Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teknemin motoru tekliyor
Bu akşam balığa cıkmak için hazırlıkları tamamladıktan sonra motoru calıstırdık ve acılmaya başladık, fakat motor tekliyordu 20-30 metre ileride motorun teklemesinden rahatsız olduğum için motoru istop ettirdim ve şimdi çalışmıyor sizce neyden kaynaklanıyor olabilir?
AVCILAR
Bul
Doğuhan motor hakkında resim(iki zamanlı-dört zamanlı) vs. gibi bilgileride verirsen sana daha kolay yardımcı olur arkadaşlar. Bu arada geçmiş olsun inşallah arıza çabuk bulunur ama bence basit bir şey gibi geliyor.
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
Motor 2011 model 2 zamanlıdır markası Tohatsu dur, 9.8 hp dir. İşallah haşim abi.
AVCILAR
Bul
Geçmiş olsun.. Nedeni birçok şey olabilir.. buji, bobin, genel elektrik arızası diycem ama 2011 modelde olmaması gerekir.. kullandığın benzinde tortu varsa karbüratörü pislik tıkamış olabilir.. son model olduğuna göre garantilidir, bence hemen yetkili servisine baktır.. biz Tohatsu'nun 25'liğini kullanıyoruz Tarabya'da eniştemin teknesinde, çok güçlü, dayanıklı iyi bir motordur..
bir tutkudur balık tutmak..
Bul
doğuhan büyük ihtimal karbüratöre pislik gelmiş. bilen varsa temizlet yok garantisi var dersen servise götür . sudan bujiler ıslanmış olabilir ama büyük ihtimal sen,nanlattığına göre karbüratör ..Affet
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
yalova tatar yazdı:doğuhan büyük ihtimal karbüratöre pislik gelmiş. bilen varsa temizlet yok garantisi var dersen servise götür . sudan bujiler ıslanmış olabilir ama büyük ihtimal sen,nanlattığına göre karbüratör ..Affet

Bujilerini söktüm ama temiz cıktı galiba büyük ihtimalle karbüratörden kaynaklanıyor. zaten 1 ay önce karbüratör pislenmişti temizlemiştik
AVCILAR
Bul
Garantisi varsa direk servise çek bence..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Garantiliyse doğru servise.Yolda kalmaktansa.NayirolamazAffet
Bul
Doğuhan aman diyim depoya benzin koyarken bidonun ağzına kadın çorabı bağla benzini süzerek dök depoya, bu tür sorunlarla daha az karşılaşırsın böylece.. benzin deposunun dibine de bir bak, pislik tortu falan görürsen depoyu da bir temizle.. benim kayınpeder bu yaz benzer sorunla karşılaşmıştı, teknenin yakıt deposuna bi baktım dibinde neler geziyordu neler Mahcup yakıtı her zaman temiz satmıyorlar..
bir tutkudur balık tutmak..
Bul
şimdiki benzin bidonlarında deponun kendisinden filtre var ama yinede tedbirli olmakta fayda var.ben mümkün oldugunca opet den benzin alıyorum nitekim temiz oluyor.
motorun teklemesi genelde karbüratöre pislik gitmesinden olur,benzin gidememesinden de olabilir.benim eski bir motorun benzin hortumunun takıldığı yerde tam oturmadıgı için sorun vardı dolayısıyla benzin az gitmiş ve tekleyerek istop ediyordu motorda benzin kalmadığı içinde çalışması zor oluyordu.öncelikle hortumdaki pompayla iyi bir pompala sonra dene eğer çalışmazsa veya tekrar sıkıntı olursa 2011 motoru servise götürmekte fayda var.geçmiş olsun.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi