Yorumları: 2
Konuları: 1
Selam arkadaşlar. Amatör olarak balık tutuyorum biraz işi ilerletmek istiyorum malzeme olarak basit malzemeleri,m var ve sağlam bir takım kurmak istiyorum genelde kıyıda beklemeli sazan avına çıkıyorum baraj göllerinde bunun için bana makine ve kamış lazım ayrıca bu ava uygun iğne misina tavsiyesi...
Yorumları: 2,662
Konuları: 70
Mehmet kardeşim aramıza hoş geldin. Bu işin ustaları Kamil Ilıpınar, Arap Hüseyin ve Uzun Ahmet abilerim sana cevap vereceklerdir siteye girdiklerinde.
Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!!!!
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
mehmet aramıza hoşgeldin,bu sorularının cevapları tatlı su avı yapan üstadlardan bugün yarın gelecektir sana şimdiden rastgele.
Yorumları: 8,918
Konuları: 138
Mehmet iyi paylaşımlar dilerim yanıtları buradan alabileceğin gibi sitede biraz dolaşırsan çok keyifle bilgilere ulaşacaksın
Yorumları: 675
Konuları: 91
okuma makinalar kalite performans ve fiyat bakımından uygun olur.40-50 mt ye kadar atıyorsan orta halli tüm makinalar işini görür.
aslında tamamen ne şekilde balıkcılık yapmak istediğinle ve bunun için ne kadar paraya kıyabileceğinle ilgili bu konu.
yani son yıllarda sportif balıkcılık moda.bunun için de modern sazan ekipmanlarına ihtiyacın var.örneğin 3lü yada 4lü sehba.elektronik alarm.2 veya 3 parça carp kamışlar,sörf veya yarı sörf makinalar.bunlar şekil ve pratiklik olarak ve modernite olarak olması gerekenler.
ancak benim gibi sehba kullanmaktan hoşlanmıyorsan,parça kamış kullanmaktan da hoşlanmıyorsan teleskopik karbon kamışlar işini görecektir.lineaeffe kobra karbon kamışlar sağlamlık ve hafiflik bakımından mutlaka değerlendirmen gereken kamışlardır.
makina olarak okumanın istediğin makinalarından alabilirsin,elbette en ucuz segment dışında.
yemleme sapanı kullanabilirsin.yada roketle yemleme yapabilirsin.
iğne olarak gamakatsu kamuflaj iğneler mükemmeldir.batıcılığı çok üstün ucu kolay zarar görmeyen.ayrıca gamakatsunun carp iğneleri,fudonun çift tırnaklı tek tırnaklı iüneleri mükemmel tercihlerdir.iğne konusunda dikkat etmen gereken husus karbon,teflon kaplama yada kamuflaj iğne olsun.ayrıca iğneler ince olmasın ki büyük balık takıldığında balığın ağzını ince iğneler yırtarlar.
benden bu kadar. daha fazla yardıma ihtiyacın olursa dile getirmen yeterli.
ayrıca malzeme konusunda yardımcı da olabilirim.abimin dükkanı var.yurtdışından gelme ülkemizde olmayan malzemeler bulmak da mümkün.
Yorumları: 2
Konuları: 1
maceratorr yazdı:okuma makinalar kalite performans ve fiyat bakımından uygun olur.40-50 mt ye kadar atıyorsan orta halli tüm makinalar işini görür.
aslında tamamen ne şekilde balıkcılık yapmak istediğinle ve bunun için ne kadar paraya kıyabileceğinle ilgili bu konu.
yani son yıllarda sportif balıkcılık moda.bunun için de modern sazan ekipmanlarına ihtiyacın var.örneğin 3lü yada 4lü sehba.elektronik alarm.2 veya 3 parça carp kamışlar,sörf veya yarı sörf makinalar.bunlar şekil ve pratiklik olarak ve modernite olarak olması gerekenler.
ancak benim gibi sehba kullanmaktan hoşlanmıyorsan,parça kamış kullanmaktan da hoşlanmıyorsan teleskopik karbon kamışlar işini görecektir.lineaeffe kobra karbon kamışlar sağlamlık ve hafiflik bakımından mutlaka değerlendirmen gereken kamışlardır.
makina olarak okumanın istediğin makinalarından alabilirsin,elbette en ucuz segment dışında.
yemleme sapanı kullanabilirsin.yada roketle yemleme yapabilirsin.
iğne olarak gamakatsu kamuflaj iğneler mükemmeldir.batıcılığı çok üstün ucu kolay zarar görmeyen.ayrıca gamakatsunun carp iğneleri,fudonun çift tırnaklı tek tırnaklı iüneleri mükemmel tercihlerdir.iğne konusunda dikkat etmen gereken husus karbon,teflon kaplama yada kamuflaj iğne olsun.ayrıca iğneler ince olmasın ki büyük balık takıldığında balığın ağzını ince iğneler yırtarlar.
benden bu kadar. daha fazla yardıma ihtiyacın olursa dile getirmen yeterli.
ayrıca malzeme konusunda yardımcı da olabilirim.abimin dükkanı var.yurtdışından gelme ülkemizde olmayan malzemeler bulmak da mümkün.
hocam bilgiler için sağolun iğneleri mutlaka tavsiye ettiğiniz biçimde alacağım kamışta öyle fakat makine konusunda kararsınızı shimanonun bir modelini istiyorum yaptığım ava uygun olarak hangi model olur acaba bilmiyorum
Yorumları: 16,711
Konuları: 238
mehmet ailamize hoşgeldin bilgiler gelmeye başlamış rast gele.
Yorumları: 675
Konuları: 91
mawci yazdı:hocam bilgiler için sağolun iğneleri mutlaka tavsiye ettiğiniz biçimde alacağım kamışta öyle fakat makine konusunda kararsınızı shimanonun bir modelini istiyorum yaptığım ava uygun olarak hangi model olur acaba bilmiyorum
dediğim gibi,makina konusunda bugüne dek ben fazla takılmadım.balık oltaya takıldığında ne kadar büyük olursa olsun esas olan kalamayı kullanarak balığı yormak ve uygun biçimde kıyıya alıp kepçelemek.