Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ne Cennetler Var..
Değerli Arkadaşlar..

Yakın bir zamanda yapmak istediğim hobi amaçlı bir iş için, bir tür ağaç dalı gerekmekteydi. Trakya'da bana oldukça uzak bir bölgede olduğunu duyduğum bu ağacı aramaya gittiğimde köylü dostlar ile çeşitli konularda sohbetimiz oldu. Tabii olarak sohbetlerin içine balık girince, beni hayrete düşüren bir gölden bahsettiler.

Dediklerine göre bu gölde uzun yıllardır balık varmış ama kimse tutamıyormuş. O kadar büyük balıklar olmuş ki resimlerde bile böylesi yokmuş. Ne balığı diye sorduğumda "pullu balık" dediler. Ben sazan olarak tahmin ettim.

Haydi beni oraya götürün dediğim zaman "Gidemeyiz.Yol uzun ve araç gitmiyor" dediler. Ben ısrar edince, araç ile bir süre gittik ve indikten sonra oldukça uzun bir yürüyüş ile göle vardık.

Gerçekten yolu dahi olmadığı için, bilinmesi ve bulunması imkanı olmayan saklı kalmış bir cennet olduğunu gördüm. Bir müddet sessiz olmalarını rica ederek gölü incelemeye başaldım.

Ormanların içinde bazı yerleri sazlık bazı yerleri ağaç kökü olan, suyu oldukça soğuk (tahminen kaynak suyu) ve derinliği en fazla 8-10 metre olan,ormanın vadisi boyunca ilerleyen uzun bir göl olduğunu düşünüyordum ki çok şiddetli bir kuyruk sesi ile hayrete düştüm.

Sol tarafımda bir balık hareket etmiş ve meydana getirdiği dalga kıyıda oldukça büyük bir dalgalanma yaratmıştı. Gerçekten çok büyük bir balık olduğuna kanaat getirdim.

Köylü dostlarıma ağızlarını sıkı tutmalarını iyice tembih ettikten sonra oradan ayrıldım. Sazan avı benim yapacağım türde bir av olmadığı için, belki yaşlanınca merak salarım diye haritadaki yerini arşivimde işaretledim.

Gerçekten insan gezdiği kadar çok şey öğreniyor. Bunların en başında ise memleketimizin gerçekten kaynakları bitip tükenmeyen bir cennet olduğu geliyor.

Aşağıda bahsettiğim yerden resimler sunuyorum.

Sevgilerimle.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Gerçek olmasına rağmen mitolojik bir hikaye gibi okudum ve heyecanlandım. İnşallah orada düşündüğünüz gibi bir balık tutup bizimle paylaşırsınız ileride.
teşekkürler Ahmet abim resimlerde çok güzel duruyor. zannımca küçük bir havuz görünümünde..çok büyük bir yer olmadığını düşünüyorumWinkbende yaşlanınca alabalık avına gideceğimSiyirdimHappyHiMahcup
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
duskorc yazdı:Gerçek olmasına rağmen mitolojik bir hikaye gibi okudum ve heyecanlandım. İnşallah orada düşündüğünüz gibi bir balık tutup bizimle paylaşırsınız ileride.

İlgine teşekkürler..

Önümüzdeki 50-60 yıl alabalık avlayacağım için gidemem ama inşallah daha sonra..Happy

Tabii tutarsak paylaşırız..

Etini değil ama resmini sadece..Yanlış anlama olmasın..SiyirdimSiyirdim

Sevgiler..
Bul
[quote=araphüso26]teşekkürler Ahmet abim resimlerde çok güzel duruyor. zannımca küçük bir havuz görünümünde..çok büyük bir yer olmadığını düşünüyorum bende yaşlanınca alabalık avına gideceğim:

Hüsocum..

Resim çektiğim yerden diğer taraflara gitmek için yukarılardan dolaşmam gerektiğinden sadece oradan çektim. Göl ince ve uzun formda bir gölmüş. Eni dar ama uzunluğu fazla imiş.

Yaşlanınca alabalık avı olmaz. Hiç bir yerin tutmayacak.HappyO zaman oturup sazan tutacağız. Şimdi gücün yerindeyken yapacaksın alabalıkçılığı.Siyirdim

Seni hayal ederek düşündüm şimdi..Hüso derede 87 yaşında...SiyirdimSiyirdimGerçekten gidersen mutlaka bana haber ver..Happy O sahneleri görmeliyim mutlaka.

Sevgiler..
Bul
aygroup yazdı:Hüsocum..

Seni hayal ederek düşündüm şimdi..Hüso derede 87 yaşında...SiyirdimSiyirdimGerçekten gidersen mutlaka bana haber ver..Happy O sahneleri görmeliyim mutlaka.

Sevgiler..

-Hüso dedeyi ben de merak ettim,ömrümüz olursa görmek isterim.Siyirdim

-Paylaşım için teşekkürler Ahmet bey.Gerçekten de ''balta girmemiş'' cinsinden yerler,belki de o yüzden bakir kalmış ve balıklar rahatlıkla büyümüşlerdir..
Bul
Lakerda yazdı:-Hüso dedeyi ben de merak ettim,ömrümüz olursa görmek isterim.Siyirdim

-Paylaşım için teşekkürler Ahmet bey.Gerçekten de ''balta girmemiş'' cinsinden yerler,belki de o yüzden bakir kalmış ve balıklar rahatlıkla büyümüşlerdir..

Doğru Mehmet Bey..

Zaten balık artık insanın giremediği yerlerde oluyor..
Bul
fotoğraftan gördüğüm kadarı ile büyüleyici bir güzellik var.her taraf yeşillik.insanlar zarar vermemiş ve dolaylı olarakta olta atmak için yer az gibi.Ama suyun içinde ne balıklar vardır tahmin edemiyorum.Eğer kimse bilmiyor ise taban çok bitki kaplı olabilir yani burda dip oltasından ziyade mantarlı yani şamandıralı tercih etmek gerek.Ahmet abi sizin gözlemleriniz ne oldu.Yani suyun içi gözüküyormu.Yoksa dip bile olsa iş yapar mı?
Burası dediğiniz gibi haritanızda işaretli olsun ve zamanı gelince uğrayacağınız yerlerden olsun.Ama bir keşfedilirse ve yasaklara uyulmadan av yaparlarsa duman ederler.İnşallah gelecek nesillere örnek olabilecek bir yer olur.temennim budur.

Alabalık işine gelince ,çok gezilerek yapılan bir avmı yoksa ayakta çok durmak gerektiği için mi ileri yaşlarda zorluğu çıkar.
sazanda takımı suya at,otur zil çalınca çek gibi rahatlıklar çoktur.
Teşekkürler.
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
yazıyı okuyunca insan hemen orada olmak istiyor,
ahmet abi neden yaşlanmayı bekliyeceksinki trofe sazan denemek lazım oralarda Gulumse
Bul
LeVrEkCi yazdı:yazıyı okuyunca insan hemen orada olmak istiyor,
ahmet abi neden yaşlanmayı bekliyeceksinki trofe sazan denemek lazım oralarda Gulumse

Sevgili Nihat..

Meraklı isen seni götüreyim. Ben çantacı olurum.

Ben bir yerde durarak veya oturarak balık avlayamam.Sıkıntıdan patlarım.Bana göre bir avcılık değil bu iş..

Sabredersen önümüzdeki 50-60 sene sonunda belki olabilir benim sazan işi..HappyHappy
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi