Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Set Öneri
Selamlar.Balık işine yeni giriyorum ve bir set olmak istiyorum.Uzun süredir forumları dolanıyorum ama kafam karışmış vaziyette.Genel olarak biraz işi bilenler "set alma" veya "alacaksan iyi bir şey al" noktasında.Bense devam edip etmeyeceğim bir uğraş için fazla para vermek istemiyorum .(Evim kısa süreli hobilerimin çöplüğüne döndü).Sadede gelirsek 20 tl lik setler de var 150 tl lik(Daha üst seviyeleri söylemiyorum bile).Benim düşüncem 100 tl civarı bir şey.Bayramda Cunda da ilk tecrübemi yaşıycam (Kıyıdan) Daha sonra devam edersem Ankara civarında balık tutmayı düşünüyorum.Bana bu çerçevede bir tavsiyede bulunabilirseniz sevinirim.Taşekkürler.
Bul
gizlitarih yazdı:Selamlar.Balık işine yeni giriyorum ve bir set olmak istiyorum.Uzun süredir forumları dolanıyorum ama kafam karışmış vaziyette.Genel olarak biraz işi bilenler "set alma" veya "alacaksan iyi bir şey al" noktasında.Bense devam edip etmeyeceğim bir uğraş için fazla para vermek istemiyorum .(Evim kısa süreli hobilerimin çöplüğüne döndü).Sadede gelirsek 20 tl lik setler de var 150 tl lik(Daha üst seviyeleri söylemiyorum bile).Benim düşüncem 100 tl civarı bir şey.Bayramda Cunda da ilk tecrübemi yaşıycam (Kıyıdan) Daha sonra devam edersem Ankara civarında balık tutmayı düşünüyorum.Bana bu çerçevede bir tavsiyede bulunabilirseniz sevinirim.Taşekkürler.

yusuf aramıza hoşgeldin.
1.si kesinlikle hazır 20-30 tl ye satılan setlerden alma 1-2 gün içinde oda çöpe gider birde verimli işler çıkartamazsın.
2.si bu iş öyle bir işki baştan bende sadece bir kamış makineyle başladım sonra buradaki kıyı avcısı ustalarla tanışınca elimdeki makine kamışla şansa balık tuttugumu anlayarak gittim lineaeffe nin kamış ve okuma nın makinesini aldım yaklaşık 110 tl para vermiştim ama hala daha makine ve kamışla balık tutabiliyorum.sonra gittim daha hafifi olsun dedim bir makine kamış daha aldım yaklaşık 200 tl daha verdim olmadı atçek kamış ve makine aldım yaklaşık 210 tl daha verdim.bu işe girince ve balık tuttukça bu işin sonu olmadıgını anladım ve durdum şimdilik bişey almıyorum olanlarla fırsat buldukça balık tutuyorum.benim sana nacizane tavsiyem 390 lık bir kamış al mümkünse lineaeffe nin surf kamışlarından al yaklaşık 40-250 tl arasındadır ama 60 tl lerde iyi bir kamış alırsın.sonrara okumanın bir makinesini al oda 100 tl civarında çok güzel makine alırsın ve bu takımlarla heryerde hertürlü av deneyebilirsin.
3.sü bu işte makine kamış dan daha önemli kullanacağın yem ve takımlardır bunlarıda sitede dolaşarak bulabilirsin.
4.sü her hobiden kurtulursun ama balık tutup pişirip yersen bu işten asla vazgeçemezsin Gulumsetecrübeyle sabittir Gulumse
sana bol balıklı avlar rastgele.
Bul
LeVrEkCi yazdı:yusuf aramıza hoşgeldin.
1.si kesinlikle hazır 20-30 tl ye satılan setlerden alma 1-2 gün içinde oda çöpe gider birde verimli işler çıkartamazsın.
2.si bu iş öyle bir işki baştan bende sadece bir kamış makineyle başladım sonra buradaki kıyı avcısı ustalarla tanışınca elimdeki makine kamışla şansa balık tuttugumu anlayarak gittim lineaeffe nin kamış ve okuma nın makinesini aldım yaklaşık 110 tl para vermiştim ama hala daha makine ve kamışla balık tutabiliyorum.sonra gittim daha hafifi olsun dedim bir makine kamış daha aldım yaklaşık 200 tl daha verdim olmadı atçek kamış ve makine aldım yaklaşık 210 tl daha verdim.bu işe girince ve balık tuttukça bu işin sonu olmadıgını anladım ve durdum şimdilik bişey almıyorum olanlarla fırsat buldukça balık tutuyorum.benim sana nacizane tavsiyem 390 lık bir kamış al mümkünse lineaeffe nin surf kamışlarından al yaklaşık 40-250 tl arasındadır ama 60 tl lerde iyi bir kamış alırsın.sonrara okumanın bir makinesini al oda 100 tl civarında çok güzel makine alırsın ve bu takımlarla heryerde hertürlü av deneyebilirsin.
3.sü bu işte makine kamış dan daha önemli kullanacağın yem ve takımlardır bunlarıda sitede dolaşarak bulabilirsin.
4.sü her hobiden kurtulursun ama balık tutup pişirip yersen bu işten asla vazgeçemezsin Gulumsetecrübeyle sabittir Gulumse
sana bol balıklı avlar rastgele.

İşte olay bu kadar basit..

Başka bir şey yazmaya gerek yok sanıyorum, sadece aramıza hoşgeldiniz..Seerf
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Cevaplar için teşekkürler...Ben de kaliteli makina ve kamışın fark yaratacağından eminim ama ekonomik şartlar insanları kısıtlıyor.

Şöyle bir makina

"Okuma Safina Pro SPA 65 Makine , 3+1 bilya , önden kalama , aliminyum makara geniş açılı ve tek turda yüksek sarım kapasitesi bulunan büyük boyutlu eloksal sarım teli , korozyona dayanıklı gövde , 10 kg çekim kuvveti, bilgisayar destekli eliptik sarım sistemi ile büyük avlarda sizi yarı yolda bırakmayacak bir makine

Teknik Özellikler

MODEL DEVİR
SAYISI BİLYE
ADEDİ MİSİNA SARIM KAPASİTESİ
SPA-65 4,8:1 3+1 0,35 mm /390 mt 0,40 mm /300 mt 0,50mm/185 mt "

ve buna uygun teleskopik (Otobüs yolculuğu nedeni ile kapalı uzunluğu fazla olmamalı) bir kamış...

Mesela

"Lineaeffe epx telecast carbon 300cm 40-90gr
3mt. Boy 40-90gr atar, 6 parçalı, 83cm kapalı boy, 280gr ağırlık
, "

Nasıl olur.

Lütfen kendi tecrübe seviyenizden bağımsız cevap vermeye çalışın, Affet

Hobi sahibi olmak bu kadar pahalı olmamalı,

NOT:Şafağım link vermeye yetmedi ben de özellikleri yazdımSmile
Bul
Lineaeffe spirit surf kamış 4,20m
OKUMA AVENGER AV-65 MAKİNE- bu ikisi seni 3 yıl götürür..ama devamlı kullanırsan..arada kullanırsan 6 yıla çıkar..dediğin kamış ve makina çok dayanıklı değil..büyük balık gelirse makinayı zorlar dişlileri dağılabilir.
Seerf
Bul
kardeş ben de bildiklerimi aktarayım:
öncelikle deniz oltası denizde,tatlısu oltası tatlısuda kullanılır.yani aynı oltayla hem denizde hem tatlısuda av yapmayı düşünmek doğru değildir.
aslında iş bundan daha da ileridedir.şöyle ki:
neredeyse her balığın ayrı bir yakalanma tarzı ve ayrı bir yemi olduğu için ister istemez kullanman gereken malzemeler de ona göre şekillenmek zorunda.
deniz için her ne kadar kapalı uzunluğu oldukca fazla olsa da en az 3,90 sörf kamış kullanman gerekli,elbette iyi neticeler almak istersen.ince ve dayanıklı bir misina gerekli.makina olarak da sörf makina alman lazım.marka vermek istemiyorum çünkü ustalar sana en randımanlı markaları vermişler.
bütün bunlar dayanıklılık,yüksek verim ve kollarının yorulmaması için şart.
sonra kullanacağın takım ve yemlere gelir sıra ki,o da balığa ve avlağa göre değişir.
tatlısuda bu kadar özenli davranman gerekmez ama yine aynı kurallar söz konusu:
hedef balığa göre,avlak yapısına göre olta,takım ve yem.
bunları gözetirsen asla vazgeçemeyeceğin bir hobiye cumburlop atlamış olursun.
işte böyle kardeşim...
Bul
LINEAEFFE

LINEAEFFE OYSTER CAST ADVENCED 390 cm OLTA KAMIŞI

250 gr atarlı 390 cm kamış.Lineaeffe'nin en çok satan modellerindendir. Çok sağlam ve yüksek atarlı bir kamıştır. IM 7 karbon hammadde ve sert aksiyona sahiptir. Atış kabiliyeti son derece yüksektir. İlk klavuz katlanabilir.
Kdv Dahil Fiyatı:69,00 TL

benim kamış bu ve bundan çok memnunum makinede okuma avanger den memnun kaldım sonra bir makine daha aldım o daha pahalıydı ama avanger daha iyi geldi bana.
Bul
gizlitarih yazdı:Cevaplar için teşekkürler...Ben de kaliteli makina ve kamışın fark yaratacağından eminim ama ekonomik şartlar insanları kısıtlıyor.

Şöyle bir makina

"Okuma Safina Pro SPA 65 Makine , 3+1 bilya , önden kalama , aliminyum makara geniş açılı ve tek turda yüksek sarım kapasitesi bulunan büyük boyutlu eloksal sarım teli , korozyona dayanıklı gövde , 10 kg çekim kuvveti, bilgisayar destekli eliptik sarım sistemi ile büyük avlarda sizi yarı yolda bırakmayacak bir makine

Teknik Özellikler

MODEL DEVİR
SAYISI BİLYE
ADEDİ MİSİNA SARIM KAPASİTESİ
SPA-65 4,8:1 3+1 0,35 mm /390 mt 0,40 mm /300 mt 0,50mm/185 mt "

ve buna uygun teleskopik (Otobüs yolculuğu nedeni ile kapalı uzunluğu fazla olmamalı) bir kamış...

Mesela

"Lineaeffe epx telecast carbon 300cm 40-90gr
3mt. Boy 40-90gr atar, 6 parçalı, 83cm kapalı boy, 280gr ağırlık
, "

Nasıl olur.

Lütfen kendi tecrübe seviyenizden bağımsız cevap vermeye çalışın, Affet

Hobi sahibi olmak bu kadar pahalı olmamalı,

NOT:Şafağım link vermeye yetmedi ben de özellikleri yazdımSmile

bu özelliklerdeki takımlarlada balık tutarsın tabiiki ama uzak atışta ve büyük balıkta zorlanabilirsin.
not:ben tekneden av yapıyorum bu nedenle teknik bilgilerim sadece kendi tecrübelerime göredir yani fazla bilgim yok nacizane bilgimi paylaşıyorum.gerçek kıyı ustalarından bugün yarın tam cevaplar gelecektir.
Bul
Yusuf elbetdeki bütcene göre bişeyler alacaksın ama almışkende birazda olsa iyi bişey al birkaç kullanıştan sonra tekrar gidip bir masraf daha yapma, Çünki balıkçılıkda malzeme almalar bitmez ileri doğru aldıklarının yetersiz geldiğini anladıkça yeni malzemeler almaya başlayacaksın..
Haliylede bütçeni ona göre ayarlarsın..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
öncelikle yusuf aramıza hoş geldin arkadaşların tavsiyelerini dikkate alırsan balıksız kalmazsın paylaşımlarını bekliyoruz başarılar rast gelsin.
SELİM 1957 GAZİOSMANPAŞA İSTANBUL
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi