Arkadaşlar genelde balığa kıyıdan gidiyorum teknedende çıkıyorum yeni bir makine almaya karar verdim ama hem kıyıdan hem tekneden jig kullanmak için kısacası her kıyı hem jig için ne tür bir makina almalıyım marka ve model fikrinizi alabilirmiyim
lionast yazdı:Arkadaşlar genelde balığa kıyıdan gidiyorum teknedende çıkıyorum yeni bir makine almaya karar verdim ama hem kıyıdan hem tekneden jig kullanmak için kısacası her kıyı hem jig için ne tür bir makina almalıyım marka ve model fikrinizi alabilirmiyim
Cihan, bu saat bu cevap için çok verimli bi saat değil ama tekneden jig dediğin anda her şeyin yeri değişir onu bil, çünki kıyıdan farklı jig için farklı makina gereklidir. Kıyıdan en çok at çek yapıyorsan hafif bir makina okuma shakesphare (benimki) vs.. yemli yatırma banax dır tavsiyem.
Jig ayrı bi dünya ve bunun için sitemizdeki üstad konularını bi tara derim, yada onlar sana cevap verecektir...
MaVrUşGiL yazdı:Cihan, bu saat bu cevap için çok verimli bi saat değil ama tekneden jig dediğin anda her şeyin yeri değişir onu bil, çünki kıyıdan farklı jig için farklı makina gereklidir. Kıyıdan en çok at çek yapıyorsan hafif bir makina okuma shakesphare (benimki) vs.. yemli yatırma banax dır tavsiyem.
Jig ayrı bi dünya ve bunun için sitemizdeki üstad konularını bi tara derim, yada onlar sana cevap verecektir...
Serkan abi cevap yazdığın için teşekkürler saatin verimli oşmadığını biliyorum fakat yarın bilgisayarı servise göndereceğim o yüzden yazayım dedim belki konu okundukça üste taşınır yarın telefondan takip edeceğim bende okuma safina pro 65 lik makina var yeterli olurmu sorayım dedim
lionast yazdı:Serkan abi cevap yazdığın için teşekkürler saatin verimli oşmadığını biliyorum fakat yarın bilgisayarı servise göndereceğim o yüzden yazayım dedim belki konu okundukça üste taşınır yarın telefondan takip edeceğim bende okuma safina pro 65 lik makina var yeterli olurmu sorayım dedim
Makinanin 65 lik olması çapının genişliğini ifade ederki bu bir kenara...
Benim balıktaki birinci prensibim;
asıl ve boşluğu makina ile sar...
Kıyıdan uygun...
Jig e uygun...
Peki ya balık boşluk kaldırmaz ve boşluğu aldımı kesen bi balıksa
(lüfer gibi)
Hay aksi bu lüfer değil kofana hatda sırtıkara...
Boşluğu gördümü çat kesti.
İşte o zaman güçlü bilya güçlü makina banax
Ama bu seferde ağır makina at çek yemez
Sıkıntıyı anladınmı dostum
Ben üstadlardan veya ustalardan değilim bildiğim bu kadar, ve şahsi yorumum bu kadar.
En baştada dediğim gibi sitemiz, öyle bir siteki arka arkaya yardım amaçlı bilgiler dizilecektir ama biraz zaman alır o kadar.
MaVrUşGiL yazdı:Makinanin 65 lik olması çapının genişliğini ifade ederki bu bir kenara...
Benim balıktaki birinci prensibim;
Kıyıdan uygun...
Jig e uygun...
Peki ya balık boşluk kaldırmaz ve boşluğu aldımı kesen bi balıksa
(lüfer gibi)
Hay aksi bu lüfer değil kofana hatda sırtıkara...
Boşluğu gördümü çat kesti.
İşte o zaman güçlü bilya güçlü makina banax
Ama bu seferde ağır makina at çek yemez
Sıkıntıyı anladınmı dostum
Ben üstadlardan veya ustalardan değilim bildiğim bu kadar, ve şahsi yorumum bu kadar.
En baştada dediğim gibi sitemiz, öyle bir siteki arka arkaya yardım amaçlı bilgiler dizilecektir ama biraz zaman alır o kadar.
lionast yazdı:Arkadaşlar genelde balığa kıyıdan gidiyorum teknedende çıkıyorum yeni bir makine almaya karar verdim ama hem kıyıdan hem tekneden jig kullanmak için kısacası her kıyı hem jig için ne tür bir makina almalıyım marka ve model fikrinizi alabilirmiyim
cihan bu ikisine uygun aynı makine zor çünkü jig avının makineleri özel kuvvetli makinelerdir yani öylesine jig yapayım büyük balık denk gelirse o zaman düşünürüm dersen normal kıyı avındaki okuma avanger 65 lik bir makine işini görür haa makinem ömürlük olsun dersen shimano makineleri öneririm fiatları yüksek ama sağlam ve verimli makinelerdir.
jig makineleri hiç bilmem ama bildiğim kuvvetli makineler olduklarıdır.
bendeki okuma marka makinelerle rastgele jig denedim kuvvetli bir balık gelse ne yapardım bende bilmiyorum.rastgele.
son makinamda bu bundanda çok memnunum.tavsiye ederim.
OKUMA POWER LINER PL 865 MAKİNE
Okuma power liner pl 865 modeli 65 lik büyük boy makaradır.4,8,1 devrinde , 8 bilyalı, aluminyum gövdeli, aluminyum geniş surf makaralı, grafit yedek kafalı, 0,40 mm misinadan 320 metre sarılabilen, önden kalamalı, otomatik kalama sistemli ,plastik kol topuzlu ,680 gram ağırlıgında makinadır.Uzat atışlar , kıyıdan iri balık avı, tekneden derin avlar için uygun bir modeldir.
MODEL : POWER LINER
RULMA : 7+1 BB
TUR :5.8:1
KALAMA : ÇİFT KALAMA
ÖZELLİK : EOS DİŞLİ
MİSİNA KAPASİTESİ : 0,35MM / 430 MT
: 0,40MM / 330 MT
: 0,50MM / 200 MT