Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Selam arkadaşlar bir konu danışacağım sizlere
selam arkadaşlar bir konu danışacağım sizlere.
birkaç gündür palamuta olta atıyorum. bir taraftan kaşık bir taraftan rapala,
kaşıkta 180 gr ağırlık rapalada 60 gr yaklaşık 10 tane balık tuttum. hepsi kaşıkla neden rapalaya gelmedi .merak ediyorum bu arada rapala 9cm yozuri üstü mavi altı gri gibi iş yapmamasının nedeni ağırlık olabilirmi ?
birde karadeniz akçakocadan bir çapari geldi çapari 50 iğne martı tüy köstekler marmara gibi uzun değil 30 cm palamutta işyaparmı balık kaşığa geldiğine göre balık dipte benim çapariye ağırlık bağlamam gerekirmi
aynı çapari ile lüferde gelirmi lüfere atarken ağırlık takıyormuyuz.
şimdiden teşekkürler rasgele.
Bul
Arkadaşım,şu an bizim buralardada palamut, lüfer derinde onun için ağırlık iyi ayarlanmalıdır.Akcakocadan gelen capariyi kullanmanı öneririm.Çeşitli ağırlıkta kurşun deneyerek balıkla teması sağlarsın.Lüfer olayı palamut caparisi ile biraz şans olayıdır..Rastgele..Denize acılırken bu aralar hava raporuna bakmak gerekli olduğunu düşünüyorum..
Bul
bu konuda üstad ali abidir ona danışmak lazım
Bul
Ahmet karadenizle marmara deyisiyor burda baska kullanıyorlar kara denizde baska yada boğazda baska türlü denemen lazım bence:0507:
Bul
ahmet abi rapalanın markası ve tipi çok güzel...aynı rapalayı geçen ben saldım teknenin arkasından inan 9 tane 20gr gezer kurşun vardı üzerinde....tekneciler daha iyi bilir ben tekneci değilim ama senin o tekneden rapalaya taktığın kurşunun daha ağırını (75 gr.) ben oltama takıp kıyıdan atçek yapıyorum rapalaya...saygılarımla abi...
Bul
rapalanın üstadı gerçekten aliçodur adam kitap yazsa okunur oltası takımı gerçekten çok iyi dostumun ben gözlerimle gördüm işine çok titiz oltaları 10 numara rapala konusundada deneyimli onun cevabı olacaktır bu konuda
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  tekne ile balığa giden arkadaşlar, aman dikkat.... Salih Reis 28 11,800 05-11-2009, 22:37
Son Yorum: deniz aşığı

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi