Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balik böreği;mis gibi sicacik
Balık böreğini denedimiz mi hiç,ben denedim ilk başta nasıl olur demiştim ama yapınca gerçekten çok lezzetli olduğunu anladım ve birazda ustalık gerektiyorSmileZaten balığın girdiği herşey lezzetli bence...Ewet arkadaşlar gene süper bir tarif ama mutlaka deneyin.

Alıntı:SOFRA YEMEK KİTABI

MALZEMELER
Yarım kg kefal(başka uygun bir balıkta olabilir;mezgit,kırlangıç)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Yarım domates
5-6 adet mantar
1 çay kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı domates suyu
Tuz
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 adet yufka

YAPILIŞI
Öncelikle temizlenmiş ve bol suyla yıkanmış kefal balığını haşlayın.Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı alın.Küçük küçük kestiğiniz soğanı tavaya aktarın. Pembeleşene dek kavurun.
Kabuğunu soyduğunuz yarım domatesi küçük küçük doğrayın.Mantarları da ince dilimler halinde kesin.Sonra mantarları, domatesi, 1 çay kaşığı kuşüzümünü,fıstığı,karabiberi ve 1 çay bardağı domates suyunu ilave edin. Yaklaşık 10 dakika sonra suyunu çeken karışımın üzerine küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefal balığını ekleyin.
10 dakika kavurduktan sonra hazırladığınız içi yufkalara sarın, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında yufkaların üzeri kızarana dek pişirin.Dilimleyerek,servis yapın.(normal sigara böreği sara gibide yapıp fırın yapabilirsiniz.Böreği sarma şekli sizin zevkinize kalmış.)

AFİYET BAŞ ŞEKER OLSUN!Gulumse
Deniz derindir durulmaz,dostluk ebedidir unutulmaz….
Bul
tarif güzel denemek lazım ama umarım polise takılmaz nurancım.gerçi alıntı belirtmişsin ama....teşekkürler.Alkis
Bul
Tamda bu saatte karnım acıkmışkenSiyirdim bu güzel paylaşıma teşekkürler.Alkis
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
polise falan takılmazda, şimdi aç karnına sigara böreği gibi sarılabilir bölümünü okuduğumda boğazıma takıldı gibiSiyirdim,teşekkürler,Alkis
Bul
yycolak yazdı:tarif güzel denemek lazım ama umarım polise takılmaz nurancım.gerçi alıntı belirtmişsin ama....teşekkürler.Alkis

Yalçın ağbiciğim ben bu tarifleri zamanında her yerden toplayıp pc me word dosyası olarak arşiv yaptım.Sırf balık yemekleride yok ayrıca,bir yerden alıp kopyalamıyorum zamanında kopyaladım işte,aldığım yada yazdığım kitapları altına dip not düşmüşüm,bu tarifleri nette de bulabilirsiniz,ama ordan koplayayıp yazmıyorum şu an kendi arşiv dosyamdanSmile
Bul
tedirgin SaZaN yazdı:polise falan takılmazda, şimdi aç karnına sigara böreği gibi sarılabilir bölümünü okuduğumda boğazıma takıldı gibiSiyirdim,teşekkürler,Alkis

arkadaşım keşke olsada yollayabilsek;allahtan resimlerini koymuyorumSmile
Bul
sirenia yazdı:Yalçın ağbiciğim ben bu tarifleri zamanında her yerden toplayıp pc me word dosyası olarak arşiv yaptım.Sırf balık yemekleride yok ayrıca,bir yerden alıp kopyalamıyorum zamanında kopyaladım işte,aldığım yada yazdığım kitapları altına dip not düşmüşüm,bu tarifleri nette de bulabilirsiniz,ama ordan koplayayıp yazmıyorum şu an kendi arşiv dosyamdanSmile

kanuni hak talebi olmayacaksa sorun olmaz herhalde.pek anlamam bu işlerden nurancım.kimsenin üzülmesini istemem.tekrar teşekkürler.Alkis76
Bul
sirenia yazdı:arkadaşım keşke olsada yollayabilsek;allahtan resimlerini koymuyorumSmile

allaaaaah ben resimleride istiyorum sakıncası yoksa....Siyirdim
Bul
Her türlü böreği severim ama içine balık girdi mi ne olur bilmiyorum,denemek lazımGulumsepaylaşım için teşekkürler.Alkis
LİMİT ALTI BALIKLARI ALIKOYMAZ DENİZE İADE EDERSEK BALIĞA GİTTİĞİMİZDE ZAMANIMIZI BALIK ARAMAKLA DEĞİL BALIK AVLAMAKLA GEÇİREBİLİRİZ...
Bul
Ellerinize sağlık, paylaşım için teşekkürler.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
[Resim: 24az5mo.gif]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  28 ekim 2012-yeniköy karadeniz balik avimiz sirenia 9 2,060 07-11-2012, 21:26
Son Yorum: Albatros-gr
  Balik yemeklerİnde kullanilan baharatlar sirenia 13 3,400 14-08-2008, 13:41
Son Yorum: yalova tatar

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi