadar balık kalmazdı temizlerlerdi, tutulan balığı tavuk ciğeri ile tutabilirsin eğer sana yakın yerlerde o balıktan varsa bir dene derim..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Vallahi haklısınız ben olsam mesela alırdım o balığı hemen. Adam bıraktı nehire kocaman balığı

Tavuk ciğerini deneyim ben bir daha gidersem teşekkürler hepinize
Videodaki adamın attığı yer gibi bir yer biliyorum ben de orada da bu kadar büyük olmasa bile olabileceğini tahmin ediyor

yalnız o olta nasıl yapılmış bu konuda bilgi verebilirmisiniz?
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
01-11-2011, 17:37
(Son Düzenleme: 01-11-2011, 17:40, Düzenleyen: MaVrUşGiL.)
Semih, bu tatlı su avcılığı çok ilginç ve çok zahmetlidir. Şu yemle şu tutulur diye büyük bi netlik yoktur...
İş önce ciddi araştırma ister; misal ben bir yerde dut la başka bir yerde kızılcıkla aynı sazanın güzel av verdiğine şahit oldum.
Mesele şudurki kullanacağın yem o bölgedeki balığın alışık olduğu koku ve aromaya sahip olmalıdır ve bu işin ciddi püf noktaları vardır...
Bu videodaki arkadaş kek ve peynir kullanmış balıkta bunu tercih etmiş o kadar...
Buradaki çekiciliği sağlayan eminimki peynirdir ve o peynir belli oranda kokmuş miadını doldurmuş peynirdir.
Bu arada; olta kösteksiz ana bedebe bağlı kanca ve belli bir mesafe gerisine bağlanmış iki adet kıstırma kurşundan oluşuyor, kamış spin kamıştır.
MaVrUşGiL yazdı:Semih, bu tatlı su avcılığı çok ilginç ve çok zahmetlidir. Şu yemle şu tutulur diye büyük bi netlik yoktur...
İş önce ciddi araştırma ister; misal ben bir yerde dut la başka bir yerde kızılcıkla aynı sazanın güzel av verdiğine şahit oldum.
Mesele şudurki kullanacağın yem o bölgedeki balığın alışık olduğu koku ve aromaya sahip olmalıdır ve bu işin ciddi püf noktaları vardır...
Bu videodaki arkadaş kek ve peynir kullanmış balıkta bunu tercih etmiş o kadar...
Buradaki çekiciliği sağlayan eminimki peynirdir ve o peynir belli oranda kokmuş miadını doldurmuş peynirdir.
Bu arada; olta kösteksiz ana bedebe bağlı kanca ve belli bir mesafe gerisine bağlanmış iki adet kıstırma kurşundan oluşuyor, kamış spin kamıştır.
çok teşekkürler

cevabımı gayet net aldım. Deneyip görmem lazım demekki

çeşit çeşit yem yaparım denerim ben de

bu arada iğne kaç numara olmalı tatlı su kefali için 6 numara iyimidir?
Yorumları: 7,271
Konuları: 96
O kadar çok balık varki ,adam balığı çekmeden sağ üstteki gölgeli yerden karşıya doğru geçen balık belli oluyor.Öyle yer olacak ekmek içiyle yakalarım o balığı
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT]
![[Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930]](http://www.amatorbalikci.net/image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930)
[/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]