Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çapari
Merhaba
Acaba istavrit çaparisi için kaç no lu çapariyi önerirsiniz?

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Kaçan balık büyük olur.
Kaçamayan ızgara.GulumseSmile
Bul
ben çapari işinden çok anlamam fakat çaparide ince takım bol balık anlayışı var.yanlış görmüyorsam1 numaralı yeşil simli çapariyi kullanırım ben olsamWink
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
eskiden çaparinin boyuna bakılmazdı ne hangi boy çapariyle avlanırsan ona göre balık almak mümkün olurdu yani büyük kancalı çapariye büyük balıklar seçmece gelirdi,şimdi balık azaldığı için ince takım daha iyi iş yapıyor en azından her boy balığı tutma şansı olabiliyor.
önemli olan misina mümkün olan en ince takım olsun kancada ufak kancalar iyidir.
Bul
3 ve 5 güzel devamlı iş yapar.
Bul
Çanakkalede mehmetali abi ve selim abinin bana yaptıkları çapari vardı hatırladığım kadari ile 1 ve 3 nolu lara benziyordu çok güzeldi bana göre..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Avlandığın yerdeki balığa göre seçim yapmalısın bence....Hi
Bul
Tekneden avlanacaksanız 4 numarayı her boy iğne ile tek geçerim.

ama kıyıdan avlanacaksanız Her bir çapariden 2 köstek çıkartıp yeni bir çapari yapın. böylece balığın kaçar şansı kalmaz Siyirdim

ama illa hangisi diyorsanız 3-6 derim ben Smile
Bul
çapariden anlamam birgün deneyeyim dedim kıyıdan birdahada denemedim.rast gele bizim burda ufak iğne yeşil renkte olanlar verim veriyorGulumseGulumse
Bul
Ben olsam kıyı için 2-5-6-7 yı yanıma alırdım. Nedense kıyıdan yeşil renkli çaparilerle iş yapamadım. Sanırım yosun da yeşil renk olduğu için balıklara cezbedici gelmiyor.Ancak çaparde aksiyon verdirme de önemli olduğundan, renk tek etmen olmuyor.
Daiwa Emcast ECS5000 - Lineaeffe avventura 4,20 cm 150gr
Silverstar LEOPAR 80 - Lineaeffe epx telecast carbon 350cm 90gr
Kıyı çaparisini anlamam ama tekneden 4-5 iyi iş yapacaktır76
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi