Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tekneden ve kıyıdan av için makina
Arkadaşlar genelde balığa kıyıdan gidiyorum teknedende çıkıyorum yeni bir makine almaya karar verdim ama hem kıyıdan hem tekneden jig kullanmak için kısacası her kıyı hem jig için ne tür bir makina almalıyım marka ve model fikrinizi alabilirmiyim
Tüm balıkçı arkadaşlara rastgelsin
Bul
lionast yazdı:Arkadaşlar genelde balığa kıyıdan gidiyorum teknedende çıkıyorum yeni bir makine almaya karar verdim ama hem kıyıdan hem tekneden jig kullanmak için kısacası her kıyı hem jig için ne tür bir makina almalıyım marka ve model fikrinizi alabilirmiyim

Cihan, bu saat bu cevap için çok verimli bi saat değil ama tekneden jig dediğin anda her şeyin yeri değişir onu bil, çünki kıyıdan farklı jig için farklı makina gereklidir. Kıyıdan en çok at çek yapıyorsan hafif bir makina okuma shakesphare (benimki) vs.. yemli yatırma banax dır tavsiyem.

Jig ayrı bi dünya ve bunun için sitemizdeki üstad konularını bi tara derim, yada onlar sana cevap verecektir...
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
MaVrUşGiL yazdı:Cihan, bu saat bu cevap için çok verimli bi saat değil ama tekneden jig dediğin anda her şeyin yeri değişir onu bil, çünki kıyıdan farklı jig için farklı makina gereklidir. Kıyıdan en çok at çek yapıyorsan hafif bir makina okuma shakesphare (benimki) vs.. yemli yatırma banax dır tavsiyem.

Jig ayrı bi dünya ve bunun için sitemizdeki üstad konularını bi tara derim, yada onlar sana cevap verecektir...

Serkan abi cevap yazdığın için teşekkürler saatin verimli oşmadığını biliyorum fakat yarın bilgisayarı servise göndereceğim o yüzden yazayım dedim belki konu okundukça üste taşınır yarın telefondan takip edeceğim bende okuma safina pro 65 lik makina var yeterli olurmu sorayım dedim
Bul
lionast yazdı:Serkan abi cevap yazdığın için teşekkürler saatin verimli oşmadığını biliyorum fakat yarın bilgisayarı servise göndereceğim o yüzden yazayım dedim belki konu okundukça üste taşınır yarın telefondan takip edeceğim bende okuma safina pro 65 lik makina var yeterli olurmu sorayım dedim

Makinanin 65 lik olması çapının genişliğini ifade ederki bu bir kenara...
Benim balıktaki birinci prensibim;
asıl ve boşluğu makina ile sar...
Kıyıdan uygun...
Jig e uygun...
Peki ya balık boşluk kaldırmaz ve boşluğu aldımı kesen bi balıksa Nayirolamaz
(lüfer gibi)
Hay aksi bu lüfer değil kofana hatda sırtıkara...
Boşluğu gördümü çat kesti.
İşte o zaman güçlü bilya güçlü makina banax
Ama bu seferde ağır makina at çek yemez Mahcup
Sıkıntıyı anladınmı dostum Wink
Ben üstadlardan veya ustalardan değilim bildiğim bu kadar, ve şahsi yorumum bu kadar.
En baştada dediğim gibi sitemiz, öyle bir siteki arka arkaya yardım amaçlı bilgiler dizilecektir Smile ama biraz zaman alır o kadar.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
MaVrUşGiL yazdı:Makinanin 65 lik olması çapının genişliğini ifade ederki bu bir kenara...
Benim balıktaki birinci prensibim;
Kıyıdan uygun...
Jig e uygun...
Peki ya balık boşluk kaldırmaz ve boşluğu aldımı kesen bi balıksa Nayirolamaz
(lüfer gibi)
Hay aksi bu lüfer değil kofana hatda sırtıkara...
Boşluğu gördümü çat kesti.
İşte o zaman güçlü bilya güçlü makina banax
Ama bu seferde ağır makina at çek yemez Mahcup
Sıkıntıyı anladınmı dostum Wink
Ben üstadlardan veya ustalardan değilim bildiğim bu kadar, ve şahsi yorumum bu kadar.
En baştada dediğim gibi sitemiz, öyle bir siteki arka arkaya yardım amaçlı bilgiler dizilecektir Smile ama biraz zaman alır o kadar.

Serkan abi bilgiler için çok teşekkürler
Bul
Arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum
Bul
lionast yazdı:Arkadaşlar genelde balığa kıyıdan gidiyorum teknedende çıkıyorum yeni bir makine almaya karar verdim ama hem kıyıdan hem tekneden jig kullanmak için kısacası her kıyı hem jig için ne tür bir makina almalıyım marka ve model fikrinizi alabilirmiyim

cihan bu ikisine uygun aynı makine zor çünkü jig avının makineleri özel kuvvetli makinelerdir yani öylesine jig yapayım büyük balık denk gelirse o zaman düşünürüm dersen normal kıyı avındaki okuma avanger 65 lik bir makine işini görür haa makinem ömürlük olsun dersen shimano makineleri öneririm fiatları yüksek ama sağlam ve verimli makinelerdir.
jig makineleri hiç bilmem ama bildiğim kuvvetli makineler olduklarıdır.
bendeki okuma marka makinelerle rastgele jig denedim kuvvetli bir balık gelse ne yapardım bende bilmiyorum.rastgele.
Bul
son makinamda bu bundanda çok memnunum.tavsiye ederim.
OKUMA POWER LINER PL 865 MAKİNE

Okuma power liner pl 865 modeli 65 lik büyük boy makaradır.4,8,1 devrinde , 8 bilyalı, aluminyum gövdeli, aluminyum geniş surf makaralı, grafit yedek kafalı, 0,40 mm misinadan 320 metre sarılabilen, önden kalamalı, otomatik kalama sistemli ,plastik kol topuzlu ,680 gram ağırlıgında makinadır.Uzat atışlar , kıyıdan iri balık avı, tekneden derin avlar için uygun bir modeldir.
MODEL : POWER LINER
RULMA : 7+1 BB
TUR :5.8:1
KALAMA : ÇİFT KALAMA
ÖZELLİK : EOS DİŞLİ
MİSİNA KAPASİTESİ : 0,35MM / 430 MT
: 0,40MM / 330 MT
: 0,50MM / 200 MT

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Nihat abi dediğin makinayı aldım gerçekten kaliteli ve güçlü görünüyor vermiş olduğun bilgiler için teşekkürler
Bul
Güzel makina ama çok ağır. Gulumse
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  makina tavsiyesi galip1981 29 4,802 07-04-2012, 10:58
Son Yorum: galip1981
  Turna için makara tavsiyesi Marduk 8 2,185 09-10-2011, 23:50
Son Yorum: Marduk
  Tekneden Balık Avı İçin Makine ve Kamış Tavsiyesi Bh_uA 9 10,189 16-06-2011, 16:01
Son Yorum: yunusyildizz
  Makina konusunda tecrübeli ustalardan yardım bekliyorum. Fangri-avcısı 5 2,246 28-10-2010, 09:03
Son Yorum: rasgelebalıkçılık
  Makina yedek parçası? ramsesiitr 16 3,779 23-06-2010, 20:56
Son Yorum: ramsesiitr
  okuma makina tavsiyesi gotanu 18 5,677 03-02-2010, 00:45
Son Yorum: araphüso26
  Cardinal Jf860r Makina kocaeli41500 10 3,802 21-03-2008, 22:57
Son Yorum: kocaeli41500
  makara (makina) ların bakımı avcıhakan 5 2,833 06-02-2008, 12:47
Son Yorum: avcıhakan
  surf makina tavsiyesi Koray1110 9 6,427 02-12-2007, 09:48
Son Yorum: blltz
  Yeni Makina aldım. Köksal 16 4,656 01-11-2007, 21:56