Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kışın avlanabilecek tatlı su balıkları nelerdir?
Herkese selamlar. Şu sıralar tatlı su avına iyice sardım ancak havaların soğuması biraz canımı sıkıyor. Kışın avlayabileceğim balıklar nelerdir? Siz değerli üyelerin yorumlarını bekliyorum
Bul
şimdi öğrenirsin semihcim.gelir tatlısucular.rasgelsin.Alkis
Bul
en iyi balıkçıya gidip hamsi ve istavrit avlamaktır kardeşim zahmete değmezSiyirdim
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
araphüso26 yazdı:en iyi balıkçıya gidip hamsi ve istavrit avlamaktır kardeşim zahmete değmezSiyirdim

akvaryumdaki balıkları avlayım bariSmile
Bul
Semih, bu konu bulunduğun yöreye göre değişir. Kışın tatlısu avı dediğimizde çoğunlukla akarsularda avlanmak akla gelir.Göletlerde ve barajlarda balık derinlere kaçtığı için buralarda pek olta balıkçılığı yapılmaz.Yapılsa da verimli olmaz(Yayın ve sazan balıkları için) . Akarsu ve derelerde de o yörede artık hangi balık varsa örneğin : tatlısu kefali(kasna-kepenez), turna, karagöz,sazan, gümüş,sarıbalık avlanabilir.Seerf
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul
ufuktan26 yazdı:Semih, bu konu bulunduğun yöreye göre değişir. Kışın tatlısu avı dediğimizde çoğunlukla akarsularda avlanmak akla gelir.Göletlerde ve barajlarda balık derinlere kaçtığı için buralarda pek olta balıkçılığı yapılmaz.Yapılsa da verimli olmaz(Yayın ve sazan balıkları için) . Akarsu ve derelerde de o yörede artık hangi balık varsa örneğin : tatlısu kefali(kasna-kepenez), turna, karagöz,sazan, gümüş,sarıbalık avlanabilir.Seerf

turma aralık 15 itibarı ile yasak başlıyo tutulmazSiyirdim
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
araphüso26 yazdı:turma aralık 15 itibarı ile yasak başlıyo tutulmazSiyirdim

Ohoooo arabım daha çok var yaw Siyirdim
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul
valla bizim burada soğuklar başladığında göletlerden sahte ile turnaya çalışılır sadece,canlı yeme pek gelmezler soğukta, birde Sakarya nehrinde tavuk yada hindi ciğeriyle( kancadan daha zor kurtulması bakımından hindi ciğeri tavsiyedir) sakin akıntıya dip atılarak kaptırga dediğimiz balık tutulur,fazla büyük değildir ama osırıkların ucundaki zilleri bayağı iyi sallar ve çekmesi zevklidir,pişirmeyi becerebilen varsa etide güzeldir,Seerf
Bul
Semih, tatlı su avcılığı baya bi emek ve zorluk içeren bi avdır ve tecrübe çok önemlidir...
Burada soracağın soru ve alacağın cevaplar seni net sonuçlara götürmeyecektir, en iyisi sokağa çıkıp oraların tecrübelilerini dost edinip yem mera zaman bilgilerini toplamaya çalışmaktır, çünki her yöre kendine has özellikler içerir.

Bu arada yasak dönemi kışa denk gelen balıklara dikkat et ve onları avlama, misal bu ayın başı itibari ile alabalık avı yasak döneme girdi Wink
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
Anladım hepinize teşekkürler. Benim tatlı su kefali avladığım yer çok derin olmayan bir akarsu orada kışın avlanayım ben en iyisiSmile Balıkesirli birisi yok ki şu koca forumda sorayımSmile
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  tatlı suda böyle balık tutmak istermisiniz gobekbalığı 28 8,903 14-07-2012, 19:31
Son Yorum: Mufi

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi