Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O-P 4. 12 Haziran 2011, Cumartesi.
12 Haziran 2011, Cumartesi. O-P 4

1 - Av yeri : İmaret.
2 - Hava : Akşamüzeri çok bulutlu, gece gökgürültülü ve yağmurlu.
3 - Takım : 2 adet 150 iğnelik parekete. İğneler , Mustad Ref:2315S No 16.
El Oltaları, 2li ve 3lü klasik ve hırsızlı dip oltaları.
İğneler : Gamakatsu LS-1090NS No.6
OWNER Furansu 50560 No.4
4 - Yem : Mamun 300 adet,
Boru kurdu (İlginç olan boru kurdunun bu sezonda mamundan daha az iş yapması)
5 - Balıklar : Fotoğraf 1. Yağmurda mırmır
Fotoğraf 2. Ahmet abi – mariner 8
Fotoğraf 3. Gecenin balıkları
Fotoğraf 4. Parekete balıkları
Fotoğraf 5. Yağmur hala yağıyor

6 – Av : Tekne ile ve parakete.

Bu sezon daha mırmır gelmedi. Havalar geç ısındı ya. Geçen haftalarda da avlarımız olmuştu ama beklenenler henüz yoktu. Hafta içi hava raporları havanın gökgürültülü ve yağmurlu geçeceğini söylüyordu ama cumartesi günü değişti. Yağmur yoktu ve çok bulutluydu hava.

Cumartesi, saat 20.30. Limandan çıkarken henüz daha karar vermiş değiliz. Nurçalı, Öküztepe ya da ağaçların önü olabilir. Etrafta pek balık duyulmadı. Ümit, hafta içi avlananların 5-6 metrelerde iyi balık aldıklarını söyledi. O zaman ilk adım limanın önü. Akıntıdayız, bir deneyelim bakalım. İlk mırmırı Ümit aldı, ardından ben. Profesyonel ağ atmak için hazırlık yapıyorlar. Eğer burayı sararlarsa bizim iş olmaz. Yanlarına gidip konuştuk, az ileri atacaklarmış. O zaman bizim çapalarda içeri. Hava çok bulutlu ama yağmur yok.

İlk oltalardan sonra balık hızlandı, çifter çifter geliyor. Hakan hocama bir selam verdim, Ahmet abiyi aradım gel diye. Balık bol. Beklenenler gelmişler ama bizim haberimiz yok. İşin ilginç yanı balık mamuna daha iştahlı. Boru kurduyla pek ilgilenmiyor.

Pazar, saat 02.00. Paraketeyi atma vakti. Aralıklarla yağan yağmur hızlandı. Biraz poyraz da hızlandı. Meraya geldik ve pareketeyi atmaya başladık. Hava yağıyor. Daha güneyden şimşek de var. Hava aniden beyazlamış. Ben görmedim. Yıllar önce depremdeki olay geldi aklıma. Neyse sağ salim atmayı bitirdik. Takrar mırmır merasına. Hava şimdi süt liman, ne yağmur kaldı ne de rüzgar.

Pazar, saat 04.00. Hava tekrar yağmaya başladı pek de duracak gibi gözükmüyor. Ne kaldı zaten, 1 saat sonra aydınlanacak. Ava devam. Sabah suyunda mırmır pek oynamadı. Tek tük aldık yine de. Ahmet abi de orda. Limandan balıkçı tekneleri çıkmaya başladı artık. Yağmur olmasına rağmen bizden başka 2 tekne de avlanıyor.

Pazar, saat 06.15. Paraketenin başındayız. İlk defa yağmurda atıığımız pareketeyi yine yağmurda toplayacağız. Arasıra balık alıyoruz, ama çoğuna ispari. Taş balıklarından fazla yok. Yemler yenmiş. Kısmetimiz bu kadarmış.

Herekese büyük, bol ve bereketli avlar dilerim.

Saygılarımla,

Serkan Hüseyin, Haziran 2010

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Ruhumu dinlendiren tek şey, deniz...
Bul
maşallah yine yemeklikler çıkmış serkan,
ben yağmurlu ve şimşekli havalarda teknede olmayı pek sevmiyorum sadece yağmur olsa tamamda yıldırım şimşek oldumu beni bozar GulumseSeerf
Bul
Serkan böyle bir havada hem yemli yap hemde paraketa at geçekten kutlarım sizi
kısmetinizide almışsınız
bu güzel avlarının devamını dilerim
rastgele
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962

Bul
cranium yazdı:12 Haziran 2011, Cumartesi. O-P 4

1 - Av yeri : İmaret.
2 - Hava : Akşamüzeri çok bulutlu, gece gökgürültülü ve yağmurlu.
3 - Takım : 2 adet 150 iğnelik parekete. İğneler , Mustad Ref:2315S No 16.
El Oltaları, 2li ve 3lü klasik ve hırsızlı dip oltaları.
İğneler : Gamakatsu LS-1090NS No.6
OWNER Furansu 50560 No.4
4 - Yem : Mamun 400 adet,
Boru kurdu (İlginç olan boru kurdunun bu sezonda mamundan daha az iş yapması)
5 - Balıklar : Fotoğraf 1. Yağmurda mırmır
Fotoğraf 2. Ahmet abi – mariner 8
Fotoğraf 3. Gecenin balıkları
Fotoğraf 4. Parekete balıkları
Fotoğraf 5. Yağmur hala yağıyor

6 – Av : Tekne ile ve parakete.

Bu sezon daha mırmır gelmedi. Havalar geç ısındı ya. Geçen haftalarda da avlarımız olmuştu ama beklenenler henüz yoktu. Hafta içi hava raporları havanın gökgürültülü ve yağmurlu geçeceğini söylüyordu ama cumartesi günü değişti. Yağmur yoktu ve çok bulutluydu hava.

Cumartesi, saat 20.30. Limandan çıkarken henüz daha karar vermiş değiliz. Nurçalı, Öküztepe ya da ağaçların önü olabilir. Etrafta pek balık duyulmadı. Ümit, hafta içi avlananların 5-6 metrelerde iyi balık aldıklarını söyledi. O zaman ilk adım limanın önü. Akıntıdayız, bir deneyelim bakalım. İlk mırmırı Ümit aldı, ardından ben. Profesyonel ağ atmak için hazırlık yapıyorlar. Eğer burayı sararlarsa bizim iş olmaz. Yanlarına gidip konuştuk, az ileri atacaklarmış. O zaman bizim çapalarda içeri. Hava çok bulutlu ama yağmur yok.

İlk oltalardan sonra balık hızlandı, çifter çifter geliyor. Hakan hocama bir selam verdim, Ahmet abiyi aradım gel diye. Balık bol. Beklenenler gelmişler ama bizim haberimiz yok. İşin ilginç yanı balık mamuna daha iştahlı. Boru kurduyla pek ilgilenmiyor.

Pazar, saat 02.00. Paraketeyi atma vakti. Aralıklarla yağan yağmur hızlandı. Biraz poyraz da hızlandı. Meraya geldik ve pareketeyi atmaya başladık. Hava yağıyor. Daha güneyden şimşek de var. Hava aniden beyazlamış. Ben görmedim. Yıllar önce depremdeki olay geldi aklıma. Neyse sağ salim atmayı bitirdik. Takrar mırmır merasına. Hava şimdi süt liman, ne yağmur kaldı ne de rüzgar.

Pazar, saat 04.00. Hava tekrar yağmaya başladı pek de duracak gibi gözükmüyor. Ne kaldı zaten, 1 saat sonra aydınlanacak. Ava devam. Sabah suyunda mırmır pek oynamadı. Tek tük aldık yine de. Ahmet abi de orda. Limandan balıkçı tekneleri çıkmaya başladı artık. Yağmur olmasına rağmen bizden başka 2 tekne de avlanıyor.

Pazar, saat 06.15. Paraketenin başındayız. İlk defa yağmurda atıığımız pareketeyi yine yağmurda toplayacağız. Arasıra balık alıyoruz, ama çoğuna ispari. Taş balıklarından fazla yok. Yemler yenmiş. Kısmetimiz bu kadarmış.

Herekese büyük, bol ve bereketli avlar dilerim.

Saygılarımla,

Serkan Hüseyin, Haziran 2010

vay,vay,vay tebriklerAlkis Serkan abi ne bereketli mirmir avi bu.ben bu hafta imarete dogru hic gelmiyeyim cunki siz orasini kurutmussunuzHappy.afiyet olsun Seerf,rastgele
Bul
LeVrEkCi yazdı:maşallah yine yemeklikler çıkmış serkan,
ben yağmurlu ve şimşekli havalarda teknede olmayı pek sevmiyorum sadece yağmur olsa tamamda yıldırım şimşek oldumu beni bozar GulumseSeerf

Yemeklikler fazlasıyla çıktı, teşekkürler. Yağmurlu havada, kıyı avlarında keyifli avlar yapmıştık daha önce. Tekneden bu kadar uzun sürede bende ilk defa avlandım. Sonuçta verdiğim karar, yağmurlu hava balıkçılığın verimine etki etmiyor.

eşref sürek yazdı:Serkan böyle bir havada hem yemli yap hemde paraketa at geçekten kutlarım sizi
kısmetinizide almışsınız
bu güzel avlarının devamını dilerim
rastgele

Teşekkür ederim Eşref abi. Saol.
Bul
yakamoz.gr yazdı:vay,vay,vay tebriklerAlkis Serkan abi ne bereketli mirmir avi bu.ben bu hafta imarete dogru hic gelmiyeyim cunki siz orasini kurutmussunuzHappy.afiyet olsun Seerf,rastgele

Teşekkürler Rıdvan, sonunda beklenen balıklar İmarete de geldiler. Kurutmak ne kelime, buyur gel lafı olmaz. Ama Meşede daha iri mırmırlar alıyormuşlar diye duydum. Siz neler yaptınız hafta sonu?
Bul
Hem yağmur hemde bulutlar yüklü Nihatın söylediği gibiHibirde sabaha kadar avMahcuptebrikler Serkan,paragatta istediğiniz olmasada yemlide maşallahınız varmışAlkisbereketli afiyet olsunSeerf
Bornova - izmir
Bul
serkan gecenib bereketi olmuş SeerfSeerf yassu
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
orhanekmekci yazdı:Hem yağmur hemde bulutlar yüklü Nihatın söylediği gibiHibirde sabaha kadar avMahcuptebrikler Serkan,paragatta istediğiniz olmasada yemlide maşallahınız varmışAlkisbereketli afiyet olsunSeerf

Teşekkürler Orhan abi. Evet yemlide keyfimiz oldu. O gün Faruk abi ile telefonda konuştuk. Gökgürültülü havalarda taş balıkları pek verim vermez dedi. Yine de daha ayrıntılı açıklar belki.

yalova tatar yazdı:serkan gecenib bereketi olmuş SeerfSeerf yassu

Teşekkürler abi, sana da yasu Gulumse .
Bul
he he he AlkisSeerf yassu kardeşlerime
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Bilecik 3/5 haziran mini turna organızasyonumuz BABUÇ 16 1,623 30-06-2016, 19:43
Son Yorum: yalova tatar
  haftasonu cumartesi avımız antalya ANTALYALI07 17 1,730 21-11-2015, 14:42
Son Yorum: ANTALYALI07
  Cumartesi Eşkina Avı nihatkr 32 4,629 17-04-2013, 13:43
Son Yorum: bahriyeli
  Palamutlar ..............23 Şubat Cumartesi 2013 Sivrice. Torik Orhanbaba 12 2,085 25-02-2013, 19:06
Son Yorum: fish or die
  Dostlarla Cumartesi Keyfi :) xfisher 25 3,105 31-01-2013, 10:42
Son Yorum: xfisher
  cumartesi sirti bereketi makineci 48 5,272 13-09-2012, 00:25
Son Yorum: bucalıfikret
  Cumartesi akşamının bereketi harun77 46 7,409 03-08-2012, 20:56
Son Yorum: yycolak
  02 Haziran Kızılırmak AmatörBalıkcı19 30 4,089 04-06-2012, 12:10
Son Yorum: Avcı Altan
  26.06.2011 antalya tekne avimiz alperburdur 19 3,468 05-01-2012, 22:56
Son Yorum: ufuktan26
  2011 yılının son balıkçılığı mariner8 18 3,078 05-01-2012, 00:16