22-10-2011, 12:00
Balık böreğini denedimiz mi hiç,ben denedim ilk başta nasıl olur demiştim ama yapınca gerçekten çok lezzetli olduğunu anladım ve birazda ustalık gerektiyor
Zaten balığın girdiği herşey lezzetli bence...Ewet arkadaşlar gene süper bir tarif ama mutlaka deneyin.
Alıntı:SOFRA YEMEK KİTABI
MALZEMELER
Yarım kg kefal(başka uygun bir balıkta olabilir;mezgit,kırlangıç)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Yarım domates
5-6 adet mantar
1 çay kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı domates suyu
Tuz
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 adet yufka
YAPILIŞI
Öncelikle temizlenmiş ve bol suyla yıkanmış kefal balığını haşlayın.Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı alın.Küçük küçük kestiğiniz soğanı tavaya aktarın. Pembeleşene dek kavurun.
Kabuğunu soyduğunuz yarım domatesi küçük küçük doğrayın.Mantarları da ince dilimler halinde kesin.Sonra mantarları, domatesi, 1 çay kaşığı kuşüzümünü,fıstığı,karabiberi ve 1 çay bardağı domates suyunu ilave edin. Yaklaşık 10 dakika sonra suyunu çeken karışımın üzerine küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefal balığını ekleyin.
10 dakika kavurduktan sonra hazırladığınız içi yufkalara sarın, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında yufkaların üzeri kızarana dek pişirin.Dilimleyerek,servis yapın.(normal sigara böreği sara gibide yapıp fırın yapabilirsiniz.Böreği sarma şekli sizin zevkinize kalmış.)
AFİYET BAŞ ŞEKER OLSUN!
![Smile Smile](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/smile.png)
Alıntı:SOFRA YEMEK KİTABI
MALZEMELER
Yarım kg kefal(başka uygun bir balıkta olabilir;mezgit,kırlangıç)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Yarım domates
5-6 adet mantar
1 çay kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı domates suyu
Tuz
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 adet yufka
YAPILIŞI
Öncelikle temizlenmiş ve bol suyla yıkanmış kefal balığını haşlayın.Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı alın.Küçük küçük kestiğiniz soğanı tavaya aktarın. Pembeleşene dek kavurun.
Kabuğunu soyduğunuz yarım domatesi küçük küçük doğrayın.Mantarları da ince dilimler halinde kesin.Sonra mantarları, domatesi, 1 çay kaşığı kuşüzümünü,fıstığı,karabiberi ve 1 çay bardağı domates suyunu ilave edin. Yaklaşık 10 dakika sonra suyunu çeken karışımın üzerine küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefal balığını ekleyin.
10 dakika kavurduktan sonra hazırladığınız içi yufkalara sarın, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında yufkaların üzeri kızarana dek pişirin.Dilimleyerek,servis yapın.(normal sigara böreği sara gibide yapıp fırın yapabilirsiniz.Böreği sarma şekli sizin zevkinize kalmış.)
AFİYET BAŞ ŞEKER OLSUN!
![Gulumse Gulumse](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/gulumse.gif)
Deniz derindir durulmaz,dostluk ebedidir unutulmaz….